Fotoreportage #27: Reisverslag Noorwegen

reisverslag Noorwegen ervaringen en foto's
Reclame

reisverslag Noorwegen ervaringen en foto's
Zoals sommige van jullie misschien al weten zijn mijn vriend en ik deze zomer naar Noorwegen op vakantie geweest. En natuurlijk namen we onze fotocamera’s mee :-). In dit artikel onze reiservaring en natuurlijk heel veel foto’s van Noorwegen.

De reis naar Noorwegen boeken

Via reisorganisatie Kras hadden we een 1,5 week durende georganiseerde reis naar Noorwegen geboekt. De bootovertocht, de hotels en de route lagen vast. Ongeveer één week van te voren ontvingen we de reisinformatie. Stiekem was ik daar best teleurgesteld over, want er werd niet veel geschreven over hoe je moest rijden en bezienswaardigheden onderweg. Mijn vriend en ik hebben nog veel zelf moeten uitzoeken en ik hoop ook dat we niks moois gemist hebben. Wat mooi is Noorwegen zeker!

Onze vakantie in Noorwegen

Noorwegen… ja, het is echt een prachtig land! Mooie natuur, verrassende landschappen en vriendelijke mensen. Noorwegen heeft ons zeker niet teleurgesteld. Ik zou echt zeker iedereen aanraden om op vakantie te gaan in dit mooie land. Vergeet alleen niet, Noorwegen is duur. Dat zeiden mensen over IJsland ook, dat vond ik toen wel meevallen. Maar Noorwegen is echt duur! Zo betaal je op veel plekken tol en kost bijvoorbeeld één blikje bier € 2,40 in de supermarkt.

Genoeg vertelt, tijd voor de foto’s!

Dag 1 overtocht met de boot naar Zweden
We starten onze reis in Tilburg met een autorit van ongeveer 6 uur naar Kiel (Duitsland). Daar pakken we de boot van Kiel naar Göteborg. We varen ’s nachts met StenaLine naar Zweden. De boot was erg netjes en een fijn begin van de reis.
boot stenaline kiel goteborg

Advertentie

Dag 2 Oslo
In de vroege ochtend kwamen we met de boot aan in Göteborg. We rijden met onze eigen auto (die mocht ook mee met de boot) naar Oslo. Ik hou niet zo van steden dus na een uurtje in Oslo rondgelopen te hebben gingen we naar ons hotel. Het hotel lag vlakbij een meertje.
Reisverslag Noorwegen hotel oslo

Dag 3 Lillehammer en Peer Gyntweg
Van Oslo reden we met de auto naar Lillehammer. In deze stad bezochten we het openlucht museum Maihaugen. Helaas waren we net buiten het hoofdseizoen en konden we niet in veel huisje kijken. Toch was het bezoek zeker leuk, het verschil tussen bouwstijlen vond ik ook erg leuk om te zien.
Reisverslag Noorwegen openluchtmuseum Maihaugen Lillehammer
Na Lillehammer vertrokken we richting de regio Peer Gynt. In deze regio is de Peer Gyntweg, een weg die door een mooi heuvelachtig landschap leidt.
Reisverslag Noorwegen peer gyntweg

Dag 4 Trollstigen
De afgelopen nacht hadden we geslapen in een oud hotel maar op een prachtige plaats. Dit was het uitzicht vanuit onze kamer :-).
Reisverslag Noorwegen uitzicht hotelkamer
We gingen op weg naar Trollstigen, een weg met veel scherpe bochten die leiden naar boven op de berg met een uitzichtpunt.
Trollstigen Reisverslag Noorwegen
Onderweg kwamen we veel heldere meertjes en watervallen tegen.
Reisverslag Noorwegen meren en waterval

Dag 5 Geiranger – Geirangerfjord
Deze dag vond ik echt het hoogtepunt van de reis, letterlijk en figuurlijk :-). Dat zal je zo wel zien. We vertrokken deze dag met 2 pontjes richting Geiranger.
Reisverslag Noorwegen pont
Onderweg weer prachtige landschappen.
Helder water huisje Reisverslag Noorwegen
Het eerste uitzichtpunt over Geiranger. Dit was eigenlijk nog een laagpunt. Want na dit uitzichtpunt reden we richting de top van de middelste berg op deze foto.
Reisverslag Noorwegen uitzichtpunt geiranger
Onderweg naar de top heb ik deze foto nog gemaakt.
Reisverslag Noorwegen uitzicht geiranger geirangerfjord
Het hoogtepunt van de reis! Wat een uitzichtpunt! Het meer is hetzelfde meer als op de vorige twee foto’s :-).
Geiranger geirangerfjord Reisverslag Noorwegen
Van Geiranger zijn we daarna met een pont naar Hellesylt gevaren. Deze pont vaarde door de Geirangerfjord.
varen door de geirangerfjord noorwegen reisverslag
Onderweg op de pont hadden we veel moois te zien. Zie je dat bootje op de foto?
Varen boot geirangerfjord noorwegen
In Hellesylt was er ook nog een uitzichtpunt op het Geirangerfjord. Het bootje op de foto is de pont waar ook bussen oppassen. Dit geeft misschien een beter beeld hoe groot deze fjord is :-).
geirangerfjord hellesylt uitzichtpunt noorwegen fjord

Dag 6 Briksdal vallei en de Jostedalen gletser
Op deze foto kun je echt goed zien hoeveel geluk we hebben gehad deze vakantie met het weer. Dit is hetzelfde uitzichtpunt van de foto hierboven. Hier kwamen we op weg naar het Briksdal vallei nogmaals langs.
Reisverslag Noorwegen hellesylt geirangerfjord
Gelukkig was de bewolking snel verdwenen en konden we genieten van de mooie Noorse meren en bergen.
Noorwegen bergen en meren
Onderweg naar de Jostedalen gletsjer kwamen we door de Briksdal vallei. Hierin stroomt het water van deze gletsjer. Het water is echt zo helder en blauw. I love it!
Noorwegen reisverslag Briksdal vallei
We parkeerden de auto en wandelenden nog 2 kilometer richting de Jostedalen gletser. Deze route was 2 km bergop. We liepen langs een riviertje met smeltwater van deze gletsjer en dit riviertje had mooie watervallen.
waterval jostedalen gletsjer noorwegen
De gletsjer was erg indrukwekkend om te zien. Helaas door de opwarming van de aarde wel niet meer zo groot als vroeger.
Jostedalen gletsjer briksdal vallei noorwegen vakantie

Dag 7 Sognefjord en Bergen
Vandaag weer met een pont, deze voer ons langs de Sognefjord, ook wel de “King of the fjords” genoemd.
Reisverslag Noorwegen Sognefjord king of the fjords
We waren vandaag extra vroeg vertrokken om Bergen te gaan bekijken. De volgende de dag zou het namelijk heel de dag regenen. Ja, een stad… dus na 2 uurtjes hadden we het alweer gezien.
Bergen noorwegen Bryggen

Advertentie

Dag 8 Bergen
Vandaag geen foto’s. Zoals voorspeld heel de dag regen. Maar niet getreurd, het was onze tweede dag in Bergen en deze hadden we een dag daarvoor al bekeken. Vandaag dus rustig aangedaan en gelezen.

Dag 9 Steindalsfossen en de Hardangerbrug
Deze dag stond in het teken van watervallen en tunnels en bruggen. De mooiste brug was toch wel de Hardangerbrug. Deze brug komt uit een berg en gaat aan de andere kant weer een berg in. Van te voren zat er een tunnel van ruim 7 km.
Reisverslag Noorwegen hardangerbrug
De mooiste waterval op de route was de Steindalsfossen. Onder deze waterval konden we doorlopen.
Steindalsfossen noorwegen reisverslag vakantie

Dag 10 en 11 naar huis
Dag 10 en 11 stonden in het teken om naar huis te gaan.

Gekocht in Noorwegen

Het leek me leuk om een knutselshoplog te maken met knutselspullen die ik in Noorwegen heb gekocht. Maar daar kan ik verder kort over zijn… Noorwegen is echt veel duurder als Nederland. Daarom heb ik eigenlijk alleen maar een kleurboek voor volwassenen gekocht. Dit kleurboek “Den Hemmelige Hagen” kostte 129 kronen. Dat is ongeveer 14 euro. Ter vergelijking in Nederland kost dit kleurboek “Mijn geheime tuin” ongeveer 10 euro. Maar ik ben er heel blij mee hoor :-). In dit boek staan allemaal Noorse teksten en dat is natuurlijk erg leuk als souvenir :-).
kleurboek noorwegen

Noorwegen is echt een aanrader om op vakantie te gaan. Mijn vriend en ik hebben echt super genoten van onze reis, het weer en het land :-). Wil je zelf nog een keertje naar Noorwegen en heb je vragen over onze reis stel ze gerust in een reactie.

Ben jij wel eens in Noorwegen geweest?

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #26: Parijs en Disneyland
Fotoreportage #25: Vakantiefoto’s door de jaren heen
Fotoreportage #24: Weekendje weg Arnhem en omstreken
Fotoreportage #23: Bloesem
Fotoreportage #22: De Pont museum
Fotoreportage #21: Bloemen
Fotoreportage #20: Albufeira Portugal
Fotoreportage #19: Vakantie Centerparcs

Advertentie

Klik hier voor nog meer fotoreportages –>

© Nobody ELSe

28 reacties

 1. Hallo ,
  Wij willen deze reis ook gaan maken. Wat een mooi verslag. Maar hoe ging het in de Hotels waar jullie konden overnachten , en hoe was het eten.

 2. Ik ben een aantal jaren terug naar Noorwegen geweest en wil heel graag weer eens terug. Ook als ik die foto’s zie; prachtig!! En dat het duur is kan ik mij inderdaad ook nog wel heel goed herinneren 🙂

 3. Ja zie? Heel veel mooier dan ik elders zag in …. ben het even kwijt daar in het hoge noorden, ik zei ook al toen, ik had eerder voor Noorwegen gekozen ivm de fjorden etc… Jij bewijst dat hier even, wauw, wauw, wauw! Wat prachtig mooi!

  Zelf ben ik er nog nooit geweest, staat het niet zo hoog op mijn lijstje of zo, maar als dan… zei ik altijd al, de fjorden… die wil ik dan zien, bevaren, langs trekken 😉

  X

 4. Op sommige momenten weet ik dat ik eigenlijk niet op je blog moet kijken, want dan wil ik spontaan in de auto stappen op weg naar die plek. En ja hoor, nu weer! Super mooie fotos Els!

 5. Het lijkt me zo ontzettend mooi om daar naar toe te gaan, te zitten & dan de hele middag voor me uit te staren. Oke niet de hele dag maar iniedergeval een paar uur. Wat is het mooi zeg <3

 6. ik ga even bij reisorganisatie Kras kijken want zo’n tour lijkt mij geweldig. zo mooi! en had al vaker gehoord dat Noorwegen heel duur is (ik drink geen bier gelukkig) maar het land lijkt mij zo mooi!

 7. Prachtig Els, brengt mij weer helemaal terug naar onze vakantie van vorig jaar! De Trollstigen is mooi, jammer dat je nog veel zelf uit moest zoeken. Dat is het enige voordeel van een rondreis met een bus, je komt op alle mooie plekken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.