Haken #111: Bao de giraf (Zoomigurumi 10)

Haken bao de giraf Zoomigurumi 10
Reclame

Haken bao de giraf Zoomigurumi 10
Een giraf is zo’n bijzonder uniek dier. Zo’n mooie lange nek en van die lange poten. Ik hoefde dus niet lang na te denken wat mijn tweede gehaakte knuffel werd uit het boek Zoomigurumi 10, namelijk Bao de giraf. In dit artikel vertel ik over het haakpatroon, wat ik gebruikte en deel mijn ervaringen.

Haakpatroon van Bao de giraf

Het haakpatroon van Bao de giraf staat in het boek Zoomigurumi 10. Eerder uit dit boek haakte ik al Ruff de eekhoorn. In het boek vind je ook nog haakpatronen van bijvoorbeeld een leeuw, uil, konijn, mier, krokodil, wasbeer, hond, muis, miereneten, kangoeroe, gorilla, koala en een krab.

Het haakpatroon van de giraf heeft een moeilijkheidsgraad van 1 van de 3 sterren. 1 ster staat voor makkelijk. Ik ben benieuwd want de 4 benen zo gelijk aan elkaar haken vind ik altijd best lastig.

Voor mijn giraf gebruikte ik:

 • Zeeman Promo bruin, 35 gram
 • Wibra Saskia, licht bruin, 18 gram
 • Zeeman Royal, geel, 70 gram
 • Restje zwart en roze garen
 • Haaknaald 3 mm
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 8 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden
 • Grint om de poten te verzwaren, optioneel

Starten met haken van Bao de giraf

Let op! Het voorbeeld in het boek is met gekruiste vasten gehaakt. Dan maak je je vasten net iets anders. Dit is niet moeilijk maar gewoon even wennen. Je kunt ook gewone vasten gebruiken, maar dan zien je steken er gewoon iets anders uit.
In dit filmpje wordt alles heel duidelijk uitgelegd:
Vasten als kruisjes haken

Advertentie

Poten
Als eerste begin je met 4 poten haken. Ik wilde proberen de giraf echt te laten staan. Dus in elke poot voegde ik wat grind toe voor extra gewicht zodat deze giraf stevig blijft staan op zijn benen.
Haken giraf poten

Het lichaam en de nek haken
Aan de poten wordt gelijk het lichaam gehaakt. Die techniek vind ik altijd een beetje lastig maar wel erg mooi. Ook dit keer heb ik weer even een stuk moeten uithalen. Maar het is gelukt. De rug van het lichaam vond ik ook wat lastig, maar gelukkig lukte dat ook, alleen niet zo netjes als ik wilde ;-). Zoals ik al dacht, vind ik dit patroon echt wel moeilijker dan dat staat aangegeven. Makkelijk is het zeker niet.

Al is het haken niet zo makkelijk, het is zeker de moeite waard. Ik vind het altijd erg mooi als de poten en lichaam aan één stuk zijn.
Haken giraf poten lichaam

Het hoofd, hoorn, oren en wangen
Het hoofd was echt prima te haken. Geen moeilijke delen. Gewoon haken met vasten in een ring. Nadat ik alle onderdelen van het hoofd had gehaakt zette ik ze vast aan het hoofd met knopspelden. Toen ik tevreden was heb ik alles gelijk vast gemaakt.
Haken giraf hoofd

Manen en staart
Vervolgens maakte ik de staart en manen. De manen waren echt leuk om te haken. Nog nooit zo gedaan, maar het effect vind ik echt leuk.
Haken giraf staart haakpatroon uitleg

Haken giraf manen haakpatroon

Advertentie

Vlekken
Als laatste maakte ik alle vlekken en zette deze gelijk op het lichaam vast. De vlekken zijn makkelijk te haken, maar met het vastzetten erbij toch best veel werk. Maar de vlekken maken de giraf natuurlijk wel echt een giraf.
haakpatroon giraf haken vlekken

Het eindresultaat van Bao de giraf

Het patroon was moeilijker dan omschreven. Vier poten gelijk aan elkaar maken aan het lichaam vind ik gewoon lastig. Ook de rug netjes haken vond ik moeilijk. Het resultaat van de poten in één aan het lichaam haken vind ik dan weer wel erg mooi. Het in elkaar zetten van de giraf werd wel een stuk makkelijker nu de poten al aan het lijfje zaten. Er zijn weinig losse onderdelen.

Al met al had ik gewild dat ik vooral de rug wat netter voor elkaar had gekregen. Toch ben ik erg blij met het eindresultaat :-). Heb je al ervaring met het haken van knuffels, dan kan ik dit patroon zeker aanraden.
Haken bao de giraf Zoomigurumi 10 haakpatroon

Haken giraf haakpatroon moeilijk

Haken giraf haakpatroon hoofd

Heb jij wel eens een veel moeilijker haakpatroon gehaakt dan van te voren gedacht?

Gerelateerde artikelen

Advertentie

Haken #110: Hoesje voor een flesje (gratis haakpatroon)
Haken #109: Gerty de gekko (Zoomigurumi 9)
Haken #108: Charles Specht (Pica Pau)
Haken #107: Teckeltje Lin (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #106: Ruff de eekhoorn (Zoomigurumi 10)
Haken #105: Kooikerhondje Sam (haakpatroon MyKrissieDolls)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

8 reacties

 1. Oké, mijn moeder gaat dus zo jaloers zijn want die is dol op girafjes en die van jou is echt super leuk en schattig. Niet zeker of ze zelf zou proberen dit te maken als ik lees dat jij zelf het een wat moeilijk patroon vond en zij liever bij het simpelere werk blijft om te vermijden dat ze haar haren van frustratie uit trekt. Maar echt prachtig gedaan!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.