Fotoreportage #26: Parijs en Disneyland

parijs en Disneyland
Toen ik vorige maand door mijn vakantiefoto’s aan het kijken was, viel me op dat ik nog nooit een artikel heb gemaakt over Parijs. Ik ben inmiddels twee keer in Parijs geweest. Mijn foto’s die ik maakte, deel ik vandaag :-).

De laatste keer dat ik in Parijs ben geweest is toch al wel ruim 7 jaar geleden. Dus het was extra leuk om door middel van de foto’s de herinneringen op te halen :-). De eerste reis was het hoofdzakelijk Disneyland en een beetje Parijs, de tweede reis was het meer Parijs zelf. Beide keren ging ik met mijn ouders en broer mee.

Als je in Parijs bent, bezoek je natuurlijk de Eifeltoren. En natuurlijk op verschillende momenten en standpunten ;-).
eifeltoren daglicht

eifeltoren bezoekers

eifeltoren donker

Naast de Eifeltoren zijn we met de bus en lopend op verschillende plekken in Parijs geweest. De Arc de Triomphe vond ik heel mooi.
Parijs_3_Arc-de-Triomphe

We bezochten ook Dôme des Invalides. In dit prachtige gebouw ligt het graf van Napoleon. Groot en indrukwekkend!
Dôme des Invalides

Dôme des Invalides

Buiten Parijs bezochten we Fontainebleau, een voormalige koninklijke residentie. Bijzonder om te zien en verrassend genoeg mocht je binnen gewoon foto’s maken (ik snap ook totaal niet waarom het soms niet mag…).
Kasteel van Fontainebleau

Kasteel van Fontainebleau

Kasteel van Fontainebleau

Lekker eten deden we ook in Parijs, dit was een heel schattig restaurantje met tafeltjes als treincoupes.
Eten Parijs

En dan nog 2 foto’s van Disneyland Parijs. Ik vond het erg leuk om dit park te bezoeken. Aan 1 dag had ik wel genoeg, ik ben niet zo’n held qua achtbanen. De winkeltjes vond ik ook erg leuk ;-).
Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Ben jij wel eens in Parijs geweest?

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #25: Vakantiefoto’s door de jaren heen
Fotoreportage #24: Weekendje weg Arnhem en omstreken
Fotoreportage #23: Bloesem
Fotoreportage #22: De Pont museum
Fotoreportage #21: Bloemen
Fotoreportage #20: Albufeira Portugal
Fotoreportage #19: Vakantie Centerparcs
Fotoreportage #18: Openluchtmuseum Arnhem
Fotoreportage #17: Jökulsárlón ijsmeer, IJsland
Fotoreportage #16: Beekse Bergen

Klik hier voor nog meer fotoreportages –>

© Nobody ELSe

Tags: , ,

11 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

Sites That Link to this Post

 1. Blogfeestje Keeping up with the bloggers #7 - Save the Mama | 27 augustus 2016
 1. Ik ben helemaal Disney fan. Ik zou daar wel 5 dagen kunnen rondlopen. Ieder winkeltje uitpluizen en alles op je dooie gemakje doen. Parijs daarentegen heb ik, net als iedere stad, na een paar dagen echt wel gezien!

 2. Wat heb je mooie foto’s gemaakt! I love Paris!
  Ik wil nog altijd een keer naar Euro Disney, ik ben er nog nooit geweest.

 3. dansenindestorm schreef:

  Ohh, dit ziet er zo fijn uit! Die laatste foto, van Disney… Ik wil zo graag naar Disney, haha. 🙂 Hoewel het ook wel heel druk was.. Maar toch! 😀

 4. Sofie Katelijne schreef:

  Ben al zoooo lang niet naar Parijs (én disneyland) geweest, wil dringend nog een keertje terug.. wat een prachtige stad!

 5. Morgaine schreef:

  Wauw prachtig mooi, en ja ik ben er geweest, heeeeeeeel lang geleden nog voor Euro disney was of ook maar gebouwd werd denk ik, althans, het was er ineens, maar pas een paar jaar nadat ik er geweest ben, hahahaha

  Dat was Hemelvaart 1990, 4 dagen met oude buren van toen van ons, laatste moment besloten dat wij mee zouden gaan, zij hadden het al heel lang in de planning, veel gezien, maar allemaal analoge foto’s en dat album wat ik had met mijn foto’s is ooit bij hen gekomen en nooit meer thuis gekomen…. helaas… en nee er was geen dubbele set, zo wel, dan hebben ze het allebei, mijn album en een eigen set foto’s.

  Wel moet er ergens een vhs tape ook nog zijn, maar ja… heb jij nog een vhs video staan? Zou dat nog wel aangesloten kunnen worden, hahahaha

  x

 6. zazazoobeauty schreef:

  Wat heb je een mooie foto’s gemaakt! Ik ben al vaker in Parijs geweest, maar het blijft prachtig. De laatste x dat ik er was was ik zwanger en dus heb ik zowat elk toilet in de stad gezien haha.

 7. DisneyChicks.nl schreef:

  Wat een gave foto’s heb je gemaakt! Ja, vooral de winkeltjes in Disneyland kunnen al zorgen voor een da vullend programma! 🙂

 8. Anita | Mindjoy schreef:

  Leuk om zo terug te kijken naar eerdere vakanties! En wat een gave foto’s heb je daar weer gemaakt. De Arc de Triomphe met bewegende elementen vind ik gaaf!

 9. Marion schreef:

  Geweldig!!!! Ik ben helemaal verliefd op de 7e foto! Wauw!!! Met die lucht achter dat raam en dat schilderij. ❤❤❤

 10. Connie schreef:

  Dat is alweer even geleden! Mooie foto’s. Die van de Eiffeltoren met licht is schitterend!
  De foto met de silhouetten is mijn favoriet 😀.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top