Haken #72: Diverse sleutelhangers haken (gratis patronen)

Haken sleutelhangers Dino walvis appel gratis haakpatroon
Reclame

Haken sleutelhangers Dino walvis appel gratis haakpatroon
Soms is het fijn om wat kleine haakprojectjes tussendoor te doen. Voor mijn sleutelbos had ik nog een sleutelhanger nodig, en dan haak ik die natuurlijk zelf :-). Vandaag laat ik 3 gehaakte sleutelhangers zien die ik heb gemaakt, inclusief links naar de gratis haakpatronen, mijn ervaringen en tips.

Baby walvis

Het patroon van de baby walvis vond ik op de site van Let’s crochet. Het is een makkelijk en snel te haken patroon.

Voor mijn walvis koos ik voor katoengaren van de Action. Ik had nog van die kleine bolletjes liggen van 10 gram – 25 meter. Ik koos voor donker blauw en wit garen. Ik haakte met haaknaald 2,25 mm. De veiligheidsogen zijn 6 mm.

Het haken van de walvis ging makkelijk. Let wel op, in het patroon doen ze de veiligheidsogen pas als het lichaam dicht is. Ik maakte de ogen vast bij de kleurwissel (in mijn geval van blauw naar wit). Ook maakte ik toen de sleutelhanger vast aan de bovenkant van het hoofd. Deze kocht ik op AliExpress. Ik vind het echt een schatje en deze gaat zeker aan mijn huissleutel.
Haken sleutelhanger walvis schattig gratis haakpatroon

Kawaii Appeltje

Advertentie

Toen ik dit schattige appeltje zag op Pinterest was ik gelijk verliefd. Het gratis haakpatroon staat op de site van Spin a Yarn. Ik haakte deze ook met katoengaren van de Action met haaknaald 2,25 mm. Het rode bolletje is helemaal op gegaan, ik had echt net genoeg :-). Ik gebruikte 8 mm veiligheidsogen.

Het patroon wordt gehaakt in rijen niet in een ring. Dit doe ik niet zo vaak dus ik moet dan altijd extra opletten. Verder haakte het makkelijk :-). De twee delen aan elkaar zetten was iets lastiger en is niet helemaal prefect. Toch ben ik blij met mijn appeltje.
Haken sleutelhanger kawaii appel gratis haakpatroon

Baby dino

Het patroon van de baby dino vond ik ook op Pinterest en staat gratis op Ravelry. Ik vond deze er zo lief uitzien :-). Ook deze dino haakte ik met Action katoengaren en haaknaald 2,25 mm. Het patroon haakt fijn en is duidelijk. Hou je niet van kleine onderdelen dan zou ik deze niet aanraden.

Bij de stekels kwam ik er alleen even niet uit er stond: 4x(3 ch, 1 sc, 1 hdc, 1 ch), maar dan krijg je geen rij. Ik maakte dus eerst 12 lossen en daarna deed ik 4x(3 losse, 1 vaste, 1 half stokje, 1 halve vaste). De wangetjes maakte ik met een kwastje en rouge.
Haken sleutelhanger dino slapen gratis haakpatroon

Welke sleutelhanger is jouw favoriet? Heb je al eens je eigen sleutelhanger gemaakt?

Gerelateerde artikelen:

Haken #71: Cavalier King Charles Spaniël Lady (MyKrissiedolls)
Haken #70: Paardje Piem #3 (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #69: Bram de Beer, gratis eigen haakpatroon
Haken #68: Meneer Oranje (DIY Fluffies haakpatroon)
Haken #67: Kraamcadeautje haken Ooievaar
Haken #66: Liggende beer (gratis haakpatroon)
Haken #65: Gehaakte boodschappentas (Gratis haakpatroon Kruidvat)

Meer artikelen over haken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

6 reacties

  1. O wat zijn ze schatig. Baby dino vind ik super mooi en schattig. Ik heb nog nooit een sleutelhanger gemaakt. Misschien in de toekomst 😉

  2. Leuk hoor, ik vind de walvis wel lief, heb ik iets mee, dieren vanuit de zee. 😀

    En ja, ik heb ze ook wel gehaakt, hangen nog in de winkel van mijn werk, eendjes heb ik zitten haken met mijn collega, hahaha eens maar nooit weer, wat een gedoe!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.