Haken #6: Diverse haakpakketten

Haken diverse haakpakketten
De afgelopen maanden heb ik diverse haakpakketten gekocht maar ook gekregen. Super handig omdat je in zo’n pakketje gelijk alle benodigdheden hebt en een patroon. Ik maakte 3 haakpakketjes van twee verschillende winkels. Ik zal je in dit artikel in het kort vertellen wat ik ervan vond en natuurlijk laat ik het eindresultaat zien :-).

Haakpakket Wollowbies Sofie Schaap

Al eens eerder haakte ik een hondje van deze serie, daar was ik zo enthousiast over dat ik veel verwachte van dit pakketje. En dat maakte het pakket zeker weer waar :-). Het haakpakket van Sofie Schaap is te koop bij Boekenvoordeel voor € 7,99.

Alles was weer zeer compleet en het patroon was makkelijk te volgen. Ik heb wel eigen garen gebruikt voor de vacht, het beige vond ik niet zo mooi. Ik heb gekozen voor wit garen van de HEMA. Ik haakte met Clover haaknaald 3,5. Wel heb ik eerst de lussensteek moeten leren. Het hele lichaam bestaat namelijk uit deze steek. De steek vond ik in het begin wel lastig maar dat ging steeds beter. Helaas heb ik de lussen wel iets te groot gemaakt, kwam ik later achter. Vooral onder de buik komt de vacht nu op de grond. Toch ben ik erg blij met het eindresultaat :-).
haken review haakpakketten sofie schaap boekenvoordeel

haken haakpakketten sofie schaap boekenvoordeel

Haakpakket Wollowbies Herbert Haas

Het haakpakket van Herbert Haas is net zoals Sofie Schaap te koop bij Boekenvoordeel voor € 7,99. Het haakpakketje zag er weer net zo goed uit en was erg compleet. De werkbeschrijving is heel duidelijk. Maar eerlijk is eerlijk… ik vond dit konijn toch minder leuk als de hond en het schaap om te haken. Als eerste kwam ik bij de nek een beetje in de problemen, daar moesten 2 halve vasten op elkaar, dat ging de eerste keer niet goed. Daarna volgde halve stokjes, stokjes en dubbele stokjes die de eerste keer totaal niet netjes gingen. Ik heb toen alles uitgehaald. De tweede keer zag het er iets beter uit, al was ik nog niet enthousiast. Dit ligt natuurlijk wel aan mijzelf, maar maakt het haken minder leuk. Over het eindresultaat ben ik redelijk tevreden. Ik had het graag net wat netter willen doen.
haken haakpakketten herbert haas boekenvoordeel

haken review haakpakketten herbert haas boekenvoordeel

Haakset Olifant

Deze haakset van de olifant heb ik gekocht bij de HEMA al een tijdje geleden. Het complete haakpakket kostte maar € 3,-. De werkbeschrijving die bij het pakketje zat was erg duidelijk en goed te begrijpen. De steken die gebruikt werden kende ik ook al allemaal. Dus het pakketje is zeker ook geschikt voor een beginnende haker.

Het maken ging me makkelijk af, behalve de armen. Op het laatst hielt je toeren van 6 steken over… dat blijft een gepriegel voor mij. Over het eindresultaat ben ik best tevreden. Helaas heb ik de armen er niet op dezelfde hoogte aangemaakt, dat stoort me dan wel. De ogen heb ik gemaakt van vilt, in de omschrijving stond dat je dit met het zwarte garen kon doen, maar ik vond ogen van vilt sprekender.
haken haakpakketten HEMA olifant

haken haakpakketten HEMA olifant

Hou jij van complete haakpakketten of gebruik je liever losse haakpatronen en eigen garen?

Gerelateerde artikelen:

Haken #5: Rico Creative Bubble “spons” garen incl. patronen
Haken #4: Gehaakte hondjes
Haken #3: Superlieve minidiertjes
Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

© Nobody ELSe

Tags: , , , ,

10 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. M.Th. schreef:

  Geweldig, Els!!

 2. dirk1heidi schreef:

  O, zo schattig allemaal.. Vooral dat schaapje vind ik zo mooie…!!

 3. dirk1heidi schreef:

  O, zo schattig allemaal.. Vooral dat schaapje vind ik zo leuk uit zien..

 4. SophietjeS schreef:

  Ik vind ze er erg leuk uitzien! Ik heb wel eens zo’n pakketje gekregen, maar de kwaliteit van het garen was heel slecht en lastig mee te werken. Ook is de vertaling van de patronen soms wel erg slecht. Ik koop toch liever mijn eigen garen en patronen om iets te maken.

 5. Michelle schreef:

  Wat een leukerds! Mooie gemaakt ook, het schaapje is wel echt mijn favoriet!

 6. Romy schreef:

  Wat zijn de beestjes alle drie onwijs leuk geworden! Vooral het schaapje vind ik leuk en ik vind hem er op de foto hartstikke netjes uitzien, hoor. Zelf heb ik ooit een blauwe maandag gehaakt en nu heb ik daar al tijden niets meer mee gedaan. Als ik ooit weer zou beginnen, zou ik ook met zo’n haakpakketje beginnen. Wel zo handig dat je meteen een patroon en genoeg wol bij elkaar hebt.

 7. Morgaine schreef:

  Dit weet ik nog niet, of ik zo’n pakket leuk vindt, vind ze er zeker leuk uitzien, maar tot heden nog steeds in free form allerlei patronen gedaan, maar misschien ben ik het juiste nog niet tegen gekomen die ik echt, echt, te gek vindt voor mijzelf bedoel ik dan 😉 Ik ben meer van de wraps en omslagdoeken, overigens heb ik van de boekenvoordeelshop het boek gekocht met 30 verschillende tassen om te haken, en daar ben ik nu uit aan het werken 😉

  X

 8. Connie schreef:

  Wat zijn ze leuk! Je hebt al een hele dierentuin bij elkaar denk ik.
  Het schaapje is zo schattig.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top