Reclame

Haken #21: Diverse haakpakketjes uit Nederlandse winkels

Haakpakketjes review nederlandse winkels
Reclame

Haakpakketjes review nederlandse winkels
Vandaag heb ik een verzamelartikel met verschillende haakpakketjes uit Nederlandse winkels. Als eerste heb ik een haakpakketje gemaakt van SoLow, Mr. Wasbeer. Als tweede maakte ik een gehaakte tompouce van de HEMA. In dit artikel vertel ik mijn ervaring met de complete haakpakketten en laat ik het eindresultaat zien.

Haakpakket Mr. Wasbeer van Solow

Het haakpakket van Mr. Wasbeer kreeg ik van een vriendin cadeau. Deze kwam van Solow. Ik ben nog in het Tilburgse filiaal gaan kijken voor de prijs, maar helaas hadden ze dit haakpakket niet meer (maart). Ik weet dus ook niet of dit pakket nog verkrijgbaar is helaas :-(. Wel heb ik op internet gezocht naar een patroon dat er op lijkt, zodat je als je wilt ook een wasbeer kunt maken. Op de site Handmade by esther staat een beer die erg veel op dit patroon lijkt :-).

Eerste indruk
De verpakking vind ik echt leuk. Ik vind Mr. Wasbeer ook echt super schattig :-). Het is ook niet zo’n groot haakproject wat ikzelf wel fijn vind. Bij het openen van de doos zag ik gelijk dat de kleuren van de garen niet overeenkomen met de wasbeer op de verpakking. Mijn grijs garen is echt veel donkerder. Wat ik erg jammer vind, want ik vind het minder mooi. Wat ook wel grappig was, is dat in de instructies staat: gebruik haaknaald 2,5 mm, maar er een haaknaald van 3 mm in de doos zat. Op zich voor mij geen probleem ik gebruik toch mijn eigen clover haaknaalden.

Mr. Wasbeer haken

Advertentie

Lichaam
De instructies beginnen met het lichaam. Dat heb ik dus ook gedaan. Het was meer werk dan gedacht, maar het is een makkelijk patroon. Het garen werkt alleen niet zo fijn. Het gaat snel uit elkaar en soms zitten er pluisjes aan vast.
Haakpakket review SoLow mr wasbeer lichaam

Armen
Bij de armen zat helaas wel een fout in het patroon. Toer 3 heeft in totaal 18 steken. Bij toer 4 t/m 12 hadden ze het ineens over 24 steken zonder meerderen. Ik heb ervoor gekozen om toer 4 t/m 12 toch in 18 steken te haken. Dit lijkt met het voorbeeld op de doos toch te kloppen :-).

Oren
De instructie van de oren klopte helaas ook niet. Toer 8 was 21 steken, toer 9 was 4v, samenhaken en dat 3x… dan kom je op 15 steken. Ze bedoelde 5v, samenhaken en dat 3x. Bij toer 10 gaat hetzelfde mis, zo jammer. Maar gelukkig kan ik patronen al beter lezen en snappen als het fout is.
Haakpakket review SoLow mr wasbeer oren armen

Staart
Ja… en dan de staart… weer een paar fouten in het patroon, verkeerd aantal steken en ook samenhaken en meerderen door elkaar gehaald. Op het laatst was het echt totaal niet meer kloppend. Toch is het gelukkig wel gelukt met mijn basiskennis van patronen :-).

Snuit
Het snuitje ging helemaal goed.
Haakpakket review SoLow mr wasbeer snuit staart

Advertentie

In elkaar zetten van de wasbeer
Het in elkaar zetten van Mr. Wasbeer ging goed. Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om de wasbeer na te maken vanaf de verpakking. Toch heb ik het idee dat het niet helemaal is gelukt. Het zwarte vilt is te groot (patroon voor vilt was bijgeleverd) en de armen zijn naar mijn idee wat groter. Ik heb trouwens nog wel wat wit vilt achter de ogen gedaan, anders waren ze totaal niet zichtbaar.

Conclusie en eindresultaat Mr. Wasbeer
In het patroon staan echt veel fouten, dat is jammer. Ook lijkt mijn wasbeer niet helemaal op het voorbeeld in verband met de kleur en andere verhoudingen. Toch ben ik best blij met Mr. Wasbeer :-). Het leuke is ook dat hij gewoon kan blijven staan door de grote staart :-).
Haakpakket review SoLow mr wasbeer eindresultaat

Haakpakket review SoLow mr wasbeer verpakking

Haakset Tompouce van de Hema

Dit haakpakket heb ik ook gehad. Geen idee wat de prijs was :-). Nu ook niet meer te koop zag ik. Het pakketje bevat garen, haaknaald, stopnaald en een instructie. Ik gebruikte mijn eigen haaknaald, 2,75 mm.
Haakpakket review HEMA tompouce verpakking

Ik begon met de onderkant en de bovenkant van de koek. Dit was eerst super makkelijk. De afwerking was met de kreeftensteek deze had ik nog niet vaak gedaan. Via een filmpje op YouTube kwam het helemaal goed :-).

Advertentie

Daarna heb ik het roze glazuur gemaakt. Dit was tunisch haken. Dit had ik ook al even niet gedaan. In het begin haakte ik de strak, dus een paar keer moeten uithalen. Maar uiteindelijk toch gelukt :-).

Bij de vulling van de tompouce was ik een beetje in de war. “Achterste lus van onderliggende vast”… ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Ik heb de volgende vaste maar in de achterste lus van de vorige vaste vast gemaakt. Of dat zo moest, ik ben er nog niet achter ;-).

Als laatste heb ik de onderkant en de bovenkant op de witte vulling geplakt. Het glazuur heb ik wel netjes vastgemaakt met naald en draad.

Conclusie en eindresultaat Tompouce
Perfect gehaakt is deze tompouce niet, maar dta komt door mijzelf ;-). In ieder geval klopte het patroon :-P.
Haakpakket review HEMA tompouce eindresultaat

Koop jij wel eens een compleet haakpakket in de winkel?

Gerelateerde artikelen:

Haken #20: Paardje Piem nr2, het sprookjespaard
Haken #19: Neil de Narwal en Wendy de walvis
Haken #18: Zeemeermin
Haken #17: Buideltasje/cadeautasje
Haken #16: Pasen, eendje
Haken #15: Pasen, konijn
Haken #14: Duitse kant-en-klare haakpakketjes
Haken #13: Paardje Piem

Advertentie

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

  1. Het zijn twee erg mooie creaties geworden.
    Wel erg vervelend dat de beschrijving fout is, ik weet niet of ik er als beginnen in zou slagen om het te doorzien en goed te krijgen.

  2. Weer geweldig leuk, Els. Ik ben echt een fan van je haakwerken. Balen, hoor, die fouten in de beschrijving; toch goed er vanaf gebracht!?

  3. Meneer Wasbeer en de tompouce zijn allebei leuk! Wel jammer dat er fouten in het patroon van de wasbeer zaten.. zeker voor mensen die met haken willen beginnen en hiermee ontmoedigd raken. Je hebt weer mooie werkjes gemaakt, Els! 🙂

  4. Wat een leuke gehaakte figuurtjes! Ik vind zowel de tompouce als de wasbeer erg leuk geworden. Superleuk dat winkels als HEMA tegenwoordig dit soort pakketjes verkopen 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.