Haken #39: Hond Rottweiler Boris

Haken hond rottweiler Boris Mykrissiedolls sokkenwol
Reclame

Haken hond rottweiler Boris Mykrissiedolls sokkenwol
Boris is alweer het vierde hondje wat ik haakte uit het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’. Benieuwd naar mijn ervaringen, materiaal gebruik en tips, lees dan gauw verder :-).

Het haakpatroon van Rottweiler Boris

Het haakpatroon van Boris komt uit het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’ van Kristel Droog-Dekker (MyKrissieDolls). In het boek staan nog veel meer haakpatronen van honden, zie bijvoorbeeld mijn eerder gehaakte hondjes: Berner Sennen Balou, Labrador Spike en Siberisch Husky Rosie. Dit boek kreeg ik van Sinterklaas, maar het is ook gewoon te koop bij de boekhandel.

Wat heb ik gebruikt voor Rottweiler boris:

 • Garen Yarn and colors, must-have brownie, ik gebruikte ongeveer 32 gram
 • Garen Yarn and colors, must-have zwart, ik gebruikte ongeveer 72 gram
 • Garen Yarn and colors, must-have Salmon, ik gebruikte deze kleur voor de Tong
 • Garen Yarn and colors, must-have Demin en beetje wit voor de sjaal
 • Haaknaald 2,25 mm
 • Vulling
 • Grind en sok
 • Veiligheidsogen, 12×9 mm (qua hoogte 2 mm te groot. Ik had geen andere ogen)
 • Stopnaald, knopspelden en steekmarkeerders

Het lichaam

Het lichaam van Boris haakte ik al een tijdje terug. Om te berekenen hoeveel garen ik nodig had voor Spike de Labrador. Bij dat hondje kwam ik misschien garen te kort. Gelukkig niet :-). In het lichaam zit trouwens weer een sok met grind. Zo blijft het hondje steviger staan.
Haken hond rottweiler lichaam mykrissiedolls

Het hoofd

Het hoofd week af van het basis patroon die gebruikt werd bij de Labrador en Berner Sennen. De snuit van de rottweiler is iets korter. Leuk dat de hondjes zo echt op het ras gaan lijken.
Om de ogen op de juiste plek te doen, doe ik in de juiste toer altijd een stukje gekleurd garen in het midden en twee stukjes garen waren de ogen moeten komen.
Haken hond rottweiler uitmeten ogen
Het hoofdje is bijna af. De oren maak ik er meestal pas aan als het hondje in elkaar is gezet.
Haken hond rottweiler hoofd wangen

Benen, armen, oren en staart

Advertentie

De benen, armen, oren en staart zijn na 2 andere hondjes bekend terrein :-). Ik vind deze benen het minst leuk om te haken. De voetzolen blijven altijd lastig en nauwkeurig werkje.
Haken hond rottweiler poten armen oren

Het in elkaar zetten van Boris

Boris was nog wel even een klusje om in elkaar te zetten. Ik had veel last van witte vulling die uit de onderdelen kwamen. Deze heb ik zo veel mogelijk weg proberen te werken door ze terug te stoppen of weg te knippen. Toch blijf ik me er een beetje aan storen. Later hoorde ik dat je ook zwarte vulling kunt kopen of de vulling in een zwarte panty kunt doen.
Haken hond rottweiler in elkaar zetten

Sjaaltje

Als laatste maakte ik voor Boris een stoere licht blauwe sjaal. Met wit en zwart garen borduurde ik een streepjes patroon. Ik haakte al eerder een sjaaltje voor Berner Sennen Balou.
Haken hond rottweiler sjaal haakpatroon

Het eindresultaat

Toen Boris klaar was moest ik even wennen. Ik weet niet waarom, er klopt iets niet helemaal denk ik. Toch ben ik erg blij met Boris!
Haken hond rottweiler eindresultaat

Heb je dat ook wel eens dat je aan het eindresultaat moet wennen?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #38: Koe, patroon van MyKrissieDolls
Haken #37: South Bay omslagdoek
Haken #36: Konijntje Pitsy (gratis patroon in NL)
Haken #35: Hond Siberische Husky Rosie
Haken #34: Knuffeldoekje Olifant van DenDennis
Haken #33: Hond Labrador Retriever Spike

Advertentie

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

12 reacties

 1. Es sind wunderschöne Tiere und echt original getreu den Tieren.
  Nur leider finde ich nirgends eine ausführliche Anleitung .. und das Buch gibt es nur in Niederländisch und auch nicht als PDF damit man es übersetzen könnte..wo bekomme ich jetzt die ausführliche Anleitungen in Deutsch her? Vielen Dank

 2. Ik vind hem mooi geworden,ik ben er ook mee bezig,met sokkenwol,dat is zo dun🙄moet soms wel1toer over doen 😂

  1. Sokkenwol heb ik nog nooit gebruikt. Ik moet wel zeggen dat mijn favoriet garen om mee te haken toch wel gewoon acryl (royal Zeeman) is :-).

 3. Heel mooi geworden ik heb de labrador gemaakt zwart kon het moeilijk zien heb grotere haaknaald gebruikt maar indd die vulling vreselijk jij zegt dat ze zwarte vulling hebben ga gelijk zoeken scheelt n hoop stress

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.