Haken #134: Agatha Bij (Pica Pau deel 2)
Kijk uit een bijtje! Nou ja, wel een schattig vriendelijk bijtje. Het patroon van Agatha Bij komt uit het haakboek van Pica Pau 2. In dit artikel vertel ik er alles over, ik deel mijn ervaringen en geef tips.
Het haakpatroon van Agatha Bij
Het haakpatroon van Agatha Bij komt uit het boek: Pica Pau 2, maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes. Alle dieren in het boek zijn bedacht door Yan Schenkel. Dit bijtje vind ik niet het leukste patroon uit het boek, maar omdat er veel verschillende technieken en patronen gebruikte worden in dit haakwerk, wilde ik deze bij graag haken. Een goede oefening dus.
Al eerder uit dit haakboek haakte ik:
Agatha Bij heeft qua moeilijkheid 2 sterren (gemiddeld).
Voor mijn Agatha Bij gebruikte ik:
Let op ik haak wel redelijk strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt.
- Beige katoengaren, Yarn and Colors Cream, 12 gram
- Geel katoengaren, Yarn and Colors Sunflower, 5 gram
- Grijs katoengaren, Yarn and Colors Graphite, 12 gram
- Lichtblauw katoengaren, Yarn and Colors Ice blue, 5 gram
- Roze katoengaren, Yarn and Colors Pastel pink, 11 gram
- Wit katoengaren, Yarn and Colors White, 7 gram
- Rest zwart garen
- Haaknaald 2,75 mm
- Vulling
- Veiligheidsoogjes ovaal 8,5 x 6 mm
- Steekmarkeerders
- Stopnaald
- Knopspelden
Starten met haken van Agatha Bij
Let op! Het voorbeeld in het boek is met gekruiste vasten gehaakt. Dan maak je je vasten net iets anders. Dit is niet moeilijk maar gewoon even wennen. Ik merk nu na verschillende knuffels haken dat ik er beter in wordt. Belangrijk is ook, niet te strak te haken maar zeker ook niet te los, en laat ik dat nu doen. Dus dat was oefenen. In het haakboek staat een duidelijke uitleg over deze steek.
Wangen, hoofd en stukje van het lijfje
Als eerste haakte ik de wangen met roze garen. Daarna begon het patroon met het hoofd. Het begin van het hoofd is standaard, vasten in een ring.
Na het hoofd kom het eerste stukje van het lijfje, een verticaal streepjes patroon van bij mij blauw en wit garen. In toer 15 haakte ik gewone gekruiste vasten. Vanaf toer 16 maakte ik gekruiste vasten in de achterste lus. Zo komen er strakke verticale strepen. Op bladzijde 35-36-37 wordt deze manier van haken wel duidelijk uitgelegd.
Tijd om een ander deel van het lijfje te gaan haken. Ik koos voor grijs en lichtblauw. Toer 20 haakte ik ook in de achterste lus. Dit staat niet in het patroon, maar op de foto van de bij is dit duidelijk te zien.
Voordat ik verder ging maakte ik de ogen, mond en wangen vast op het hoofdje.
Daarna volgen toeren met een stippenpatroon. Op de één of andere manier is mijn stippenpatroon niet zo netjes als het voorbeeld. Geen idee hoe het komt helaas.
Daarna ging ik verder met de toeren met de witte ruiten. In plaats van beige gebruikte ik hier geel. Het ruitjes patroon ging mij beter af.
Het laatste deel van het lichaam was makkelijk. Geen kleurwissels in de toer maar in rijen. Het lijfje is af, het is nu een blije gekleurde pil, haha.
Haakdipje
En toen had ik even een haakdipje. Ik was niet helemaal tevreden met het lichaam en had daarom geen zin meer om verder te haken. Toch heb ik het bijtje afgemaakt, ik mag van mijzelf namelijk geen nieuw haakproject beginnen voordat ik de vorige heb afgemaakt.
Pony, armen en benen
Om weer de smaak te pakken te krijgen, begin ik met de pony, gevolgd door de armen en benen. Het zijn wel kleine en saaie onderdelen om te haken, maar daar was ik net aan toe. De benen maakte ik nog niet vast. Dat deed ik nadat ik de laarzen had gehaakt.
Vleugels en angel
De vleugels en angel waren makkelijk te haken. In het boek staan duidelijke foto’s waar te bevestigen.
Laarzen
En nu nog het laatste onderdeel, de laarsjes. Echt een leuk en schattig onderdeel. Het maken van de laarsjes was weer even goed opletten, maar het is niet moeilijk.
Het eindresultaat van Agatha Bij
De verschillende patronen en technieken in het lijfje vond ik erg leuk om te haken. Helaas werden ze niet zo mooi als het voorbeeld en kreeg ik een haakdipje. Gelukkig het bijtje wel afgemaakt en nu redelijk tevreden.
Heb jij wel eens een haakproject gehad waar je in het begin helemaal niet blij mee was, maar bij het afmaken toch nog wel tevreden was?
Gerelateerde artikelen:
– Haken #133: Anti de miereneter (Zoomigurumi 10)
– Haken #132: Ramón Ezel (Pica Pau)
– Haken #131: Mees de Pinguïn 2, gratis haakpatroon
– Haken #130: Leopold de Pauw (Het beste van Zoomigurumi)
– Haken #129: Alexia het Konijn, gratis haakpatroon
– Haken #128: Becca het Hert in poolset (Amigurumi verkleedfeestjes)
– Haken #127: Mandje in rotansteek, gratis haakpatroon
– Haken #126: George vogelbekdier (Pica Pau)
Meer artikelen over haken, klik hier >
In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.
© Nobody ELSe
Wat een leukerd! Weer netjes gedaan hoor.👍🏻
Dank je wel :-).
Wat een vrolijk bijtje! Ik heb het wel eens bij tutorials gehad. Dat ik in het begin dacht.. dit wordt helemaal niks. Tot ik het ingekleurd/geschilderd had en dan was het ineens heel anders 😁
Gelukkig :-). Dat herken ik ook wel, zeker met de cartoonmeisjes.