Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haken #61: Koala Anna (gratis haakpatroon)

Haken koala gratis haakpatroon
Reclame

Haken koala gratis haakpatroon
Koala zijn zo’n schattig. Toen ik het gratis haakpatroon op de site van MyKrissieDolls zag wilde ik deze dan ook zeker gaan haken. In dit artikel vertel ik uitgebreid over het haakpatroon, het haken van deze koala en wat ik precies heb gebruikt.

Het gratis haakpatroon van Koala Anna

Het gratis haakpatroon van koala Anna kun je vinden op de site van MyKrissieDolls. De site van mijn favoriete haakpatronen schrijfster. Misschien ken je haar van het boek ‘Mijn hondjes van Sokkenwol’. Daaruit haakte ik al diverse hondjes. Ik had dus enorm zin om hiermee te beginnen :-).

Benodigdheden voor mijn gehaakte koala Anna

Voor mijn gehaakte koala gebruikte ik vooral Softy Merino (Action). Dit garen pluist van zichzelf een beetje. Deze had ik nog over toen ik eerder een pinguïn haakte.

  • Licht grijs garen, Action Alison & Mae Softy Merino. Ik gebruikte ongeveer 25 gram.
  • Wit garen, Action Alison & Mae Softy Merino.
  • Zwart garen, Action Alison & Mae Fine cotton.
  • Rest groen garen voor het strikje.
  • Haaknaald 2,25 mm. Op het garen staat 3-3,5 mm, maar ik hou van fijne haakwerkjes zonder grote ‘gaten’.
  • Veiligheidsogen maat 8,5×6 mm (Boekenvoordeel)
  • Vulling
  • Rouge en kwast
  • Stopnaald, schaar, knopspelden en steekmarkeerders

Armen en benen

Het haakpatroon van de koala begint bij het hoofd. Ik begon met de armen en benen. Dit vind ik het minst leuk om te haken, vaak omdat deze wat klein zijn. Zeker in combinatie met de haaknaald en het soort garen wat ik heb gekozen.

Advertentie

De armen en benen waren qua hoe je deze moest haken geen verrassing. Wel moest ik even wennen aan het soort garen. Maar na de eerste arm had ik de smaak te pakken.

Tip: Werk je met garen waarbij je een kleine haaknaald gebruikt, neem dan geen steekmarkeerder, maar een stukje garen om de eerste steek van elke toer te markeren. Zo zit de steekmarkeerder niet steeds in de weg met haken.
Gehakte koala benen armen poten

Oren

De oren haken ging ook makkelijk. Na het haken van het oor en de binnenkant van het oor, maakte ik de binnenkant van het oor vast aan het oor. Als laatste kamde ik het oor voor een pluizig effect. Ik deed dit met een hard plastic standaard rechte kam.
Haken van koala de oren

Het hoofd met neus en ogen

Nu was het tijd voor de grotere onderdelen. Ik begon met het hoofd. Het hoofd is ook weer makkelijk te haken. Bij de toer waar de ogen komen doe ik altijd een stukje garen als markering van die toer, zo kan ik deze bij het plaatsen van de ogen makkelijk terugvinden. Met een stopnaald en wat garen bracht ik de ogen iets naar elkaar toe voor een lieve blik (in het haakpatroon staan duidelijke foto’s).

De neus was iets lastiger te haken door de zwarte kleur. Dan zie ik de steken gewoon niet goed. Let wel op bij toer 6, dit moet volgens mij zijn: haak elke 2e en 3e v samen (6). De neus maakte ik gelijk vast aan het hoofd. Door het gebruik van mijn zwart garen is de neus misschien wel iets te groot, maar ik had geen Merino garen in het zwart.
Haken koala hoofd neus ogen

Lijf en buikvlek haken

Als laatste haakte ik het lijf en de buikvlek. De buikvlek maakte ik gelijk vast aan het lichaam.
Haken koala lichaam

De koala in elkaar zetten

Advertentie

Als eerste zette ik het hoofd op het lichaam vast. Daarna maakte ik met knopspelden de oren, armen en benen vast. Toen alles naar wens zat, heb ik alles vastgemaakt met een stopnaald en garen.
Haken koala makkelijk beginners

Het eindresultaat van de gehaakte koala

Voor de extra lieve blik heb ik nog wat rouge op de wangen aangebracht. En als laatste maakte ik nog een strik om de nek van de koala. Dit deed ik door een lint van een ketting van lossen te maken en om de nek te strikken. Toen was mijn koala af. Het eindresultaat vind ik erg leuk. Het gratis haakpatroon haakt lekker weg en is zeker een aanrader. Zeker ook geschikt voor beginnende hakers:-).
gehaakte koala MyKrissieDolls gratis haakpatroon

Gerelateerde artikelen:

Haken #60: Schattig beertje (gratis patroon)
Haken #59: Feestvarken, uit een boek van DenDennis
Haken #58: Bourgondisch sjaaltje, cadeau voor mijn moeder
Haken #57: Slingeraap, uit een boek van Dendennis
Haken #56: Kerstbal hert cupcake
Haken #55: Eenhoorn kerstbal
Haken #54: Schattige kleine pinguïn (gratis haakpatroon)
Haken #53: Sint en piet haken (gratis haakpatroon)
Haken #52: Monty de Eland (boek zoomigurumi 7)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

8 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.