Haken #42: Hond Beagle Bram (MyKrissieDolls)

Haken hond beagle Bram MyKrissieDolls haakpatroon
Reclame

Haken hond beagle Bram MyKrissieDolls haakpatroon
En dat is nummer 5 :-)! Beagle Bram is mijn vijfde hondje dat ik haakte uit het boek ‘mijn hondjes van sokkenwol’. Vandaag vertel ik je alles over het gehaakte hondje Bram.

Het haakpatroon van Beagle Bram

Het haakpatroon van Bram komt uit het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’ van Kristel Droog-Dekker (MyKrissieDolls). In het boek staan nog veel meer haakpatronen van honden, zie bijvoorbeeld mijn eerder gehaakte hondjes:

Dit boek kreeg ik van Sinterklaas, maar het is ook gewoon te koop bij de boekhandel ;-).

Wat heb ik gebruikt voor Beagle Bram:

 • Garen Yarn and Colors, kleur white, ongeveer 33 gram gebruikt
 • Garen Yarn and Colors, kleur black, ongeveer 27 gram gebruikt
 • Garen Cotone, kleur nr 037, ongeveer 48 gram gebruikt
 • Restje roze garen voor de voetzolen en tongetje
 • Restje blauw garen voor de sjaal
 • Rest licht blauw garen uit een garenpakket van Kruidvat voor het mandje
 • Haaknaald 2,25 mm, hondje
 • Haaknaald 5 mm, mandje
 • Vulling
 • Grind en zwarte sok
 • Veiligheidsogen, 12×9 mm
 • Stopnaald, knopspelden en steekmarkeerders

Het hoofd, bles en oren

Het hoofdje van Bram maakte ik als eerste. Omdat dit mijn vijfde hondje was, lukte het prima. Alleen de oren waren anders, groter. En wat vind ik die schattig :-).
Haken beagle hoofd hond makkelijk

Het lichaam met buikvlek

Advertentie

Het lichaam en de buikvlek haken lekker weg. Om de hond beter te laten zitten doe ik er altijd een sok met grind in.
Haken beagle lichaam onderdelen

Benen, armen en staart

De benen en armen deed ik precies zoals het patroon. De staart paste ik aan. Toer 1 t/m 14 deed ik wit, toer 15 t/m 19 deed ik in bruin en in zwart de resterende toeren.
Haken beagle armen pootjes staart losse onderdelen

Hondje in elkaar zetten

Na vier hondjes heb ik goede voorbeelden :-). Het verschil bij Beagle Bram is alleen dat ik zijn hoofdje schuin op het lichaam heb gezet.
Haken beagle in elkaar zetten

Het mandje

Dit is de eerste keer dat ik een mandje haakte voor één van mijn hondjes. Het patroon van het mandje staat gratis op de site van MyKrissieDolls.

Dit mandje haakte ik met een bolletje uit een garenpakket van Kruidvat, 50 gram – 72 meter. Dit garen was geschikt voor haaknaald 6 mm maar ik koos voor haaknaald 5 mm. Na 11 toeren merkte ik dat mijn mandje te klein werd voor Bram, daarom heb ik er voor gekozen om het mandje groter te maken. Ik meerderde 4 toeren extra, ik eindigde met 90 vasten. Toer 12 -13 uit het patroon werd bij mij dus toer 16 – 17 met 90 vasten. Toer 14 werd toer 18 met 30 vasten. Toer 15 werd toer 19 met 75 vasten. De laatste toer werd bij mij 115 vasten.
Haken hond beagle hondenmand mandje

Sjaaltje

Met het sjaaltje had ik weer moeite. Ook al is dit mijn derde sjaaltje. Het meerderen aan het begin en einde van de toer vind ik vooral in het begin van de sjaal lastig. Met het garen van het mandje en een beetje wit katoen heb ik een patroontje geborduurd.
Haken beagle sjaaltje hond

Het eindresultaat

Advertentie

Met het resultaat ben ik erg blij. Beagle Bram is echt zo schattig :-). Ik heb nu 5 hondjes gehaakt uit het boek. Ik heb nog geen idee welke ik binnenkort ga maken, maar het is zeker niet het laatste hondje wat ik heb gehaakt :-).
Haken beagle Bram MyKrissieDolls Eindresultaat
Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #41: Koji, de baby draak
Haken #40: Stoer mandje (incl. Gratis patroon)
Haken #39: Hond Rottweiler Boris
Haken #38: Koe, patroon van MyKrissieDolls
Haken #37: South Bay omslagdoek
Haken #36: Konijntje Pitsy (gratis patroon in NL)
Haken #35: Hond Siberische Husky Rosie

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

15 reacties

 1. Wat ontzettend lief! Heb jij er al aan gedacht om te haken voor Stichting hartendekens? Daar springen ze om knuffels, gehaakt…. Nou anyway, je kunt ze googelen en ze zitten ook op FB, groep… je kunt altijd lid worden natuurlijk en even aan zien…

  X

  1. Nee, helaas ga ik dat niet doen. Ik ben soms wel 2-3 weken bezig met één knuffel en ben er daarna aan gehecht 🙂

 2. Wat een leukerd! Ik moest meteen denken aan Ollie, de hond van Ik ben Iris niet. Hij lijkt als twee druppels water 🙂 Echt heel leuk gedaan!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.