Haken #164: Becca het hert in Kerstset (Amigurumi verkleedfeestjes)

Haken Becca het kert in kerstsest Amigurumi verkleedfeestjesn
Reclame

Haken Becca het kert in kerstsest Amigurumi verkleedfeestjesn
Omdat kerst steeds dichterbij komt, leek het mij leuk om nog een knuffel met kerstkleding te haken. Daarom koos ik uit het boek ‘Amigurumi verkleedfeestjes’ Becca het hert in Kerstset. In dit artikel vertel ik er alles over.

Het haakpatroon Becca het hert in Kerstset

Het haakpatroon van ‘Becca het hert in Kerstset ’ komt uit het boek: ‘Amigurumi verkleedfeestjes, maak 4 vrolijke knuffels met 25 verschillende outfits’. In het haakboek staan 4 basis knuffels, een hond, beer, hert en olifant. Één van deze basis knuffels haak je eerst, daarna haak je één van de 25 verschillende outfits.

Al eerder uit dit haakboek haakte ik:

Ik koos ervoor om het hert als basis knuffel te haken. Een hert past natuurlijk ook het beste bij kerst. Het hert heb ik ook al eens eerder gehaakt. Nu koos ik wel voor een andere kleur voor het lichaam. De basis knuffels hebben allemaal qua moeilijkheid 1-2 sterren (makkelijk-gemiddeld). De kerstset heeft een moeilijkheidsgraad van 3 sterren (moeilijk). Ik kende al wat kleding die ik eerder bij een andere knuffel had gehaakt, dus ik had er vertrouwen in dat het goed moest komen.

Voor mijn Becca het hert in Kerstset gebruikte ik:

Één geluk in dit haakboek zijn de knuffels gehaakt met Yarn and Color MUST-HAVE. Met dit garen haak ik ook erg graag. Toch had ik niet alle kleuren in huis dus zocht ik andere kleuren die ik leuk vond. Let op ik haak wel redelijk strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt per kleur.

 • Lichtgrijs/bruin katoengaren, Yarn and Colors Ecru, 28 gram
 • Wit katoengaren, Yarn and Colors White, 24 gram
 • Bruin katoengaren, Yarn and Colors Teak, 50 gram
 • Rood katoengaren, Yarn and Colors Cardinal, 11 gram
 • Groen katoengaren, Yarn and Colors Forest, 50 gram
 • Restje bruingaren katoengaren voor gewei en schoenen
 • Restje roze katoengaren, Yarn and Colors Pastel pink
 • Restje grijs katoengaren voor de neus
 • Haaknaald 2 mm
 • Rood acrylgaren om een pompon te maken
 • 2 knoopje voor de overall
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 7 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden

Haken van Becca het hert in Kerstset

Advertentie

De basis, het hert
Het hert had ik al eens gehaakt, Becca het Hert in poolset. Het hert was dus bekend. Toch blijft het altijd goed opletten bij het vastzetten van de diverse onderdelen. De oren bijvoorbeeld maakte ik pas vast nadat ik de kerstmuts had gehaakt. Zo wist ik zeker dat de muts zou passen en op de juiste hoogte zou zitten.
Amigurumi verkleedfeestjes becca christmas

Kerstmuts
Bij Ray de olifant in de pyjamaset heb ik ook al ongeveer zo’n mutsje gehaakt. Wat mij toen opviel was dat je de meerderingen in de eerste toeren in de muts erg goed zag zitten. Het was geen vloeiende overgang. Daarom besloot ik de steken die ik moest meerderen over meerdere toeren te spreiden. Bijvoorbeeld in toer 9 moet je eigenlijk haken: haak 2v in elke 2e v (9). In toer 9 deed ik 1x meerderen (7), toer 10 ook 1x meerderen (8) en in toer 11 meerderde ik 1x (9). Zo kom ik ook aan 9 vasten, maar geleidelijker.

De rand van de muts is wel anders als bij de pyjamaset. Deze rand was even opletten met haken, maar niet moeilijk. Het resultaat vind ik erg leuk. Voor het puntje maakte ik een volle rode pompon met acrylgaren. Nog nooit zo’n pompon gemaakt kan dan eens in het artikel: DIY #69: Uitleg kleine en grote volle pompons maken.

Overall
De overall had ik ook al eens gehaakt bij Duncan de hond in de regenset. Deze overall kende dus geen geheimen. Het enige wat wat lastig is zijn de bandjes van de overal. Deze zijn maar 6 vasten in een ring, altijd een gepriegel. Daar hou ik niet zo van!

Schoenen
Het haken van de schoenen was makkelijk. Helaas had ik niet zulke kleine pompons zoals in het haakpatroon staat aangegeven, dus mijn schoentjes hebben niet zo’n leuk pomponnetjes.

Het eindresultaat

Becca het hert in Kerstset heeft qua moeilijkheid 3 sterren, moeilijk. Ik vond dat erg meevallen. Alle onderdelen zijn prima te haken met de duidelijke uitleg en foto’s. Het maken van Becca het hert in Kerstset was ook echt leuk. Dit haakpatroon kan ik dan ook iedereen aanraden :-). Ik ben blij met mijn gehaakt hertje in kerstkleding.
Amigurumi verkleedfeestjes haakboek becca het hert in kerstset

Advertentie

haakpatroon becca hert in kerstset Amigurumi verkleedfeestjes

haken hert haakpatroon kerst Amigurumi verkleedfeestjes

Wil je nog iets voor kerst haken?

Op mijn blog staat ook Mees de pinguïn in kerstoutfit. Dit is een door mij ontworpen haakpatroon die ik GRATIS deel.
Haken gratis haakpatroon pinguïn kerst mees kerstkleding

Gerelateerde artikelen:

Haken #162: Aafke het varken, gratis haakpatroon
Haken #161: Anderson Zeehond (Pica Pau deel 2)
Haken #160: Het minivolkje (Haakboek Het minivolkje), deel 2
Haken #159: Olivia Roosmarijn Muis (Pica pau 3)
Haken #158: Mees de pinguïn in kerstoutfit (gratis haakpatroon)
Haken #157: Ray de Olifant in Dierenartsset (Amigurumi verkleedfeestjes)
Haken #156: Elena Hert (Pica Pau deel 2)

Meer artikelen over haken, klik hier >
In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

2 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.