Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen

Gratis printable labels nederlandse speciaal feestdagen
Reclame

Gratis printable labels nederlandse speciaal feestdagen
Maak jij zelf ook graag kerstkaarten of cadeaulabels voor de feestdagen? Ik wel. Voor mijn kerstkaarten wilde ik graag labels met Nederlandse teksten. Helaas kon ik die niet vinden. Nou dan maak ik ze toch zelf :-). In dit artikel vind je mijn zelf ontworpen gratis printable met Nederlandse teksten speciaal voor de feestdagen. Natuurlijk ook met voorbeelden als inspiratie.

Gratis printable labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen

Hieronder vind je een link naar de gratis printable die ik heb ontworpen met de labels met Nederlandse teksten speciaal voor de feestdagen. In veel winkels heb je helaas namelijk alleen afbeeldingen en labels met Engelse teksten. Dat vind ikzelf vaak niet zo leuk. Daarom besloot ik deze printable te maken. De printable bestaat uit één pagina met daarop verschillende labels in zwart-wit.

TIP: Print de printable op iets dikker papier. Hierdoor zijn ze mooier uit te knippen en steviger, dat is makkelijker bij het knutselen.

Download hier de gratis printable met Nederlandse teksten speciaal voor de feestdagen
Gratis printable nederlandse teksten feestdagen kaarten maken

Labels extra feestelijk maken

Wil je de labels extra feestelijk maken? Dan zou je de labels ook kunnen bedekken met een lage folie. Hiervoor heb je een laserprinter, lamineerapparaat en transferfolie nodig. Voor een uitgebreide uitleg lees mijn eerder geschreven artikel (Techniek 2): Knutseltip werken met transferfolie.
Teksten kaarten maken feestdagen folie DIY

Kaarten maken met de Nederlandse labels voor de feestdagen

Advertentie

Natuurlijk heb ik mijn eigen labels gelijk in gebruik genomen. Hieronder vind je dan ook gelijk inspiratie hoe je de labels kunt gebruiken. Deze kaarten heb ik gemaakt met allemaal knutselspullen die ik al in huis had. De meeste knutselspullen zijn denk ik niet meer zo te koop. Maar makkelijk te vervangen door iets anders.

Kaart 1
Bij deze kaart maakte ik drie vierkanten in de voorkant van de kaart. Daarachter plakte ik rood glitterpapier. Op de voorgrond plakte ik met foam tape een sneeuwpop, pinguïn en hertje. Deze maakte ik met clear stamps (al heel lang in huis) die ik inkleurde met Twinmarkers. Als laatste plakte ik een label van mijn printable op de kaart. Ook hiervoor gebruikte ik foam tape.
Gratis printable labels nederlands kaarten maken kerst

Kaart 2
Kaart 2 maakte ik op dezelfde manier en met dezelfde knutselspullen als kaart 1. Als label gebruikte ik nu een rond label waarop ik goudfolie heb gedaan.
Gratis printable kerstkaart maken nederlands

Kaart 3
Als eerste plakte ik een strook papier met een kerstpatroontje (ooit bij Action gekocht) in het midden van de kaart. Daarop plakte ik met foam tape een cirkel van kraftpapier. Daar bovenop gebruikte ik weer een afbeelding die ik maakte met clear stamps en twinmarkers net zoals bij kaart 1 en 2. om de kaart af te maken gebruikte ik weer een label met Nederlandse tekst.
Kerstkaart maken labels nederlands

Kaart 4
Deze kaart is erg simpel. Less is more, toch? De basis van deze kaart is een rode glitter kerstbal. Deze maakte ik met een snijmal (AliExpress) en mijn Love2Craft snij- en embossingmachine. De kerstbal plakte ik met spuitlijm op de kaart. Als laatste maakte ik met foam tape nog een label op de kaart.
Labels nederlands kerst DIY

Kaart 5
In de kaart maakte ik drie cirkels. Daarachter deed ik rood glitterpapier. Op de voorgrond plakte ik drie vilten kerstfiguurtjes (Action). Als laatste kon een label natuurlijk niet ontbreken :-).
Gratis printable Nederlandse teksten om kaarten te maken

Algemene labels met Nederlandse teksten

Advertentie

Een paar maanden geleden maakte ik ook al eens een gratis printable met Nederlandse teksten. Hierop staan verschillende teksten die gebruikt kunnen worden voor diverse gelegenheden: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Gratis printable labels kaarten cadeau nederlands

Ben jij al bezig met kerstkaarten maken?

Gerelateerde artikelen:

Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Gratis printable: Deel 2 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Gratis printable: Deel 3 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Gratis printable: Deel 4 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Gratis printable #11: Deel 5 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Gratis printable #17: Deel 6 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels
Gratis printable #19: Deel 7 Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en knutselen
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen
Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #2
Gratis printable #13: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #3
Gratis printable #21: Labels met Nederlandse teksten voor de feestdagen #4

© Nobody ELSe

14 reacties

 1. hoi Els, Wil graag de teksten uitprinten. Maar hoe dik moet het papier zijn? Het moet natuurlijk door de printer kunnen. Ik denk niet zo dik als we gebruiken om kaarten mee te maken.

 2. Leuke inspiratie weer Els, zoveel zijdig, er zit voor iedereen wel iets bij dankjewel.

  De teksten zijn wat vorm betreft ook handig alleen mis ik het woord Kerstdagen wat voor mij en velen betekenisvol is. Feestdagen is iets algemeens waar ik de sfeer van Kerst niet in proef.
  Zou je nog iets kunnen aanvullen?
  Als het niet gaat lees ik je graag……

  alvast hele gezellige Kerstdagen gewenst, voor zover mogelijk met de Corona
  en een heel inspirerend maar vooral gezond Nieuwjaar 🎄🐿🎄⛄️🍾💓

  1. Sorry, aanvullen gaat niet, maar ik zal het meenemen naar volgend jaar. Misschien maak ik dan weer een printable. Jij ook fijne feestdagen!

 3. Ze zijn weer super leuk! En nee, ga ze niet zelf maken, ik weet nog niet eens of het kan qua budget dit jaar om te sturen, vorig jaar voor het eerst in jaren kunnen doen, maar ja, zolang de evenementen stil blijven liggen, is het hier even de riem strak trekken en rustig aan doen 😉

  X

 4. zeer mooie kaarten voorbeelden die gemakkelijk te maken zijn en niet veel tijd kosten
  en eenvoudig (ben nog niet zo goed in kaarten make als man )
  ik heb veel voordeel van de voorbeelden en nu kerstmis voor de deur staat is het goed meegenomen
  om deze eenvoudige kaarten te maken en is iedereen blij dat ze een zelfgemaakte kaart krijgen

 5. Wat tof dat je de teksten zelf hebt ontworpen! Ik mis inderdaad ook weleens Nederlandse stickers of tekstjes, zeker voor bijvoorbeeld mijn opa en oma die niet veel meer Engels dan “yes” en “no” spreken 😉
  Leuke oplossing zo! En prachtige kaartjes allemaal!

 6. Wat zijn jouw kaarten leuk!! Jij brengt me echt weer op ideeën. Het kriebelt om aan de slag te gaan. Maar er komen momenteel steeds zoveel leuke dingen binnen haha. Ik kom er niet aan toe. Binnenkort toch maar eens een knutselavond plannen haha

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.