Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!

haken oefenen basis leren beestjes
Reclame

haken oefenen basis leren beestjes
Eind december schreef ik een artikel over mijn eerste haakles en liet ik al wat gehaakte beestjes zien die ik had gemaakt. Een natuurtalent ben ik niet in haken dus ik moet flink blijven oefenen! In dit artikel weer nieuwe makkelijke haakprojectjes die ik heb gemaakt. Ik ben benieuwd wat je ervan vind :-).

Gehaakt nijlpaard

Op de site troetelsenzo.blogspot.nl vond ik een patroon voor het maken van een nijlpaard. Deze vond ik zo schattig dat ik die graag wilde maken. Toen ik het patroon bekeek zag ik dat het allemaal steken waren die ik al kende. Dus op naar de Action voor wol, ik koos voor de kleur mint. Ik vond het echt leuk om dit nijlpaardje te haken :-).
haken oefenen gehaakte nijlpaard

gratis haakpatroon nijlpaard gehaakt nijlpaard

Gehaakt giraffe

Van meerdere mensen kreeg ik de tip om wat groter te gaan haken. Ik koos voor deze giraffe (patroon van de Aldi). Ik was er even mee bezig maar weer was het leuk om te doen :-). Het lastigste van deze giraffe vond ik het hoofd vastmaken. De achterkant is dan ook niet zo mooi. Om dit weg te werken heb ik er gewoon een vlek op vastgemaakt ;-).
Gehaakte giraffe patroon

Advertentie

Haken oefenen basis giraffe

Gehaakt ezel

Eind december deed ik mee met #Twitkerst. Ik kreeg een super leuk boekje om kleine dieren te haken. Als eerste haakte ik deze ezel. Maar ik kan je nu al zeggen. Ik ga meer uit het boekje haken. Het boekje heet trouwens “Superlieve minidiertjes zelf haken” en is geschreven door Maja Hansen. Ik zag het boekje laatst liggen bij Boekenvoordeel.
Erik de ezel gehaakt oefenen

detail haken oefenen basis ezel

Gerelateerde artikelen:

Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

© Nobody ELSe

33 reacties

 1. Even een vraagje, ik ben de giraf aan het maken. Bij het lijfje staat dat je het haakwerk om moet draaien en dan achterin de steek insteken. Als ik dat doe, haal ik dus de verkeerde kant op. Hoe heb jij dat gedaan?

 2. Zou u geen scan van het patroon van het girafje kunne sturen. U heeft deze zo super schattig gehaakt dat ik hem graag ook zou willen haken. Mocht het kunnen dan mag u hem gewoon naar [email protected] sturen.
  Heel veel verdere haakplezier gewenst. Groetjes Mel

  1. De link naar de nijlpaard staat in het artikel. Het patroon van de giraffe is denk ik niet meer te koop. Was uit pakket van de Aldi :-).

 3. Je krijgt zin om zelf ook te gaan haken als je die leuke resultaten van jou ziet. Volgens mij ben jij wèl een natuurtalent, Els. Goed gedaan, hoor, erg knap!

 4. Wauw supergaaf! Je gaat goed vrouw! Ik ben trots op jou 😀

  Ga nu ook eens op youtube kijken, daar vind je ook hele leuke patronen die je gewoon mee kunt haken eventueel.

  X

 5. Zo super leuk he al die schattige knuffeltjes!!
  Haken is zo leuk! Toch doe ik het echt te weinig, iedere keer denk ik, ik moet mijn haaknaald er weer bij pakken…
  Toch maar weer eens gaan doen!

 6. Wat leuk! Ik heb eind vorig jaar een workshop haken gevolgd omdat ik het ook heel graag wilde leren. Het lukte aardig op de avond zelf alleen daarna heb ik de haaknaalden niet meer aangeraakt. Heel zonde! Ik vind mezelf ook niet echt een natuurtalent maar als ik jouw creaties zo zie dan krijg ik toch wel weer zin om te beginnen! Ik heb met kerst van mijn man ook diverse haakboekjes gehad, dus toch maar weer eens aan beginnen!!

 7. Je bent lekker bezig! Mijn to-do list wordt alleen maar groter, met minder tijd. Haha! Die grijze giraf vind ik echt super leuk! Het nijlpaardje en het ezeltje zijn ook schattig zeg! 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.