Haken #145: Duncan de hond in regenset (Amigurumi verkleedfeestjes)

Haken Duncan hond in regenset Amigurumi verkleedfeestjes
Reclame

Haken Duncan hond in regenset Amigurumi verkleedfeestjes
Duncan is alweer de 4de knuffel die ik haakte uit het boek ‘Amigurumi verkleedfeestjes’. De 3de knuffel Ray de olifant was erg lastig, dus ik moest even moed verzamelen om aan een nieuwe knuffel te beginnen uit dit boek. Maar daar is hij dan, Duncan de hond in zijn regenpak. In dit artikel vertel ik er alles over.

Het haakpatroon Duncan de hond in de regenset

Het haakpatroon van ‘Duncan de hond in de regenset’ komt uit het boek: ‘Amigurumi verkleedfeestjes, maak 4 vrolijke knuffels met 25 verschillende outfits’. In het haakboek staan 4 basis knuffels, een hond, beer, hert en olifant. Één van deze basis knuffels haak je eerst, daarna haak je één van de 25 verschillende outfits.

Ik koos ervoor om de hond als basis knuffel te haken. De beer, het hert en de olifant heb ik inmiddels al één keer gehaakt. De basis knuffels hebben allemaal qua moeilijkheid 1-2 sterren (makkelijk-gemiddeld). De regenset outfit heeft een moeilijkheidsgraad van 3 sterren (moeilijk). Na de pyamaset van Ray de olifant ben ik benieuwd hoe het haken moet gaan. De pyjamaset viel mij qua moeilijkheid tegen, moeilijker dan gedacht. Gelukkig wel kunnen maken, maar niet zo perfect als ik wilde. Duncan de hond in regenset geeft nieuwe kansen :-).

Al eerder uit dit haakboek haakte ik:

Voor mijn Duncan de hond in de regenset gebruikte ik:

Een geluk in dit haakboek haken ze, net als ik graag, met Yarn and Color MUST-HAVE. Toch had ik veel kleuren niet in huis dus zocht ik andere kleuren die ik leuk vond. Let op ik haak wel redelijk strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt.

 • Bruin katoengaren, Yarn and Colors Soft taupe, 52 gram
 • Lichtbruin katoengaren, Yarn and Colors Ecru, 26 gram
 • Blauw katoengaren, Yarn and Colors Navy blue, 33 gram
 • Lichtblauw katoengaren, Yarn and Colors Ice blue, 19 gram
 • Geel katoengaren, Yarn and Colors Sunflower, 60 gram
 • Restje wit katoengaren, Yarn and Colors Marble
 • Restje donkergrijs katoengaren, Yarn and Colors Graphite
 • Roze katoengaren wangen, restje
 • Haaknaald 2 mm
 • 2 knopen voor de overall
 • 3 houten knopen voor de regenjas
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 7 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden

Haken van Duncan de Hond

Advertentie

De basis knuffel haken, de hond
Het lichaam is hetzelfde als die van de beer, het hert en de olifant. Alleen de hoofden wijken af. Bij de hond wijkt het hoofd het meeste af in vergelijking met de andere basis knuffels. Het hoofd haak je niet gelijk aan het lichaam vast, maar apart en maak je later vast. Omdat ik wist dat het hoofd los gehaakt wordt, koos ik ervoor om de hond met trui als basis te haken. De trui heeft namelijk een boord aan de bovenkant deze valt mooi over de steken waar je het hoofd aan het lichaam maakt. Zo zie je niet hoe ik de onderdelen aan elkaar heb gemaakt. Wel zo netjes.

De oren, armen en staart waren weer makkelijk te haken.
Amigurumi verkleedfeestjes duncan hond haakpatroon

De hoed
Na de pyjama bij Ray de olifant vond ik het toch wel spannend om aan de kleding te beginnen van Duncan. Ik begon met de hoed. Het haken van de hoed viel mij 100% mee. De hoed was leuk om te haken en ging gewoon helemaal goed.

Overall
De overall besloot ik niet grijs maar donkerblauw te haken. Het haken van de overall ging eigenlijk makkelijker dan gedacht, wat een opluchting. Het is alleen even goed opletten dat je de tussenstukjes van de overall goed in de midden doet. De kruisjes borduurde ik met wit garen op de onderste helft van de overall.

De schoenen
De schoenen had ik ook al gehaakt bij de olifant met pyjama. Dus deze gingen helemaal goed.
Duncan hond in regenset haakpatroon

Duncan hond in regenset Amigurumi verkleedfeestjes

Advertentie

De regenjas
En nu de topper van deze hond, de regenjas. De regenjas haken ging gelukkig goed. De manier van haken lijkt heel veel op het vest en de jas die ik eerder heb gehaakt. In het officiële patroon maak je de regenjas dicht met geel klittenband. Deze had ik alleen niet in huis. Daarom koos ik voor knopen. Ik maakte de tweede flap twee toeren breder. De knopen maakte ik vast met bruin katoen garen. De lus maakte ik met 10 gehaakte losse.

Het eindresultaat van Duncan de hond in de regenset

In het begin was ik een beetje bang om deze hond met regenpak te haken. De olifant met pyjamaset had namelijk ook 3 sterren (moeilijk) en het haken van de olifant ging best lastig. Gelukkig ging het haken van Duncan veel makkelijker. Ik ben blij met Duncan en zijn kleding die hij aan heeft.
Dressup Amigurumi duncan de hond in regenset

Amigurumi verkleedfeestjes duncan hond regenset

Dress up Amigurumi duncan dog

Welk haakboek is momenteel bij jouw favoriet?

Gerelateerde artikelen:

Haken #144: Het minivolkje (Haakboek Het minivolkje)
Haken #143: Satsuki Kat (Pica Pau deel 2)
Haken #142: Roel de Beer wandhanger, gratis haakpatroon
Haken #141: Mees de Pinguïn 3 XL, gratis haakpatroon
Haken #140: Caterino de walrus (Het beste van Zoomigurumi)
Haken #139: Mark het Konijn, gratis haakpatroon
Haken #138: Otis Luiaard (Pica Pau deel 2)
Haken #137: Ray de olifant in de pyjamaset (Amigurumi verkleedfeestjes)

Advertentie

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

6 reacties

 1. Het resultaat is geweldig. Bij jou komt het altijd goed met de knuffels haken. Wat leuk het donkerblauwe broekje. Je mag er trots op zijn👍🏻

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.