Haken #3: Superlieve minidiertjes

Haken boek superlieve minidiertjes boekenvoordeel
Vandaag alweer het 3e artikel over mijn haakavonturen. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen… waarschijnlijk ben ik nu officieel verslaafd ;-). Vandaag laat ik 3 diertjes zien die ik heb gehaakt met behulp van een boekje dat ik eerder ontving bij #twitkerst.

Het boekje: Superlieve minidiertjes zelf haken

In december kreeg ik met #twitkerst dit boekje met haakpatronen. In het boekje “Superlieve minidiertjes zelf haken” van Maja Hansen (te koop bij Boekenvoordeel) staan allemaal leuke kleine projectjes waarmee je diverse dieren kunt haken. Ik was enorm blij met dit cadeautje. Natuurlijk ging ik met dit boekje aan de slag. In mijn 2e artikel met haakprojecten maakte ik al de Eric de Ezel uit dit boekje. Vandaag laat ik nog 3 andere dieren zien die ik heb gemaakt.
haakboek superlieve minidiertjes boekenvoordeel

Gehaakte Eenhoorn

De eenhoorn was één van mijn favoriete dieren uit het boekje. Dit werd dus mijn 2e project uit het boekje. Het haken van de eenhoorn ging eigenlijk best goed. Omdat ik nog wist van de ezel dat die niet zo makkelijk bleef staan, deed ik ook weer bij deze eenhoorn knikkers in zijn buik en sateprikkers in de benen. Dit staat niet in het boekje aangeven maar is echt nodig om je beestje te kunnen laten zitten anders valt deze om :-(. Heb je misschien een betere oplossing voor sateprikkers en knikkers?
haken eenhoorn patroon nederlands
In de manen en de staart zijn trouwens vele uren in gaan zitten. Ik wilde namelijk een volle bos manen. Ik gebruikte hiervoor garen die steeds overloopt in andere kleuren. Dat vond ik wel bij een eenhoorn passen :-).
eenhoorn haken staart manen

Gehaakte Koe

De koe uit dit boekje vond ik ook echt super schattig :-). Het maken ging eigenlijk best makkelijk. Alleen de poten blijven niet zo leuk om te haken. Zo’n priegel werkje. Oh ja, de uier was nog lastiger, pfff 3 vasten in een ring…
gehaakte koe patroon

Gehaakte koe zijkant nederlands patroon

Gehaakt paard

Natuurlijk wilde ik ook heel graag een Lucky haken. Een paardje wat ik heel lang heb verzorgd. De benen waren nu ook weer best lastig en de manen duurde ook weer even, maar dit is het resultaat :-).
gehaakt paard patroon nederlands

paard haken

Heb je nog leuke tips voor boeken met makkelijke amigurumi haakpatronen?

Gerelateerde artikelen:

Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

31 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morgaine schreef:

  Ze zijn snoezig Els! Echt heel erg lief, en wat boeken betreft, ik ben hier een beetje klaar mee, dit geeft mij teveel krampen naderhand, hahahaha way to go dus voor jou!

  En voor boeken, hebben jullie boekenvoordeel shops daar? Ga daar eens kijken met regelmaat dan… ik zie ze hier overal, maar wat is makkelijk en wat is moeilijk, de techniek beheers je nu, dus in the end, lukt het je allemaal 😀 Oefening baart kunst!

  X

 2. dirk1heidi schreef:

  Wat mooie is het… Is toch altijd zo leuk als je dat kan e

 3. diyaata schreef:

  Oh ik ben helemaal verliefd op die mini eenhoorn, wat een schatje! Ik heb er het geduld niet voor maar ik zou bijna weer gaan twijfelen.. 😉 erg leuk.

 4. Lieke van Veen schreef:

  Wat leuk die mini diertjes!

 5. Eliushi schreef:

  Jeetje,ik vind het echt geweldig leuk!

 6. Ahh, wat een snoepjes zijn het! 😀

 7. Marieke schreef:

  Oh wauw die eenhoorn!! <3
  Ik vind het heerlijk om te haken maar dieren haken en zo is niks voor mij helaas.

 8. Sammie schreef:

  Oh wat zijn ze allemaal schattig!

 9. Charel schreef:

  Dit is té schattig!

 10. Vlijtig Liesje schreef:

  Oh wat is die bovenste een schatje zeg! Net een eenhoorntje.

 11. DinjaDONUT schreef:

  Agossie wat zijn ze leuk! Vooral de eenhoorn met die mooie kleurtjes 😀

 12. Florentine schreef:

  Wat ontzettend schattig, I wanna make it <3
  Liefs, Florentine

 13. Ahhh zelfs iemand die hier ongevoelig voor is moet dit voelen. Heel lief!!

 14. Simone schreef:

  Oh wat zijn ze leuk zeg! De Unicorn is wel mijn favoriet hoor!

 15. M.Th. schreef:

  Petje-af, Els, ze zien er perfect uit en zó schattig. Complimenten!

 16. Wat ontzettend leuk! Ik vind die eenhoorn enorm snoezig 🙂

 17. Oooooh wat een schattige diertjes! Zelf haak ik ook (al een jaar of 7!) en het werkt heel ontspannend. Ik heb gisteren nog een regenboogkleurige olifant gemaakt!
  http://www.allaboutami.com/elephantpattern/
  Hij is super makkelijk en super schattig!

  Veel haakplezier!

 18. jeapiebel schreef:

  Hier kan ik alleen maar van dromen. Hoe kan je het maken uit het boek, ik zou het niet kunnen. Ze zijn zo lief.

 19. Claire schreef:

  Ahh wat schattig! Ik kan helemaal niet haken maar als ik dit zie wil ik het wel kunnen. Heb je een tip voor een beginner? 🙂

 20. Ilse Verhoeven schreef:

  Amigurumi zijn in het algemeen niet zo moeilijk omdat ze (bijna) altijd uit vasten, meerderen en minderen bestaan.
  De zoogurumi boekjes zijn ook héél tof en op internet vind je ook super gratis patroontjes.
  Je moet Gudrun Kulich eens intypen op google, die zijn niet voor beginners, maar de moeite om eens te bekijken! Dat is gewoon haakkunst!

 21. Yolanda schreef:

  Oh, wat leuk! De eenhoorn is mijn favoriet.

 22. Angélique schreef:

  Ahhhh, wat een dotjes! “Knuffels van sokkenwol” (die je overigens prima van welk garen dan ook kunt maken) van Kristel Droog is leuk en duidelijk geschreven, Christel Krukkert schrijft heel duidelijk en heeft al veel boekjes gemaakt, Tessa van Riet is ook heel goed te doen en er zijn legio gratis patronen te vinden op internet. Ik denk dat het slim is om de patronen van Anja Toonen even te laten liggen, al zien jouw beestjes er al perfect uit hoor! Veel haakplezier!

 23. zazazoobeauty schreef:

  Oh die eenhoorn is echt te schattig!

 24. Connie schreef:

  Ze zijn echt mini, maar O zo leuk! Wat een werk.

 25. Kirsten schreef:

  Leul geworden zeg! Ik ben het ook aan het leren maar verder dan de granny square ben ik nog niet!

 26. Anja schreef:

  Amigurumi alfabet van christel krukkert is ook een leuk boek met 26 haakpatronen en het in het cijfers boek staan er nog meer

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top