Reclame

Gratis printable #12: Complete kaart met feestende dino’s maken

Complete kaart maken dino dinosauriers gratis printable
Reclame

Complete kaart maken dino dinosauriers gratis printable
Misschien herken je deze tekening nog van mijn artikel: Digitaal tekenen #4, mijn eigen tekeningen. Het leek mij leuk om van mijn tekening ook een kaart te maken. In dit artikel een gratis printable van de dinosauriërs en een uitgebreide uitleg. Je kunt de kaart dus helemaal namaken.

Gratis printable om complete kaart feestende dinosauriërs

Download hier: Gratis printable om complete kaart met feestende dino’s
Op de printable vind je twee dino’s, feesthoed, taart, vlaggetjes, vulkaan en twee keer een heuvel.
Printable gratis kaart maken met dino

Extra benodigdheden:

  • Printer om de gratis printable te printen en papier. Ik gebruik Clairefontaine DCP 200g
  • Pritt
  • Blanco kaart van 10×15 cm, ik koos voor blauw (Action)
  • Dubbelzijdige foamtape, ong. 1 mm hoog (Action)
  • Schaar
  • Iets om de afbeeldingen mee in te kleuren. Ik gebruik Twinmarkers en stempelinkt van Action

Uitgebreide uitleg

Stap 1: Printable printen

Print de gratis printable op ware grootte op dikke papier. Dan past alles precies op een kaart van 10×15 cm (standaard formaat van Action). Mocht je printer niet kunnen printen op ware grootte? Dan moet je het formaat van de kaart aanpassen aan je printje.

Ik gebruik Clairefontaine DCP 200g. Dit papier is erg geschikt om met Twinmarkers (Action) te werken waarmee ik de diverse afbeeldingen heb ingekleurd. Mijn printer is een laserprinter, zodat ik de afbeeldingen kan inkleuren met Twinmarkers. Inkt van een inkjetprinter kan wel eens uitlopen als deze inkt nat wordt. Mocht dat bij jou gebeuren, dan kun je de afbeeldingen ook bijvoorbeeld inkleuren met potloden.

Stap 2: Inkleuren & uitknippen

Bijna alle afbeeldingen kleurde ik in met DecoTime Twinmarkers (Action). De heuvel kleurde ik met groen/gele stempelinkt.

Vervolgens knipte ik deze afbeeldingen uit met een wit randje om de afbeeldingen heen. Dit deed ik niet bij de vulkaan en de heuvels. Deze knipte ik precies langs het randje uit.
Printable kaart dino gratis afbeelingen

Stap 3: De kaart in elkaar zetten

Als eerste plakte ik de vulkaan en de grote heuvel op de kaart met Pritt.
gratis afbeeldingen om zelfgemaakte kaart te maken
Met foam tape (ongeveer 1 mm hoog) maakte ik de andere heuvel vast op de kaart. Daarna volgde de twee dino’s, taart, vlaggetjes en feesthoed.
gratis plaatjes dino dinosaurier kaarten maken
Als laatste plakte ik met de Pritt het label ‘Van harte gefeliciteerd’ op de kaart. Wil je nu een label met een andere tekst? Ik heb ook diverse gratis printables met Nederlandse teksten gemaakt. Kijk bijvoorbeeld eens in dit artikel: Gratis printable: Deel 4 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Gratis digitale stempel dino digital stamp free

Het eindresultaat

gratis zelfgemaakte kaart met dino maken uitleg voorbeeld

Gratis afbeelding dino's om kaarten te maken

Jouw creaties delen die je hebt gemaakt met deze gratis printable

Ik ben echt super benieuwd wat jij hebt gemaakt met deze gratis printable van een complete kaart & uitleg. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina of mijn blog vernoemd op Instagram @NobodyELSeNL. Je kunt mij niet blijer maken :-).

Ben je op zoek naar meer gratis printables?

Kijk dan eens in de categorie gratis printables. Daarin vind je onder andere een gratis printable met nog meer afbeeldingen van beren en verschillende printables met labels met daarop Nederlandse teksten.
Printable kaart beer luchtballon gratis afbeeldingen

Naar wie zou jij een zelfgemaakte dino verjaardagskaart sturen?

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

9 reacties

  1. Het moet geweldig zijn om zelf je kaartjes te kunnen tekenen. Jij kan de 2 goed combineren. Ik moet er niet aan denken en ben dan ook heel blij met de gratis printables. Hartelijk dank Els

  2. Dank je wel, Els. Ik ga deze zeker maken. En naar wie ik hem ga sturen…..ik denk dat ik hem voorlopig zelf houd.😂. Erg leuk helemaal zelf getekend en gemaakt.👍🏻

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL