Reclame

Haken #150: Hans grizzlybeer (Pica Pau)

Haken Hans grizzlybeer pica pau Yan schenkel haakpatroon
Reclame

Haken Hans grizzlybeer pica pau Yan schenkel haakpatroon
Van de haakpatronen van Pica Pau kan ik maar geen genoeg krijgen :-). Wat een feestjes zijn de haakpatronen om te haken. In dit artikel vertel ik alles over Hans Grizzlybeer uit Pica Pau deel 1. Ook deel ik hoe ik de sjaal heb gemaakt, deze ontbrak in het haakpatroon bij mij.

Het haakpatroon van Hans grizzlybeer (Hans grizzly bear)

Het haakpatroon van Hans grizzlybeer komt uit het boek: Animal friends of Pica Pau. Alle dieren in het boek zijn bedacht door Yan Schenkel. Ik werkte met een engelse versie maar er is ook een Nederlandstalig boek :-), ‘Pica Pau, Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes’.

Al eerder haakte ik uit dit haakboek:

Hans grizzlybeer heeft qua moeilijkheid 2 sterren (gemiddeld).

Voor mijn Hans grizzlybeer gebruikte ik:

Advertentie

Let op ik haak wel strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt.

 • Licht bruin katoengaren, Yarn and Colors Limestone, restje voor de snuit
 • Bruin katoengaren, Yarn and Colors Brownie, 40 gram
 • Wit katoengaren, Yarn and Colors Marble, 5 gram
 • Rood katoengaren, Yarn and Colors Cardinal, 17 gram
 • Blauw katoengaren, Yarn and Colors Denim, 5 gram
 • Restje zwart garen
 • Haaknaald 2,75 mm
 • Haaknaald 3,5 mm
 • Restjes acrylgaren voor de sjaal en vest in de kleuren rood, wit, blauw en groen (HEMA, Zeeman & Action)
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 10 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden

Starten met haken van Hans grizzlybeer

Let op! Het voorbeeld in het boek is met gekruiste vasten gehaakt. Dan maak je je vasten net iets anders. Dit is niet moeilijk maar gewoon even wennen. Ik merk nu na verschillende knuffels haken dat ik er beter in wordt. Belangrijk is ook niet te strak te haken, en laat ik dat nu doen. Ik merk wel dat ik gekruiste vasten erg fijn vind om te haken, ik heb minder last van mijn vingers omdat ik bij gewone vasten zo strak haak.

Snuit, hoofd en lichaam
Als eerste haakte ik de snuit. Bij het voorbeeld vond ik de snuit te lang, niet zo mooi, daarom haakte ik de laatste toer van de snuit niet. Het hoofd en het lichaam maakte ik precies volgens patroon. Bij de benen hield ik mij wel aan het patroon, maar de laatste twee toeren van het eerste been maakte ik pas na het opvullen van beide benen. Zo kun je beide benen beter opvullen.
Haken pica pau grizzlybeer hans lichaam

Armen, staart & oren
De armen, staart en oren waren makkelijk te haken. Bij de armen moet je wel even opletten waar je de kleurwissels maakt. Ik zorg er altijd voor dat deze aan de binnenkant vallen, zodat je deze niet ziet.
Haken pica pau beer haakpatroon armen

Hoed/muts
De muts van de beer maakt het hoofdje zoveel leuker. Het haken was makkelijk, vooral het eerste deel. De rand vond ik wel wat lastiger. Deze wordt gehaakt met de ribbelsteek. Ik vergeet gewoon steeds hoe deze steek moet. Gelukkig staat de steek in het haakboek uitgelegd :-). Ik maakte een volle pompon voor op de muts (helaas net niet dezelfde kleur acrylgaren). Nog nooit een pompon gemaakt? Lees dan eens dit artikel hierin leg ik alles stap voor stap uit: DIY #69: Uitleg kleine en grote volle pompons maken.

Advertentie

Het vest
Het vest wordt gehaakt met haaknaald 4 mm. Daarom koos ik voor licht groene acrylgaren van Action. Ik merkte alleen dat het vest te groot werd, daarom haalde ik het begin uit en haakte ik deze opnieuw met haaknaald 3,5 mm. Het had zelf ook haaknaald 3 mm kunnen zijn achteraf.

Toer 1 ging helemaal prima. In mijn versie (engels ebook) stond alleen een fout in toer 2. Net voor de 8 vasten staat dat je ook nog 1 vaste moet doen. Deze moet je negeren anders kom je op 37 steken, en je moet er 36 steken hebben.
Haken pica pau grizzlybeer hans muts vest

De sjaal
In mijn ebook (engels) stond helemaal geen uitleg van de sjaal. Deze ontbrak helaas. Zo raar. Deze heb ik dus proberen na te haken. Hiervoor gebruikte ik acrylgaren en haaknaald 3,5 mm. Ik koos van voor een ketting van 43 losse die ik sloot met een halve vasten. Daarna maakte ik 6 toeren van 43 vasten (ook gekruiste vasten). De kleuren deed ik in deze volgorde: rood, blauw, wit, rood blauw en wit.
Haken pica pau grizzlybeer sjaal haakpatroon ontbreekt

Het eindresultaat van Hans Grizzlybeer

Het haken van Hans vond ik erg leuk om te doen. Het patroon was weer leuk en makkelijk te volgen. Wel jammer van het ene foutje en het ontbreken van het patroon van de sjaal.
Haakpatroon pica pau hans grizzlybeer

Heb jij wel eens een haakpatroon gehad waarbij een deel ontbrak?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Haken #149: Haakboek ‘Babybloemen 2 haken’
Haken #148: Pedro Varken (Pica Pau)
Haken #147: Philip Kreeft (Pica Pau deel 2)
Haken #146: Hamish de hamster (Het beste van Zoomigurumi)
Haken #145: Duncan de hond in regenset (Amigurumi verkleedfeestjes)
Haken #144: Het minivolkje (Haakboek Het minivolkje)
Haken #143: Satsuki Kat (Pica Pau deel 2)
Haken #142: Roel de Beer wandhanger, gratis haakpatroon
Haken #141: Mees de Pinguïn 3 XL, gratis haakpatroon

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

3 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.