Haken #62: Feestbeest van Kruidvat (gratis haakpatroon)

Haken Kruidvat washed denim feestbeest haakpatroon gratis
Reclame

Haken Kruidvat washed denim feestbeest haakpatroon gratis
Is dit gehaakte feestbeest van Kruidvat niet schattig? In dit artikel vertel ik alles over het Washed Denim garen wat ik heb gebruikt, het gratis haakpatroon van het feestbeest wat bij het garen hoort, deel ik mijn ervaringen en geef tips. Dus jij kunt deze straks ook makkelijk zelf haken :-).

Washed Denim garen

Koop jij wel eens garen bij Kruidvat? Regelmatig zijn daar leuke bolletjes garen te koop, steeds weer wat anders. Voor het haken van dit feestbeest gebruikte ik 5 bolletjes Washed Denim in de kleuren grijs, licht roze, roze, blauw en groen (er is ook nog een beige variant). Elk bolletje bestaat uit 78% katoen en 22% acryl, 50 gr – 130 m. Per stuk kostte ze € 1,49.

Verdere benodigdheden die ik heb gebruikt voor het haken van mijn feestbeest:

  • Haaknaald 2,25 mm, het haakpatroon zegt 3 mm, maar ik hou zelf van een strak haakwerkje. Dit is persoonlijk :-).
  • Veiligheidsogen maat 5 mm
  • Vulling
  • Stopnaald, knopspelden, schaar en steekmarkeerders

Haken Kruidvat washed denim garen

Het gratis haakpatroon van het feestbeest

Advertentie

Het haakpatroon van het feestbeest kun je gratis downloaden op de site van Kruidvat en is speciaal voor Washed Denim garen gemaakt.

Het haken van het feestbeest

Poncho haken

Het patroon begint eigenlijk met het lichaam, maar omdat ik niet zo goed ben met haken van sjaaltjes, omslagdoeken en soortgelijke dingen begon ik met de poncho. Voor mij het moeilijkste deel van het feestbeest en stiekem zag ik daar tegenop :-). Ik begin altijd het liefst met het moeilijkste deel, zodat het daarna alleen maar makkelijker is. Zo blijven er bij mij minder niet afgemaakte projecten over :-). Maar ik moet bekennen, het haken van de poncho ging eigenlijk hartstikke goed en makkelijk. Al snel was de poncho klaar.
Haken Kruidvat feestbeest poncho

Het haken van de benen en het lichaam

Beestjes haken is voor mij bekend terrein. Ik hou van knuffels haken :-). In het patroon sluiten ze elke rondgaande toer met een halve vaste, maar ik haak alles gewoon door. Dit vind ikzelf fijner, maar maakt voor het eindresultaat niet veel uit. Dus je kunt kiezen wat jezelf fijn vind.

Het haakpatroon begint met het haken van de benen, deze haak je stuk voor stuk en daarna haak je ze aan elkaar. Daarna volgt de rest van het lichaam. Dit vind ik altijd wel even goed opletten, maar het is gelukt. In het begin zal je misschien denken, dit komt niet meer goed, maar je zult zien dat bij het vullen alles netjes in de juiste vorm komt :-).

Tip: bij het aan elkaar haken van de benen deed ik in het midden van elke been bij de tenen een knopspeld zodat ik goed het midden van het been kon zien.
Haken Kruidvat feestbeest lichaam poten

Het hoofd, snuit, oren, armen en neusvleugels

Het hoofd, oren, snuit, armen en neusvleugels haken gingen makkelijk, gewoon vasten in een ring. Deze kleine onderdelen heb ik gelijk aan het hoofd vastgemaakt toen ik klaar was met haken. Zo kan ik ze niet kwijtraken.

Advertentie

Tip: tussen toer 9-10 komen de ogen. Als ik bij die toeren ben doe ik altijd een stukje garen in die toer. Zo kan ik bij het plaatsen van de ogen de juiste toeren goed terugvinden.
Haken Kruidvat feestbeest gratis haakpatroon hoofd

Haken Kruidvat feestbeest armen

Het mutsje

Wat een enorm vrolijke mutsjes door de gekleurde strepen. De strepen maken het dan wel iets bewerkelijker om te haken, maar het is gelukt :-). De kleurwissel zit aan de achterkant ;-). Het pomponnetje maakte ik gelijk na het maken van de muts.
Haken Kruidvat feestbeest feesthoed

Het feestbeest in elkaar zetten

Als eerste deed ik de poncho om de nek van het lichaam van het feestbeest. Hierdoor kon ik makkelijk bepalen waar de armen moesten komen. De armen maakte ik even vast met knopspelden. Daarna haalde ik de poncho weer van de nek en maakte ik met een stopnaald en garen de armen vast aan het lichaam.

Let op: vergeet niet de poncho weer om de nek te doen voordat je het hoofd vastmaakt :-). De poncho past niet over het hoofd.

Na de armen maakte ik het hoofd vast. Het hoofd plaatste ik net zoals op de werkbeschrijving een beetje schuin. Dat vind ik extra schattig.

Het eindresultaat

Advertentie

Met het eindresultaat ben ik erg blij. Wat een schattig feestbeestje is het geworden. Het haakpatroon haakt makkelijk en is niet erg moeilijk. Ik kan het haken van dit feestbeest zeker aanraden :-).
Haken Kruidvat feestbeest eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Haken #61: Koala Anna (gratis haakpatroon)
Haken #60: Schattig beertje (gratis patroon)
Haken #59: Feestvarken, uit een boek van DenDennis
Haken #58: Bourgondisch sjaaltje, cadeau voor mijn moeder
Haken #57: Slingeraap, uit een boek van Dendennis
Haken #56: Kerstbal hert cupcake
Haken #55: Eenhoorn kerstbal

Meer artikelen over haken, klik hier >

Het garen in dit artikel heb ik ontvangen

© Nobody ELSe

12 reacties

  1. ik snap de poncho haken niet :(,2 lossen en dan hv in de 1e losse.maar waar haak ik die stokjes dan op als ik het kleine gaatje van de 2 lossen doe past hij nooit om de nek van het beest ,kan je me een tip geven aub

    1. Hoe ik het feestbeest heb gehaakt ongeveer 20 cm. Maar ik werk met een hele kleine haaknaald voor het garen :-). Ik hou niet van gaten in mijn werk. Veel haak plezier :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.