Fotoreportage #40: Vakantie in Friesland

Vakantie friesland Akkrum hogenboom
Van 13 t/m 20 april zijn mijn vriend en ik op vakantie geweest in Friesland. Benieuwd naar onze vakantie en naar wat we gedaan hebben? Lees dan gauw verder :-).


Als eerste laat ik je ons huisje zien. We hadden een 4 persoons chalet geboekt op een vakantiepark van Hogenboom in Akkrum. De huisjes zijn nog niet zo oud, gebouwd in 2011. Alles was gelukkig heel netjes. En ik vond de veranda echt heel fijn om onder te zitten.

Mocht je ook interesse hebben om op dit park een huisje te boeken, dan zou ik je zeker aanraden om te kijken naar de huisjes aan de kant van het open water (soort breed kanaal). Die zijn echt kei gaaf en bieden zo’n mooi uitzicht! Voor 2 personen was dat voor ons een beetje prijzig ;-).

Het chalet was heel netjes van binnen en modern ingericht.
Foto vakantie friesland Tusken de marren chalet hogenboom akkrum
Het dorp Akkrum heeft ons verrast. Het dorp was van alle gemakken voorzien, zoals 2 cafeteria’s, een chinees, 2 pizzeria’s, bakker, drogist en een supermarkt die zelfs op zondag open is. Ook is het fijn dat je hier gewoon naartoe kunt lopen.
Akkrum Friesland vaknatie dorp tips
Het dorp heeft veel mooie oude gebouwen. Dit gebouw met vele huisjes was extra speciaal. Dit was door een rijke man gebouwd voor de arme bejaarden in het dorp. Die mochten hier gratis wonen en kregen zelfs nog een extra zakcentje.
Akkrum vakantie
In Akkrum is ook heel veel water :-).
Akkrum vakantiepark Hogenboom chalet
Op de eerste dag van onze vakantie bezochten we Leeuwarden. Op deze foto zie je de scheve toren Oldehove.De toren staat zo’n 2 meter scheef en dat is goed te zien.
Foto vakantie friesland scheve toren oldehove leeuwaarden
We brachten ook een bezoek aan Blokhuispoort, een oude gevangenis. Helaas was de rondleiding al volgeboekt.
vakantie friesland leeuwarden blokhuispoort
Op zondag deden we rustig aan. We keken naar de Formule 1 en Willem II. Die gelukkig wonnen van NAC.

Op maandag reden we 1,5 uur voor het Zeehondencentrum in Pieterburen. De zeehondencrèche was zoveel kleiner dan gedacht. Helaas voor ons waren er ook maar weinig zeehonden om te bekijken.
Foto vakantie friesland pieterburen
In de quarantine waren de zeehondjes achter glas wel goed te zien.
Foto vakantie friesland zeehonden pieterburen
Op de terugweg vanuit Pieterburen zijn we nog even gestopt om de Waddenzee te bekijken.
Foto vakantie friesland waddezee
Op maandag bezochten we het dorp Dokkum. Ik vind dit echt een aanrader om te bezoeken in Friesland. Echt een mooi en gezellig dorp.
tip vakantie friesland dokkum

vakantie friesland dokkum gemeentehuis
Dinsdagochtend gingen we naar Sneek. Ik had een soort Dokkum verwacht maar niks is minder waar. Ik vond Sneek een stuk minder mooi. Natuurlijk gingen we wel even langs de beroemde waterpoort.
vakantie friesland sneek waterpoort

vakantie friesland Sneek stadhuis
In de middag ging ik naar Drachten. Daar had ik met Northflix (een collega blogger) afgesproken. Het was super gezellig en ze liet me ook nog Drachten zien.
vakantietips friesland drachten
Drachten staat dit jaar in het teken van de kunstrichting “de Stijl”. Dit was op veel plaatsen goed te zien. De huisje op de foto waren vroeger ook al zo. De kleuren van de kozijnen zijn geïnspireerd op die kunstrichting.
vakantie friesland drachten de stijl
Op woensdag en donderdag deden we rustig aan. We gingen nog wel op bezoek bij de ooievaars. tussen Beetsterzwaag en Lippenhuizen zijn namelijk super veel nesten. Erg mooi om te zien. Dit was trouwens een tip van Northflix :-).
vakantie friesland Ooievaars Beetsterzwaag
In Beetsterzwaag hebben we ook nog even gewandeld door de bossen.
vakantie friesland beetsterzwaag

Vakantie in Friesland

En toen zat onze vakantie er weer op helaas. Wij hebben genoten van Friesland!

Ben jij wel eens op vakantie geweest in Friesland?

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #39: Foto’s van Bloesem #3
Fotoreportage #38: Vlinders Mangrove Burgers’ Zoo
Fotoreportage #37: Dagje Burgers’ Zoo
Fotoreportage #36: Winter en sneeuw
Fotoreportage #35: Vakantie Landal Eifeler Tor
Fotoreportage #34: Herfst in het bos en in de stad
Fotoreportage #33: Foto’s van zelfgekweekte zonnebloemen
Fotoreportage #32: Foto’s van bloemen uit de tuin

Klik hier voor nog meer fotoreportages –>

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , , ,

7 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Michelle schreef:

  Wat een mooie foto’s! En een fijne vakantie zo te lezen. Ik ben nog nooit in Friesland geweest denk ik, maar de zeehondencreche Pieter Buren ken ik wel. Daar ben ik nu zo’n twee keer geweest. Op zich is het een goed teken als ze er niet zoveel zeehonden op dat moment hadden.

 2. Yova schreef:

  Wat leuk dat je daar bent geweest op vakantie. Vakantie huisje aan de water ziet prachtig uit. Zeehonden verblijf is helemaal geweldig om te zien hoe daar is. Jammer dat tegen viel. Het was te weinig te zien daar. Leuke foto’s serie heb je gemaakt. Jullie hebben genoten.

 3. Geertje schreef:

  Fijn zo’n leuke foto recencie van mijn provincie! Maarre…Dokkum is net als Sneek een van de 11 steden hier in de provincie 😀
  Komende maandag wordt hier weer door vele duizenden fietsers en een paar honderd steppers die 11 steden bedwongen, ruim 200km op 1 dag!

 4. Connie schreef:

  Ik snap dat jullie genoten hebben van Friesland. Het is er zo mooi!

 5. Thea schreef:

  Leuk om dit even te zien door de ogen van een toerist. Ik woon namelijk in Friesland, in een dorpje ongeveer10 km onder Dokkum. Bij ons in de regio komen ook aardig wat toeristen en dan denk ik altijd ” wat is er hier nou zo mooi om op vakantie te zijn?” Ik weet dat ik in een mooie omgeving woon, maar het is leuk om het eens een keer e nr te lezen en te zien door de ogen van een ander!

 6. Romy schreef:

  Wat heerlijk, zo’n week naar Friesland! En zo te lezen hebben jullie erg leuke dingen gedaan. Wat leuk dat je met Northflix had afgesproken! Ik betrapte er al op dat ik meteen dacht “Ha, daar woont Northflix!” toen je voor het eerst iets over Drachten zei, haha. Pieterburen leek mij ook altijd wel mooi om nog eens te zien. Jammer dat het jullie wat tegenviel!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top