Reclame

Haken #14: Duitse kant-en-klare haakpakketjes

Duits haakpakket Topp eenhoorn draak
Reclame

Duits haakpakket Topp eenhoorn draak
Soms is het gewoon leuk om eens iets anders te proberen :-). Zo heb ik al diverse Nederlandse en Engelse haakpatronen uitgeprobeerd. En was het dus tijd om een paar Duits haakpakketjes te proberen. In dit artikel mijn ervaring met twee verschillende Duitse haakpakketjes die ik al even geleden op vakantie kocht, eentje van een Elsa Eenhoorn en eentje van Dietrich draak.

Häkelset Elsa Einhorn

Als eerste begon ik met het haakpakket van Elsa de Eenhoorn. Dit pakketje was te koop bij Topp, een Duitse winkel en koste € 14,99. Dit vind ik best prijzig. Elsa hoort bij de Wollowbies serie. Van deze serie heb ik er al meerdere gehaakte beestjes gemaakt in het Nederlands, deze zijn te koop bij Boekenvoordeel.
Duits_Haakpakket Topp Einhorn Elsa verpakking

Mijn ervaring
Allereerst viel me op dat de Duitse werkbeschrijving makkelijk te volgen was. Dit komt denk ik ook omdat het patroon niet zo moeilijk is. Eigenlijk is alles met vasten in een ring gehaakt. Dat ken ik nu wel ;-).

Het haken zelf ging niet even makkelijk, het garen vond ik niet zo fijn haken. Het leek wat stug en niet zo rekbaar. Geen idee waardoor het kwam. In de doos zat een haaknaald 3,5, omdat ik niet zo van gaatjes in het haakwerk hou heb ikzelf gekozen voor haaknaald 3. Toch kwamen er gaatjes in het haakwerk. Vooral aan de zijkant waren deze goed zichtbaar. Dat vond ik wel jammer.
Duits Haakpakket elsa einhorn TOPP

Het eindresultaat
Met het eindresultaat ben ik best tevreden :-). Zoals je misschien ziet heb ik wel voor andere manen gekozen. Deze vond ik een stuk stoerder. Het was nog een hele klus om de manen zo te krijgen. Het heeft me 2 avonden gekost. Al met al ben ik blij met het eindresultaat :-).
Duits Haakpakket elsa eenhoorn TOPP

Häkelset Dietrich Drache

Haakpakket Dietrich draak is ook een pakketje van Topp en kostte € 9,99. Weer best prijzig maar weer een heel compleet haakpakket (garen, haaknaald, vulwol, knopje, labeltjes, papieren paspoort van de draak en instructies). Wel iets goedkoper dan de eenhoorn, maar deze draak is ook wat kleiner. Een stuk kleiner merkte ik bij het haken. Het eindresultaat is ongeveer 12cm.
Duits Hakelset dietrich Drache Topp Wollowbies

Mijn ervaring
Bij het pakketje zat een haaknaald 3 maar ik gebruikte mijn eigen clover haaknaald 2,75. De instructie was duidelijk en makkelijk te volgen. Er werden ook geen lastige steken gebruikt. Al vond ik de stekels wel even lastig, maar na een nachtje slapen snapte ik het ;-). Ik moest het gewoon even doorhebben.
Duits Haakpakket Drachen TOPP

Het haken gaat bij een klein beestje dan wel weer snel, omdat de diverse onderdelen niet zo groot zijn. Het nadeel is dan weer dat je zit met kleine onderdelen, de oortjes en pootjes waren dan weer best lastig met 4 en later 6 vasten in een ring. Een beetje een gefrut.

Het eindresultaat
Met het eindresultaat ben ik super blij. Ik vind het een enorm leuk patroon.
Duits Haakpakket draak TOPP

Gerelateerde artikelen:

Haken #13: Paardje Piem
Haken #12: Winterse haakpatronen
Haken #11: Mijn favoriete haakpatronen van 2017
Haken #10: Kerst mini wereld
Haken #9: Gehaakte Disney figuren
Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

  1. Wat een leuke haakpakketjes! Jammer genoeg kan ik dat zelf niet (krijg ik gigantische kramp in mijn handen van, net als bij schrijven en tekenen). Maar vind het wel erg leuk om te zien. Vooral de unicorn is mijn favoriet!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL