Haken #58: Bourgondisch sjaaltje, cadeau voor mijn moeder

Bourgondisch sjaaltje haken Sascha
Reclame

Bourgondisch sjaaltje haken Sascha
In het boek “meer kant haken” van Sascha Blase-van wagtendonk kwam ik een mooi patroon tegen voor het haken van een sjaal, een bourgondisch sjaaltje. Deze sjaal vond ik bij mijn moeder passen, dus ik besloot deze voor haar te haken als cadeautje.

Het gebruikte garen

Voor deze schaal gebruikte ik Royal garen in okergeel van de Zeeman. Hetzelfde garen als van mijn eigen sjaal die ik haakte. Ik gebruikte 1,5 bol voor een sjaal van ongeveer 1,50 meter.

De juiste haaknaald

De juiste haaknaald was nog wel even zoeken. Ik begon met opzetten op haaknaald 5,5 en haakte met 5. Dit werd toch niet luchtig genoeg. Daar had ik alles toch weer uitgehaald. Daarna heb ik de losse opgezet met haaknaald 6 en de sjaal gehaakt met haaknaald 5,5 mm.

De eerste toeren

De eerste toeren gingen eigenlijk best lekker. Het patroon is zowel uitgeschreven als uitgetekend. Vooral het uitgetekende patroon vond ik erg fijn.
Bourgondisch sjaaltje begin toeren

Een eindje verder

Advertentie

Het patroon haak lekker weg. 4 toeren herhaal je steeds, dus je kunt ook makkelijk stoppen :-). Door de herhalende vakjes zie je ook goed waar je gebleven bent.

Wat ook fijn is dat dit patroon in de breedte is en niet in de lengte zoals mijn eigen sjaal die ik haakte, de confetti sjaal. De confetti sjaal was steeds meer dan 300 steken die ik moest tellen. Bij deze bourgondische sjaal kun je steeds kleine stukjes tellen :-).
Bourgondisch sjaaltje makkelijk makkelijk patroon

Het eindresultaat

In het begin moest ik echt in het patroon komen, maar eenmaal aan de gang is het eigenlijk best snel :-). Het is echt een fijn en makkelijk patroon. Ik ben blij met het eindresultaat. Nu hopen dat mijn moeder dat ook is :-).
Bourgondisch sjaaltje eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Haken #57: Slingeraap, uit een boek van Dendennis
Haken #56: Kerstbal hert cupcake
Haken #55: Eenhoorn kerstbal
Haken #54: Schattige kleine pinguïn (gratis haakpatroon)
Haken #53: Sint en piet haken (gratis haakpatroon)
Haken #52: Monty de Eland (boek zoomigurumi 7)
Haken #51: Lieveheersbeestje Stip (gratis patroon)
Haken #50: Mijn eerste muts, een Beanie (super simpel)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

11 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.