Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haken #197: Haakboek Kawaii haken voor groene vingers

haakboek Kawaii haken voor groene vingers voorbeelden en review
Reclame

haakboek Kawaii haken voor groene vingers voorbeelden en review
Het was al even geleden dat ik een haakboek kocht, maar toen ik het haakboek ‘Kawaii haken voor groene vingers’ zag wilde ik het hebben. In dit artikel meer informatie over het boek, laat ik mijn eerste haakproject zien en deel mijn mening over het boek.

Haakboek ‘Kawaii haken voor groene vingers’

Zoals je misschien wel weet maak ik graag mijn eigen haakpatronen (zie: gratis haakpatronen), maar werken uit een haakboek vind ik ook leuk. Zelf heb ik nog nooit planten gehaakt en besloot ik daarom het haakboek ‘Kawaii haken voor groene vingers’ te kopen. Ik kocht dit boek op bol.com voor € 19,99.

In het boek staan 40 haakpatronen van planten, maar ook dingen die met planten/bloemen te maken hebben zoals een gieter, wormen en scheepje.
haakboek Kawaii haken voor groene vingers planten review

Aan de slag met ‘Kawaii haken voor groene vingers’

In het boek staan heel veel leuke haakpatronen, er eentje als eerste kiezen was dus wel moeilijk. Ik koos voor het plantje ‘Siernetel’.

Verschillende diktes garen
Wat mij gelijk opviel was dat er gewerkt wordt met twee verschillende diktes garen in dit haakpatroon. Dit vind ikzelf niet zo handig. Maar ja, ik wilde deze plant haken en ging opzoek naar geschikt garen.

Advertentie

Voor het dikke garen koos ik voor acrylgaren. Ik gebruikte Wibra garen Sakia in de kleuren bruin, wit en blauw. Haaknaald 3,5 mm.
Voor het dunne garen koos ik voor katoengaren van yarn & colors. Ik gebruikte de kleuren: peony pink, lollipop, lime, black. Haaknaald 2,5 mm.

Haken van het haakpatroon
Voor mij is het altijd even wennen als ik begin in een nieuw haakboek. Hoe wordt iets omschreven en hoe werkt het patroon. Maar de uitleg in dit haakboek is duidelijk en de uitleg wordt ondersteund met duidelijke foto’s.

Het haken van het potje voor de plant ging goed. Het haakpatroon is duidelijk. Zelf deed ik karton in de bodem van het potje. Zo kan deze altijd goed en recht blijven staan. Het haken van het zand en bevestigen aan de pot was er makkelijk. Slimme manier!

De bladeren haken was makkelijker dan gedacht, leuke technieken. Het vastmaken van de bladeren op de juiste plek vond ik wel lastig, maar het is een soort van gelukt. Een plant hoeft ook niet het perfecte model  te hebben :-). Is het plantje niet schattig?
haken uit haakboek Kawaii haken voor groene vingers voorbeelden en review

Kawaii haken voor groene vingers planten Siernetel

Korte review haakboek ‘Kawaii haken voor groene vingers’

Het haken van de Siernetel plant was erg leuk. Het haakpatroon was duidelijk en de foto’s erbij zijn erg handig. Ik ga zeker nog meer planten haken. Dit haakboek kan ik dan ook zeker aanraden. Daarnaast is het boek ook mooi vormgegeven. Vrolijke kleuren en tekeningen, maar vooral overzichtelijk waardoor de haakpatronen goed te volgen zijn.

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #196: Hein het Hert, kerst, gratis haakpatroon
Haken #195: Luna de lapjeskat, gratis haakpatroon
Haken #194: Ozosnel, het paard van Sinterklaas, gratis haakpatroon
Haken #193: Sami de hond (Corgi), GRATIS haakpatroon
Haken #192: Karel de oranje kater, gratis haakpatroon
Haken #191: Kim de Koe gehaakt met acrylgaren, gratis haakpatroon

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. Hoeveel patronen staan erin. Heb al vaker een haakboek gekocht waar maar enkele patronen in stonden. Het is een heel gezellig leuk plantje geworden.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.