Fotoreportage #36: Winter en sneeuw

foto's van sneeuw
Een echte fan van de winter ben ik niet, maar voor sneeuw mag je me wakker maken :-).Voor dit thema ben ik mijn fotoarchief ingedoken om diverse winterse sneeuwfoto’s te zoeken. Want ook al viel er vorige week sneeuw, mooie foto’s heb ik helaas niet kunnen maken. Ook geef ik tips om goede sneeuwfoto’s maken :-).

Tips om foto’s te maken van sneeuw

Allereerst wil ik je een tip meegeven als je foto’s van sneeuw gaat maken. Sneeuw is erg wit zoals je misschien wel weet ;-). De camera ziet door de sneeuw in je foto heel veel lichte witte plekken en wil graag komen tot een gemiddelde lichtwaarde (grijs). De camera maakt de foto donkerder. Hierdoor krijg je grijze sneeuw. Dit kun je zien op de linkse foto, de originele belichting van de camera zelf. Op de rechterfoto heb ik de foto +1 stap (stop) overbelicht. Ik heb gezegd tegen de camera, wat je zegt is niet helemaal juist. Ik wil dat je de foto 1 stap langer belicht, zodat de sneeuw weer wit is. Op veel camera’s zie je een knopje met een + en een – staan, deze kun je hiervoor gebruiken. Speel hier mee voor de beste foto.
sneeuw overbelicht
Bij dit voorbeeld heb ik hetzelfde gedaan. Nu zelfs met +2 stappen (stops).
lijn
sneeuwfoto overbelichten

Mijn foto’s van de afgelopen jaren in de sneeuw

Zo kan ik wel genieten van de winter. Jij ook?

Gerelateerde artikelen:

Fotoreportage #35: Vakantie Landal Eifeler Tor
Fotoreportage #34: Herfst in het bos en in de stad
Fotoreportage #33: Foto’s van zelfgekweekte zonnebloemen
Fotoreportage #32: Foto’s van bloemen uit de tuin
Fotoreportage #31: Foto’s van Bloesem #2
Fotoreportage #30: Vakantie CenterParcs Port Zélande
Fotoreportage #29: Winter, mist en vorst
Fotoreportage #28: Regte Heide in Riel
Fotoreportage #27: Vakantie Noorwegen

Klik hier voor nog meer fotoreportages –>

© Nobody ELSe

Tags: , , , ,

8 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morgaine schreef:

  Op die manier absoluut, maar ja, het bleef hier uit en dit keer had jij alle geluk voor deze prachtige winterse foto;s met sneeuw, werkelijk waar, prachtig weer! Ik heb dat echt gemist in onze regio.

  x

 2. Michelle schreef:

  Wauw prachtig! Leuk dat je deze tip met ons deelde, ik wist het nog niet.

 3. Sammie schreef:

  Prachtige foto’s, vooral die met het paard vind ik prachtig!

 4. Myriam schreef:

  Amai, zo’n schone foto’s. Je hebt oog voor detail!

 5. Simone schreef:

  Wat een mooie winterse plaatjes heb je gemaakt zeg! Ik ben niet zo dol op de winter, maar winterse foto’s vind ik wel heel erg mooi. Ik ben toen het zo sneeuwde ook nog even met camera op pad geweest. 🙂

 6. Connie schreef:

  Dit is echt genieten. Mooi hoor! Ik ben naar buiten geweest toen het al een beetje aan het dooien was. Een mooie foto kunnen maken van sneeuw aan takken, waar ook druppels water aan hangen.

 7. M.Th. schreef:

  Ja, Els, zo kan ik ook wel genieten van de winter. De eerste grote foto die je nu geplaatst hebt, vind ik ook meteen de allermooiste. En de andere zijn ook prachtig.

 8. Romy schreef:

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Vooral die met de helderblauwe lucht vind ik zo mooi. Ik kreeg inderdaad ook die tip om foto’s ‘over te belichten’ bij sneeuw van degene die mijn fotografiecursus gaf. Echt slim bedacht!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top