Reclame

Haken #7: Gehaakte katjes met gratis haakpatronen

Gratis Haakpatronen katjes poesjes haken
Reclame

Gratis Haakpatronen katjes poesjes haken
Al eens eerder maakte ik diverse gehaakte hondjes. In het artikel van vandaag laat ik twee verschillende katjes zien die ik heb gehaakt. Alle twee de katjes heb ik gemaakt met gratis patronen. Benieuwd wat ik gemaakt heb?

Katje Kruimel

Op de site van stip & haak vond ik een gratis patroon van katje kruimel. Het katje vond ik zo schattig dat ik deze als eerste ben gaan haken. Mijn katje heb gehaakt met rest garen met haaknaald 2,75.

Het patroon is erg makkelijk te volgen en heel duidelijk. Op een gegeven moment dacht ik wel even, komt dit nog goed. Wat alleen het lichaam zag er erg saai uit. Maar met de staart, snuit en oortjes werd het katje erg leuk. De staart heb ik wat losser gehaakt, dit was met 9 vasten in een ring. Dit blijf ik toch lastig vinden.

Advertentie

Voor het eerst gebruikte ik ook de techniek om strepen te haken die doorlopen bij een kleurwissel. Dit ging me redelijk af, maar nog niet perfect zoals je ziet. Ik gebruikte hiervoor dit filmpje op YouTube.
Haken patroon katje kruimel achterkant

Het eindresultaat gehaakte katje Kruimel
Haken haakpatroon katje kruimel stip en haak

Grote gehaakte kat

Op Pinterest zag ik een enorm leuke grote kat voorbij komen. Omdat ik graag eens een wat groter haakproject wilde oppakken koos ik voor deze kat. Het gratis haakpatroon van de grote kat kun je vinden op de site Amigurumi Today. Het patroon is wel in het Engels, maar erg makkelijk te volgen.

Voor dit haakproject koos ik voor gemêleerd garen, deze had ik nog liggen en komt van de Kruidvat. Ik gebruikte voor dit project haaknaald 3. Het gemêleerd garen zorgt voor een leuk patroon van verschillende kleuren. Om te zorgen dat het geen herhalend kleurenpatroon werd heb ik soms wat garen er tussen uit geknipt. Ik wilde het “spontaan” houden :-).

Wat vond ik het leuk om de kat te haken. Het kostte wel wat tijd maar het was erg ontspannend. Dit kwam vooral door de grootte. De armpjes bestaan op het smalst uit 12 vasten in een ring. Dit is dus niet heel klein en erg fijn voor mijn vingers ;-).

Advertentie

Ik raad dit patroon echt aan iedereen aan!

Het eindresultaat grote gehaakte kat
Haken haakpatroon kat poes makkelijk gratis ervaring

Haken patroon grote kat poes gratis

Haak je liever grote of kleine haakprojecten?

Gerelateerde artikelen:

Haken #6: Diverse haakpakketten
Haken #5: Rico Creative Bubble “spons” garen incl. patronen
Haken #4: Gehaakte hondjes
Haken #3: Superlieve minidiertjes
Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

© Nobody ELSe

Reclame

16 reacties

  1. De grote kat, de Amineko is echt geweldig mooi geworden! Mooie kleuren keuze ook. Ik heb er lang geleden ook eentje gehaakt, maar vond het erg moeilijk om het gezichtje mooi te krijgen.

  2. Wat een leuke katjes! Knap hoe je het gemêleerde patroon erin hebt weten te houden bij de tweede. Ik weet niet of ik het geduld er voor zou hebben om de stukjes tussenuit te knippen voor het juiste kleurpatroon 🙂

  3. Wat is een groot en wat is ene klein project, ik zie dit als kleine projecten en is niet mijn ding weet ik gewoon. Wel gedaan, en zal het vast ook nog doen ivm werk, maar leuk vind ik het niet om te doen, hahaha

    Ik ga liever voor de omslagdoeken, en eventueel dekens vind ik heerlijk om te doen 😉 Zover.

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.