Haken #44: Aapje Ankie, patroon MyKrissieDolls

Haken aapje Ankie MyKrissieDolls
Reclame

Haken aapje Ankie MyKrissieDolls
Vandaag heb ik weer een haakproject uit het boek “Mijn knuffels van sokkenwol”, dit keer maakte ik Aapje Ankie. Ik vertel over wat ik gebruikt heb om dit aapje te maken, vertel mijn ervaringen met het patroon en geef mijn tips.

Het haakpatroon van Aapje Ankie

Het patroon van de koe komt uit het boek van “mijn knuffels van sokkenwol” van Kristel van MyKrissieDolls. Deze is ook los te koop op haar site, maar ik kan het boek echt aanraden want al eerder haakte ik Paardje Piem, konijntje Lilly, poesje Mauw en Koe met veel plezier. Ik vind de haakpatronen makkelijk geschreven en ze zijn niet zo moeilijk :-).

Gebruikte spulletjes van mijn Aapje Ankie

 • Haaknaald 2,75 mm
 • Bruin garen, Saskia van Wibra. Ik gebruikte iets minder dan 50 gram.
 • Beige garen, Royal van Zeeman.
 • Groen garen, Medium van HEMA.
 • Wit garen, Medium van Hema. I.p.v. een ster in het originele patroon, haakte ik een gestreept truitje
 • Rouge en kwastje voor de wangen
 • Standaard benodigdheden: schaar, stopnaald en steekmarkeerders

Aapje Ankie haken

Als eerste begon ik met de kleine onderdelen van het aapje. Ik was namelijk op vakantie en vond dat handig. Zo kon ik het aapje thuis in elkaar zetten.

Benen en armen
De benen en armen gingen goed. Wat hou ik toch van de patronen van MyKrissieDolls. Zo duidelijk en vooral makkelijk te haken.
Haken aapje ankie benen armen

Staart en oren
De staart haakte ik zonder de toeren te tellen. De toeren telde ik achteraf dat vond ik makkelijker doordat de staart weinig steken bevatte :-). De oren waren makkelijk.
Haken aapje ankie oren staart

Advertentie

Het hoofd, oogvlek en snuit en lichaam
Daarna begon ik aan het hoofd en lichaam. Deze zitten aan elkaar vast. Het hoofd ging goed, daarna begon ik aan de trui. In het patroon is het een effe trui met een gele ster. Ik vond die ster niet zo leuk. Daarom haakte ik een gestreept truitje. Elke 2 toeren wisselde ik van kleur. Dit deed ik al eens eerder bij konijntje Lilly.
Haken aapje ankie lichaam hoofd

Het aapje in elkaar zetten
Nu ik bijna alle onderdelen had zette ik het aapje in elkaar. Het in elkaar zetten vind ik altijd erg goed opletten. Vooral de benen vond ik dit keer lastig.
Haken aapje ankie in elkaar zetten

De finishing touch, col en mouwen
Als laatste maakte ik de col en de mouwen. Ik telde hierbij de toeren niet. Ik ging gewoon door tot de col of mouw om de nek of arm paste. Deze maakte het aapje helemaal af :-). Nog een beetje rouge en klaar.
Haken aapje ankie eindresultaat

Heb jij een favoriet boek met allemaal haakpatronen?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #43: Otter (gratis haakpatroon)
Haken #42: Hond Beagle Bram (MyKrissieDolls)
Haken #41: Koji, de baby draak
Haken #40: Stoer mandje (incl. Gratis patroon)
Haken #39: Hond Rottweiler Boris
Haken #38: Koe, patroon van MyKrissieDolls

Meer artikelen over haken, klik hier >

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

8 reacties

 1. Haaknaald 2,75 mm en dan de Royal echt… respect hoor, hahaha
  Dat lukt mij echt niet, het is leuk, lief, apie! apekop, was 1 van de eerste woordjes die ik kon zeggen, mijn opa noemde mij altijd zo en later mijn nicht ook… 😉

  Favo boek, ja twee boeken met granny’s waar ik graag naar pak en grijp, eentje om dekens te maken van granny’s en de ander om handtassen in elkaar te zetten, maar je snap het al… beiden kan met welke granny dan ook natuurlijk 😉 Dus ja… ik ben tegenwoodig van de granny’s 😀

  X

 2. Super leuk, ik maak allerlei ‘ haaksels en Brussels in de vorm van kleertjes en knuffels voor de kindertjes in Gambia. Dit aapje vinden ze vast geweldig

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.