Reclame

Haken #3: Superlieve minidiertjes

Haken boek superlieve minidiertjes boekenvoordeel
Reclame

Haken boek superlieve minidiertjes boekenvoordeel
Vandaag alweer het 3e artikel over mijn haakavonturen. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen… waarschijnlijk ben ik nu officieel verslaafd ;-). Vandaag laat ik 3 diertjes zien die ik heb gehaakt met behulp van een boekje dat ik eerder ontving bij #twitkerst.

Het boekje: Superlieve minidiertjes zelf haken

In december kreeg ik met #twitkerst dit boekje met haakpatronen. In het boekje “Superlieve minidiertjes zelf haken” van Maja Hansen (te koop bij Boekenvoordeel) staan allemaal leuke kleine projectjes waarmee je diverse dieren kunt haken. Ik was enorm blij met dit cadeautje. Natuurlijk ging ik met dit boekje aan de slag. In mijn 2e artikel met haakprojecten maakte ik al de Eric de Ezel uit dit boekje. Vandaag laat ik nog 3 andere dieren zien die ik heb gemaakt.
haakboek superlieve minidiertjes boekenvoordeel

Gehaakte Eenhoorn

De eenhoorn was één van mijn favoriete dieren uit het boekje. Dit werd dus mijn 2e project uit het boekje. Het haken van de eenhoorn ging eigenlijk best goed. Omdat ik nog wist van de ezel dat die niet zo makkelijk bleef staan, deed ik ook weer bij deze eenhoorn knikkers in zijn buik en sateprikkers in de benen. Dit staat niet in het boekje aangeven maar is echt nodig om je beestje te kunnen laten zitten anders valt deze om :-(. Heb je misschien een betere oplossing voor sateprikkers en knikkers?
haken eenhoorn patroon nederlands
In de manen en de staart zijn trouwens vele uren in gaan zitten. Ik wilde namelijk een volle bos manen. Ik gebruikte hiervoor garen die steeds overloopt in andere kleuren. Dat vond ik wel bij een eenhoorn passen :-).
eenhoorn haken staart manen

Gehaakte Koe

Advertentie

De koe uit dit boekje vond ik ook echt super schattig :-). Het maken ging eigenlijk best makkelijk. Alleen de poten blijven niet zo leuk om te haken. Zo’n priegel werkje. Oh ja, de uier was nog lastiger, pfff 3 vasten in een ring…
gehaakte koe patroon

Gehaakte koe zijkant nederlands patroon

Gehaakt paard

Natuurlijk wilde ik ook heel graag een Lucky haken. Een paardje wat ik heel lang heb verzorgd. De benen waren nu ook weer best lastig en de manen duurde ook weer even, maar dit is het resultaat :-).
gehaakt paard patroon nederlands

paard haken

Heb je nog leuke tips voor boeken met makkelijke amigurumi haakpatronen?

Gerelateerde artikelen:

Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

31 reacties

 1. Ze zijn snoezig Els! Echt heel erg lief, en wat boeken betreft, ik ben hier een beetje klaar mee, dit geeft mij teveel krampen naderhand, hahahaha way to go dus voor jou!

  En voor boeken, hebben jullie boekenvoordeel shops daar? Ga daar eens kijken met regelmaat dan… ik zie ze hier overal, maar wat is makkelijk en wat is moeilijk, de techniek beheers je nu, dus in the end, lukt het je allemaal 😀 Oefening baart kunst!

  X

 2. Oh ik ben helemaal verliefd op die mini eenhoorn, wat een schatje! Ik heb er het geduld niet voor maar ik zou bijna weer gaan twijfelen.. 😉 erg leuk.

 3. Amigurumi zijn in het algemeen niet zo moeilijk omdat ze (bijna) altijd uit vasten, meerderen en minderen bestaan.
  De zoogurumi boekjes zijn ook héél tof en op internet vind je ook super gratis patroontjes.
  Je moet Gudrun Kulich eens intypen op google, die zijn niet voor beginners, maar de moeite om eens te bekijken! Dat is gewoon haakkunst!

 4. Ahhhh, wat een dotjes! “Knuffels van sokkenwol” (die je overigens prima van welk garen dan ook kunt maken) van Kristel Droog is leuk en duidelijk geschreven, Christel Krukkert schrijft heel duidelijk en heeft al veel boekjes gemaakt, Tessa van Riet is ook heel goed te doen en er zijn legio gratis patronen te vinden op internet. Ik denk dat het slim is om de patronen van Anja Toonen even te laten liggen, al zien jouw beestjes er al perfect uit hoor! Veel haakplezier!

 5. Amigurumi alfabet van christel krukkert is ook een leuk boek met 26 haakpatronen en het in het cijfers boek staan er nog meer

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.