Haken #86: Chihuahua Diva (haakpatroon MyKrissieDolls)

Haken chihuahua haakpatroon mykrissiedolls
Reclame

Haken chihuahua haakpatroon mykrissiedolls
Tijd voor weer een gehaakt hondje. Dit keer haakte ik een Chihuahua. Alweer mijn 10e hondje wat ik haakte uit het boek ‘Mijn hondjes van Sokkenwol”. Ik vertel in dit artikel over het haakpatroon, wat ik precies gebruikte (garen in grammen) en geef tips en deel mijn ervaringen.

Haakpatroon Chihuahua Diva

Het haakpatroon van hondje Diva staat in het boek ‘mijn hondjes van sokkenwol’ van MyKrissieDolls (Let op: in deel 1, er is namelijk ook een deel 2). Er staat ook een bruin/zwarte Chihuahua in, maar met zwart haken vind ik niet zo leuk. Dus ik koos voor de beige/witte Chihuahua.

Ik ben echt fan van dit boek, steeds pak ik het boek om een nieuw hondje te haken. Uit dit boek haakte ik al eerder:

Het haken van Chihuahua Diva

Benodigdheden voor gehaakte Chihuahua Diva die ik heb gebruikt:

 • Wit garen, royal van Zeeman. Ik gebruikte ongeveer 20 gram.
 • Beige garen, royal van Zeeman. Ik gebruikte ongeveer 55 gram.
 • Restje roze garen, voor de voetzolen en tong
 • Restje licht blauw garen voor de halsband
 • Restje grijs garen voor de halsband
 • Haaknaald 3 mm
 • Veiligheidsogen maat 11×15 mm (eigenlijk net iets te groot)
 • Borduurgaren voor de wimpers
 • Blush en kwastje voor de binnenkant van de oren en de wangen.
 • Vulling
 • Stopnaald, schaar en steekmarkeerders

Het hoofd maken van de Chihuahua Diva

Advertentie

Als eerste begon ik met het haken van het hoofd. De Chihuahua werkt niet met een basispatroon (zoals de andere honden) maar heeft echt zijn eigen haakpatroon in het boek. Het hoofd was goed te haken. Het lastigst vond ik de ogen. Ik had ogen van 12×9 mm en 11×15 mm. Ik koos voor de 11×15 mm, al was die wel iets te groot. De 12×9 mm was daarentegen echt te klein. Ik heb liever grotere ogen, dat is schattiger.

Na de ogen maakte ik het hoofd dicht. Vervolgens maakte ik de bles en deze maakte ik vast tussen de ogen. De neus in het boek is een plastic veiligheidsneusje. Deze had ik niet. Helaas stond er geen haakpatroon voor de neus in het boek. Ik koos voor de neus voor mijn eigen patroon:
Toer 1: 6v
Toer 2: 2v in elke v (12 v)
Toer 3: 12 v

Als laatste maakte ik met zwart borduurgaren nog de wimpers.
Haken hond chihuahua hoofd patroon

Oren

De oren waren ook makkelijk te haken. Met een kwastje en blush maakte ik de binnenkant van de oren roze. De oren maak ik later vast aan het hoofd. Dit in verband met de blush. Ik wil niet dat die op het hoofd komt als ik de andere onderdelen vastmaak.
Haken chihuahua oren hond inspiratie

De armen, poten, lichaam, tong en staart

Deze onderdelen waren ook makkelijk te haken. De staart heeft weinig steken maar die ging ook goed. De voetzolen blijf ik het meest lastig vinden. Ik haak altijd eerst de voetzool, deze maak ik vast met knopspelden aan de poten. Dan borduur ik de tenen en als laatste maakt ik de voetzool vast met een stopnaald en garen.
Haken chihuahua poten staart lichaam tong

Het in elkaar zetten van Chihuahua Diva

Als eerste maakte ik het hoofd aan het lichaam vast. Daarna volgden de armen en benen. Gevolgd door de staart. De oren op de juiste plaats zetten vond ik wat lastig. Ik heb ze dan ook eerst met knopspelden vastgezet en heb het hondje even weggezet. Zo kon ik later met een frisse blik kijken of ze goed zaten. Op de wangen deed ik ook wat blush met een kwastje.
Haken chihuahua losse onderdelen aan elkaar maken tips

De halsband

Advertentie

In het boek is het voorbeeld met een roze tong en een roze halsband. Dit vond ik erg jammer. Zo valt het tongetje helemaal niet op. Daarom maakte ik mijn halsband licht blauw. Het patroon van de halsband staat achterin het haakboek. De chihuahua heeft zijn eigen halsband. Aan het halsband deed ik een sterren bedeltje met twee ringetjes aan een grote ring. Die twee ringetjes zijn ervoor dat het sterretje naar voren wijst.
Haken chihuahua halsband haakpatroon

Het eindresultaat van het haken van Chihuahua Diva

Wat ben ik blij met hondje Diva. Het patroon was weer fijn om te haken. Het hondje is kleiner dan de andere hondjes uit het boek ‘mijn hondjes van sokkenwol’. Daarom was het hondje veel sneller te haken. Ook wel eens fijn.
Haken hond haakpatroon chihuahua eindresultaat

Wat is jouw favoriete hondenras? Of ben je meer een kattenmens?

Gerelateerde artikelen

Haken #85: Vosje Victor (patroon MyKrissieDolls)
Haken #84: Kerstballen (gratis eigen gemaakt patroon)
Haken #83: Pica Pau Marcia Alpaca
Haken #82: Jos de IJsBeer, gratis eigen haakpatroon
Haken #81: Kangoeroe Bella (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #80: Jack Russel puppy’s (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #79: Discobal giraffe, naar patroon van DenDennis
Haken #78: Neil de Narwal en Wendy de walvis #2
Haken #77: Pakezel, naar patroon van DenDennis

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

11 reacties

 1. Ik vind uw blog gewoon fantastisch! Zoveel leuke haakpatronen die bovendien zeer duidelijk zijn en mooi gepresenteerd. Haken is mijn passie geworden en dank zij u, wordt ik nog eens flink verwend door al deze lieve knuffels en ook uw eigen prachtige creaties. Dank u hartelijk om dit te willen delen. Christel

 2. Ik ben meer een kattenmens en wat honden betreft, vind ik de Rotweiler erg mooi… Maar er zijn meer rassen waar ik van kan genieten 😀 Het moet wel volume hebben in elk geval.

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.