Reclame

Fotoreportage #45: Reisverslag vakantie Noorwegen Lofoten

Foto verslag vakantie noorwegen Lofoten
Reclame

Foto verslag vakantie noorwegen Lofoten
Aan het einde van de maand juni zijn mijn vriend en ik op vakantie geweest naar Noorwegen. We bezochten de omgeving van Lofoten, een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Vandaag vertel ik over onze reis en laat natuurlijk heel veel foto’s zien.

Al eens eerder naar Noorwegen

In 2016 zijn mijn vriend en ik ook al eens op vakantie geweest naar Noorwegen, zie vorig Reisverslag Vakantie Noorwegen. Toen gingen we met de boot en bezochten we midden Noorwegen. We werden zo enthousiast over Noorwegen dat we besloten om dit jaar weer terug te gaan.

Vakantie Noorwegen Lofoten 2019

Deze vakantie gingen we met het vliegtuig naar Noorwegen. We vlogen (via Oslo) naar Tromsø. Een stad in het noorden van Noorwegen. Vanuit daar maakten we een autorondreis door het gebied de Lofoten. We bezochten diverse strandjes, dorpjes en stadjes in het gebied. We reden ongeveer 2000 kilometers :-). Dus we hebben heel veel bekeken. En wat hadden we een geluk met het weer, over het algemeen was het prachtig weer tussen de buien door! Toen het hier in Nederland een hittegolf was, hadden wij onze winterjas aan en was het tussen de 5-14 graden.

Hamnøy

Advertentie

Hamnøy is een klein dorpje aan het water en aan de voet van een berg. Er staan veel rode huisjes, kenmerkend voor de omgeving. Echt een traditioneel dorp is het niet, het zijn bijna allemaal vakantiehuisjes.
Vakantie verslag Noorwegen uitzicht Hamnoy

Vakantie verslag Noorwegen hamnoy

Vakantie verslag Noorwegen haven hamnoy

Reine

Op deze foto’s zie je het dorpje Reine. Het ligt echt prachtig tussen de bergen in. Helaas was een wandelpad naar de top van een berg afgesloten, vanuit daar heb je een fantastisch uitzicht over Reine. Zeker een aanrader om te doen als je er bent, wel voor gevorderde lopers. Het is een pittige klim.
Vakantie verslag Noorwegen Reine

Vakantie verslag Noorwegen uitzicht reine

Å

Advertentie

Å is het meest zuidelijke plaatsje dat je kunt bezoeken in de Lofoten. Dit is het eindpunt van de E10, een toeristen snelweg.
Vakantie verslag Noorwegen lofoten Å

Vakantie verslag Noorwegen uitzichtpunt A

Haukland Beach

Wat vond ik Haukland Beach toch mooi. Het mooie witte strand als contrast tegenover het blauwe water. Maar vergis je niet ;-). Het was hier eind juni rond de 8 graden. Dus niet echt zwemweer ;-).
Vakantie verslag Noorwegen haukland beach

Vakantie verslag Noorwegen lofoten haukland beach

Uttakleiv Beach

Als je vanaf Haukland beach door een tunnel rijdt, kom je aan de andere kant van de berg. Daar is Uttakleiv Beach. Een heel ander strand met stenen en rotsblokken, maar wel weer met super helder blauw water en een wit zandstrand.
Vakantie verslag Noorwegen Uttakleiv beach

Advertentie

Vakantie verslag Noorwegen lofoten Uttakleiv beach

Vakantie Noorwegen Uttakleiv beach hart stenen

Onderweg

Omdat we zoveel gereden hebben, kwamen we onderweg ook echt bijzondere landschappen tegen. Eigenlijk is heel Lofoten een bezienswaardigheid :-).
Vakantie verslag Noorwegen andøya

Vakantie verslag Noorwegen lofoten auto rondreis

Vakantie verslag Noorwegen lofoten rondreis

Advertentie

Vakantie verslag Noorwegen lofoten strand

Vakantie verslag Noorwegen reisverslag

Vakantie verslag Noorwegen onderweg reis

Vakantie verslag Noorwegen lofoten bloemen

Een kort filmpje van onze vakantie

In de vakantie heb ik veel foto’s gemaakt, mijn vriend heeft gefilmd. Hierbij een korte film van onze vakantie :-).

Is de Lofoten in Noorwegen het bezoeken waard?

Advertentie

Twijfel je om naar de Lofoten in Noorwegen te gaan? Ik zeg, zeker doen. Ik vond het echt prachtig. De omgeving is bijzonder mooi, Noren zijn erg aardig en spreken over het algemeen goed Engels en het is buiten de erg toeristische plekken ook heerlijk rustig.

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #44: Vakantie Center Parcs Het Heijderbos
Fotoreportage #43: Vakantie Center Parcs Les Trois Forêts
Fotoreportage #42: Efteling in de herfst
Fotoreportage #41: Zomervakantie in Friesland
Fotoreportage #40: Vakantie in Friesland
Fotoreportage #39: Foto’s van Bloesem #3
Fotoreportage #38: Vlinders Mangrove Burgers’ Zoo

Klik hier voor nog meer fotoreportages –>

© Nobody ELSe

Reclame

17 reacties

  1. Ik ben geinteresseerd om de Lofoten met de auto te doen. Hoeveel dagen raad je aan om de Lofoten en/of Vesteralen te doen? ik kan 2 weken rondtrekken.

    1. Dat vind ik moeilijk in te schatten. Wij zijn 8 dagen geweest. Wij hadden echt geluk met het weer. Ik zou er met mooi weer nog wel langer kunnen zijn. Het is namelijk zo mooi en erg relaxte omgeving.

  2. Prachtige natuur Els kan me indenken dat jullie daar genoten hebben
    En wat ik zo leuk vind dat hart van al die stenen wie is er op het idee gekomen om zoiets te maken .Maar de foto.s en de film waren weer heel mooi heb er van genoten . Groetekus TA

  3. Wauw, echt prachtige foto’s! Wat ziet het er mooi en idyllisch uit daar. Ik kan me voorstellen dat jullie onwijs genoten hebben. Wel bijzonder trouwens dat het daar nog zo koel is in deze tijd van het jaar. Op zich beter dan de hittegolf hier, denk ik zo 😉

  4. Rond de Noordzee heb ik gekeken en in Noorwegen, wauw, op dat stukje al, dit ook weer, prachtig, ja als ik kon, zou ik een keertje gaan, zeker weten en dat filmpje, op 2.20 minuten ongeveer…. wow ik denk dat ik met 100 foto’s van die plek alleen al van water en bootjes thuis zou komen, hahahaha

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.