Haken #45: Bobby, the dinocorn

Haken Bobby Dinocorn amigurumi
Reclame

Haken Bobby Dinocorn amigurumi
Uit het boek “Unicorns, dragons and more fantasy amigurumi” maakte ik dit keer the dinocorn Bobby. Al eerder maakte ik Koji, de baby draak. Vandaag vertel ik over mijn ervaringen met het patroon van Bobby en vertel ik hoe ik de dinocorn haakte.

Het haakpatroon van Bobby

Bobby is een combinatie van een dino en een eenhoorn. En is hij niet super schattig? Het haakpatroon komt uit het boek “unicorns, dragons and more, fantasy amigurumi”. Een pdf kocht ik op Amigurumipatterns.net. Het boek is in inmiddels ook te koop op bol.com in het Nederlands.

Mijn gebruikte benodigdheden

 • haaknaald 3 mm
 • Vulling
 • Stopnaald en steekmarkeerders
 • Licht blauw garen, medium HEMA, gebruikte bijna heel de bol.
 • Donker blauw garen, xenos acryl garen
 • Beige garen, medium Action
 • Garen voor bloemen en bladeren, restjes garen
 • Veiligheidsogen 6mm
 • Nepwimpers, gekocht bij AliExpress. Dit deed ik in plaats van wimpers met borduurgaren.

Hoofd

Met licht blauw garen begon ik met het hoofd. Het hoofd is erg makkelijk te haken met vasten in een ring met alleen meerderen en minderen. Het plaatsen van de ogen ging goed.

In het haakpatroon staat dat je de wimpers met zwart borduurgaren kunt maken. Ik heb ervoor gekozen om nepwimpers te gebruiken. Deze kocht ik eerder bij AliExpress. Ik ben er helemaal fan van en gebruik ze graag. De blauwe touwtjes geven het midden aan.

Lichaam

Advertentie

Het lichaam was fijn om te haken. In de 25ste toer moest ik 2 steken markeren. Hier tussen komt dan de buik. Dit ben ik nog nooit tegen gekomen in een patroon, maar wat is dat fijn :-). Snap ook niet dat dit niet vaker gebruikt wordt.

Benen, armen, buik, stekels, hoorn en staart

De benen, armen, buik, stekels, hoorn en staart waren makkelijk te haken. Alleen vond ik de staart er wel wat raar uitzien. Hopelijk valt dat weg als ik deze aan het lichaam maak.

De oren

Het haken was even goed opletten, maar omdat ik al vaker een binnenkant en een buitenkant van een oor aan elkaar heb gemaakt op deze manier ging met prima :-).

Het in elkaar zetten van het lichaam

Toen ik alle onderdelen had van het lichaam ben ik deze alvast in elkaar gaan zetten. De armen en de buik waren makkelijk. De benen vond ik een beetje lastig. Ten eerste om de goede plaats te vinden, maar ook het onzichtbaar vastmaken ging niet even makkelijk, helaas zie je dus een paar steekjes.
Haken Dinocorn Bobby lichaam kleine onderdelen

Het hoofd in elkaar zetten

Na het lichaam zette ik het hoofd verder in elkaar. Eerst de oren, gevolgd door de stekels. Als laatste maakte ik de hoorn vast. De strepen met het roze garen deed ik voordat ik de hoorn vast maakte. In het patroon maken ze eerst de hoorn vast, maar dit vond ik wat onhandig, zeker als het niet gelijk mooi werd met het roze garen. Zonder vast te maken kon ik altijd een nieuwe hoorn maken.
Haken Dinocorn Bobby hoofd

Bloemen en bladeren

Als laatste maakte ik de bloemen en de bladeren. Ik had nog nooit roosjes gehaakt, maar het ging verrassend goed. Het vastmaken van de bloemen en de bladeren maakte de dinocorn helemaal af :-). Het patroon van het roosje ga ik vaker gebruiken!
Haken Dinocorn Bobby bloemen rozen

Het eindresultaat

Advertentie

Eerlijk is eerlijk, ik was blij dat Bobby af was. Zoveel losse onderdelen die ook allemaal goed vastgezet moeten worden op de juiste plaats. Maar wat ben ik blij met het resultaat :-). Bobby staat te shinen naast de tv.
Haken Dinocorn Bobby eindresultaat

Haken Dinocorn Bobby achterkant
Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #44: Aapje Ankie, patroon MyKrissieDolls
Haken #43: Otter (gratis haakpatroon)
Haken #42: Hond Beagle Bram (MyKrissieDolls)
Haken #41: Koji, de baby draak
Haken #40: Stoer mandje (incl. Gratis patroon)
Haken #39: Hond Rottweiler Boris
Haken #38: Koe, patroon van MyKrissieDolls

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

7 reacties

 1. Oh wauw, je gaat telkens beter en beter, wat is deze prachtig geworden, en ja ik weet als geen ander, hoe lastig dit te maken is! Heb het geprobeerd, niet mijn ding 😉 Laat ik mooi aan jou over!

  X

 2. Wat een werk zal er in Bobby hebben gezeten, maar wat is hij mooi geworden. Al die bloemetjes op zijn hoofd en de roze streepjes op zijn buik…geweldig leuk!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.