Reclame

Geocaching, een creatief avontuur

geocaching
Reclame

geocaching Sinds een klein jaar doen mijn vriend en ik aan geocaching. Je denkt misschien wat is dat? Geocaching is een soort van modern schatzoeken, een cache, met behulp van een GPS ontvanger.


Geocaching kan alleen werken als er mensen zijn die een schat, de cache, verstoppen. Dat kan overal zijn, in de natuur, in het water, in de stad, eigenlijk overal in de wereld. De schat is meestal creatief verstopt en bevat altijd een logboekje, zodat je kunt laten weten dat je de cache gevonden hebt.

Hoe kom je aan een coördinaat?

Als iemand een schat heeft verstopt dan zet hij de aanwijzigingen op geocaching.com. De aanwijzing kan zijn dat hij gewoon direct de coördinaten geeft van de cache voor in de GPS. Het kan ook zijn dat er eerst een soort van raadsel opgelost moet worden om de coördinaten te verkrijgen. De raadsels zijn allemaal verschillend qua niveau. Iedereen heeft zijn eigen manier om de coördinaten te verstoppen in een raadsel. De raadsels waarbij je iets moet opzoeken in de omgeving waarin de cache ligt vind ik het het leukste om te doen. Zo leer je ook iets. Check ook altijd even de moeilijkheidsgraad van verstoppen, dan weet je een beetje wat je kunt verwachten.

De zoektocht

Als je de coördinaten in je GPS ontvanger (zonder GPS ontvanger kun je niet) hebt gezet, kan de zoektocht beginnen. Meestal moet je eerst een stukje lopen vanaf een vertrekpunt waar je de auto kunt parkeren. De GPS ontvanger geeft precies aan hoeveel meter je moet lopen en in welke richting. Geeft de GPS ontvanger 0 meter aan is het tijd om te zoeken! Dus het is soms best even zoeken. Zo heb je hele kleine caches, maar ook caches van een groter formaat.

Advertentie

Een hele kleine cache links en recht op de foto een redelijk grote.
geocaching
lijn
Maar niet alleen de grootte verschilt, de cache kan op allerlei manieren verstopt zijn, onder de grond, opgaan in de omgeving, ergens onder verstopt zitten enzovoorts. De diversiteit aan verstoppen maakt het elke keer weer een uitdaging en dat maakt het extra leuk als je de cache eindelijk gevonden hebt. Vaak is het ook heel verrassend :).

2 voorbeelden van 2 creatieve en leuke caches
geocaching
lijn

Trackables

Je hebt ook zogenaamde trackables, deze voorwerpen reizen van cache naar cache met behulp van ander mensen die geocachen. Dit is onze trackable. Helaas is deze al een tijdje gestrand in een cache :(. Hopelijk gaat deze snel weer verder reizen.

Perry, onze trackable
geocaching
lijn

Geocachen kun je op verschillende plaatsen doen en doordat we het nu een klein jaar doen zijn we al op veel mooie plekken geweest en hebben we veel nieuwe mooie plekjes ontdekt en mooie wandelingen gemaakt. Heb je ook zin om te geocaching? Kijk eens op geocaching.com. Veel plezier!

Reclame

Eén reactie

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.