Reclame

Gratis printable: Complete kaart met beer in luchtballon

Complete kaart maken beer luchtballon gratis printable
Reclame

Complete kaart maken beer luchtballon gratis printable
In dit artikel vind je een gratis printable met alles wat je nodig hebt om een kaart te maken met een beer in een luchtballonnen. Natuurlijk leg ik stap voor stap uit hoe je deze kaart precies kunt maken.

Gratis printable om complete kaart met beer in luchtballon te maken

Download hier: gratis printable Complete kaart met beer in luchtballon.

Op de printable vind je 2 kleine wolkjes, 3 stroken met wolken, een beer in een luchtballon, een beer in een mandje, alleen het hoofd van de beer en verschillende labels. Met al deze onderdelen kun je de kaart zoals beschreven in de uitleg helemaal namaken.
Gratis Printable kaart beer luchtballon uitleg

Extra benodigdheden:

  • Printer om de gratis printable te printen en papier. Ik gebruik Clairefontaine DCP 200g
  • Pritt
  • Dik papier van 20×15 cm (minimaal 200gr)
  • Dubbelzijdige foamtape
  • Schaar
  • Iets om de afbeeldingen mee in te kleuren. Ik gebruik Twinmarkers van Action
  • Optioneel: Stempelinkt. Ik gebruik Chalk inkt van DecoTime (Action)

Stap 1: Printable printen

Print de gratis printable op ware grootte op dikke papier. Dan past alles precies op een kaart van 10×15 cm. Mocht je printer niet kunnen printen op ware grootte? Geen probleem, de wolken op de achtergrond van de kaart, kun je altijd smaller maken.

Advertentie

Ik gebruik Clairefontaine DCP 200g. Dit papier is erg geschikt om met Twinmarkers (Action) te werken waarmee ik de diverse afbeeldingen heb ingekleurd. Mijn printer is een laserprinter, zodat ik de afbeeldingen kan inkleuren met Twinmarkers. Inkt van een inkjetprinter kan wel eens uitlopen als deze inkt nat wordt. Mocht dat bij jou gebeuren, dan kun je de afbeeldingen ook bijvoorbeeld inkleuren met potloden.

Stap 2: De basis van de kaart maken

Snij uit een vel papier een rechthoek van 20×15 cm. Vouw de rechthoek dubbel zodat je een kaart overhoudt van 10×15 cm.
gratis Printable kaart beer luchtballon

Stap 3: De stroken met wolken

Snij en/of knip de 3 stroken met wolken uit het papier.

Optioneel: Draai de stroken zo dat je de zwarte lijnen van de printable niet ziet. Om meer diepte in de wolken te krijgen heb ik elke strook licht gekleurd met DecoTime Chalk inkt (Action), zie eerder Action shoplog. Ik gebruikte kleur nr 11, Sweety Pie. Heb je deze techniek met stempelinkt nog nooit gedaan? Kijk dan eens bij techniek 2 in het artikel: Knutselen: Uitleg stempelen met verschillende technieken.

Draai de stroken zo dat je de zwarte lijnen van de printable niet ziet. Plak als eerste de hoogste strook met Pritt onderaan de kaart. Maak de andere twee stroken vast met foamtape. Zo ontstaat extra diepte.
Printable kaart beer luchtballon decoTime chalk ink

Stap 4: 3D afbeelding maken van beer in luchtballon

Advertentie

Tijd om de afbeeldingen in te kleuren. Hiervoor gebruikte ik DecoTime Twinmarkers. Weet je niet zo goed hoe je met Twinmarker afbeeldingen inkleurt? Kijk dan eens in dit artikel op mijn blog: Knutselen: Inkleuren met Twinmarkers DecoTime Action.
Let op: Ook al is het kleurnummer hetzelfde, de Twimarkers zijn niet altijd dezelfde kleur.

Voor de beer gebruikte ik de kleuren:
Bruin: 101 & 107
Roze: 136 & 17

Voor de ballon gebruikte ik de kleuren:
Groen: 166 & 171
Roze: 137 & 7
Donkerbruin: 102 & 101

Na het inkleuren knipte ik de afbeeldingen nauwkeurig uit. De basis van de 3D afbeelding is de beer in de ballon. Plakt hierop met foamtape de afbeelding van de beer in het mandje. Plak daarop met foamtape de afbeeldingen van het hoofd. De 3D afbeeldingen is klaar. Plakt de complete afbeeldingen ook met foam tape op de kaart.
Complete printable kaart maken beer luchtballon

Stap 5: Kleine wolkjes en label

Knip de kleine wolkjes uit het papier en plak deze met foamtape half over de ballon. Kies een label uit de 6 verschillende labels op de printable en plak deze ook met foam tape op de kaart. De kaart is klaar.
gratis Printable complete kaart afbeeldingen

Eindresultaat

Advertentie

Printable kaart beer luchtballon gratis afbeeldingen

Jouw creaties delen die je hebt gemaakt met deze gratis printable

Ik ben echt super benieuwd wat jij hebt gemaakt met deze gratis printable van een complete kaart & uitleg. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina of mijn blog vernoemd op Instagram @NobodyELSeNL. Je kunt mij niet blijer maken :-).

Ben je op zoek naar meer gratis printables?

Kijk dan eens in de categorie gratis printables. Daarin vind je onder andere een gratis printable met nog meer afbeeldingen van beren en verschillende printables met labels met daarop Nederlandse teksten.
Gratis printable afbeeldingen beren kaarten maken

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

14 reacties

  1. Dank je wel Els. Jij houdt ons lekker bezig met al je voorbeeldkaartjes. En tof dat je er een gratis printables aan toe voegt.
    Dit vind ik wel héél leuk van je !

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.