Reclame

Haken #4: Gehaakte hondjes

Haken gratis haakpatroon hondje nederlands
Reclame

Haken gratis haakpatroon hondje nederlands
Na het haken van diverse mini diertjes ben ik nog lang niet klaar met dieren haken :-). Vandaag laat ik drie verschillende hondjes zien die ik heb gehaakt, want naast paarden ben ik ook een groot fan van honden. Ik deel mijn ervaringen en waar je het (gratis) haakpatroon kunt vinden.

Gehaakte Hessel Hond

Laat ik maar gelijk beginnen met mijn favoriet! Dit hondje vond ik op de verpakking al zo schattig. Het haken was erg makkelijk en leuk om de te doen. Het haakpatroon is heel duidelijk en makkelijk. De enige steken zijn vasten in een ring. Ik ben ook erg blij met het eindresultaat.
Dit patroon komt uit het Haakpakket Wollowbies Hessel Hond. Deze is te koop bij Boekenvoordeel voor € 7,99. Dit vind ik zelf niet zo heel goedkoop. Toch is het pakket het zeker waard!
haken hond boekenvoordeel haakpatroon Hessel
haken hond Hessel patroon boekenvoordeel

Gehaakte Teckeltje Sam

Het gratis haakpatroon van Teckel Sam kwam ik tegen op de site van Stip & haak. Het patroon sprak me aan omdat deze weer niet zo moeilijk is en ik me kon uitleven met verschillende kleurtjes. Ik gebruikte voor deze Teckel garen van de Action genaamd “medium” en gebruikte haaknaald 4.
Het werken met dit patroon was erg fijn. Het eindresultaat klopt ook met het voorbeeld. Alleen heb ik helaas het hoofdje van de hond iets te ver naar voren gedaan :-(.
haken hond teckel gratis patroon
haken hond teckel haakpatroon

Gehaakte mini hondje

Het haakpatroon van dit schattige mini hondje kwam ik tegen op de blog “Maak iets moois”. Ik heb het hondje gemaakt met stonewashed garen van Søstrene Grenen en grijs katoen garen van de Action. Ik gebruikte haaknaald 2,75. Het patroon is iets anders omschreven maar is makkelijk te snappen. Ik heb er zelf voor gekozen om de staart wat langer te maken. De halsband heb ik zelf bedacht. Het waren wel veel kleine onderdelen en door het gebruik van de kleine haaknaald ook erg veel priegelwerk. Dan vind ik het haken gewoon wat minder leuk. Ik ga nu dus weer lekker haken met mijn favoriete haaknaald nummer 4 :-).
haken hond stoer gratis haakpatroon
haken hond stoer gratis haakpatroon nederland

Welk gehaakt hondje is jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Haken #3: Superlieve minidiertjes
Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

© Nobody ELSe

Reclame

14 reacties

  1. Ik ga “teckeltje” vast proberen te haken (als ik er tijd voor heb?). Al die gehaakte diertjes zien er zo aantrekkelijk uit dat je meteen aan de slag wilt gaan.

  2. De blauwe, maar ja blauw is mijn lievelingskleur, en die stonewashed zie ik al eeuwen niet meer hier bij de action, ik ben er eigenlijk naar op zoek, hahaha

    X

  3. Blauw is mijn favoriet, maar dat heeft met de vrolijke kleur te maken denk ik. Hierop zal mijn zoon echt dol op zijn. Ik kan het allemaal voor hem kopen en zelf niet haken. Helaas..

  4. Wat zijn ze allemaal onwijs leuk, vooral dat teckeltje. Ik krijg hier echt weer de haakkriebels van, terwijl ik al twee jaar niet meer heb gehaakt.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL