Reclame

Haken #153: Hugo de beer in Ridderset (Amigurumi verkleedfeestjes)

Haken Hugo de beer in Ridderset Amigurumi verkleedfeestjes
Reclame

Haken Hugo de beer in Ridderset Amigurumi verkleedfeestjes
Nadat ik Duncan de Hond in regenset had gehaakt, kon ik niet wachten om nog een knuffel te haken uit het haakboek ‘Amigurumi verkleedfeestjes’ Dit keer werd het Hugo de Beer in Ridderset. Deze stoere ridder koos mijn vriend uit als zijn favoriet, deze moest ik dus wel haken :-). In dit artikel vertel ik alles over deze stoere gehaakte ridder.

Het haakpatroon Hugo de beer in Ridderset

Het haakpatroon van ‘Hugo de beer in Ridderset ’ komt uit het boek: ‘Amigurumi verkleedfeestjes, maak 4 vrolijke knuffels met 25 verschillende outfits’. In het haakboek staan 4 basis knuffels, een hond, beer, hert en olifant. Één van deze basis knuffels haak je eerst, daarna haak je één van de 25 verschillende outfits.

Al eerder uit dit haakboek haakte ik:

Ik koos ervoor om de beer als basis knuffel te haken. De beer heb ik ook al eens eerder gehaakt. Nu koos ik wel voor andere kleuren voor de snuit en het lichaam. De basis knuffels hebben allemaal qua moeilijkheid 1-2 sterren (makkelijk-gemiddeld). De ridderoutfit heeft een moeilijkheidsgraad van 3 sterren (moeilijk). Duncan de hond in regenset had ik met een goed gevoel afgesloten (ook 3 sterren), dus ik ging met goede moed beginnen aan Ridder Hugo.

Voor mijn Hugo de beer in Ridderset gebruikte ik:

Één geluk in dit haakboek zijn de knuffels gehaakt met Yarn and Color MUST-HAVE. Met dit garen haak ik ook erg graag. Toch had ik veel kleuren niet in huis dus zocht ik andere kleuren die ik leuk vond. Let op ik haak wel redelijk strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt per kleur.

 • Bruin katoengaren, Yarn and Colors Soft Limestone, 75 gram
 • Beige katoengaren, Yarn and Colors Cream, 2 gram
 • Wit katoengaren, Yarn and Colors White, 27 gram
 • Lichtgrijs katoengaren, Yarn and Colors Silver, 51 gram
 • Donkergrijs katoengaren, Yarn and Colors Graphite, 6 gram
 • Rood katoengaren, Yarn and Colors Cardinal, 10 gram
 • Roze katoengaren wangen, restje
 • Haaknaald 2 mm
 • 1 knoopje voor de helm
 • 3 knoopjes voor tuniek, die kan ook wit klittenband zijn maar dat had ik niet in huis
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 7 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden

Haken van Hugo de beer in Ridderset

De basis knuffel, de beer
Mijn eerste knuffel uit dit boek was ook een beer, Hugo de Beer in fitnessset. Bij de eerste knuffel had ik moeite met de voeten netjes recht onder het lichaam te krijgen. Bij de inmiddels vijfde knuffel lukt mij dit nog steeds niet gelijk goed. Toen ik tevreden was bij deze voeten, heb ik van de benen een schetsje gemaakt. Zo hoop ik dat ik bij de volgende knuffel het tussenstuk sneller vast krijg op de juiste plek. De rest van de onderdelen van de basis beer haken ging makkelijk. De navel haakte ik weer niet.
Amigurumi verkleedfeestjes hugo de beer in ridderset

De helm
Het haakpatroon begint eigenlijk bij de tuniek, maar ik was het meest benieuwd naar het haken van de helm. De basis en het vizier waren makkelijk te haken. Alleen het vizier netjes vastmaken op de basis was nog even lastig, maar het is gelukt. De pluim maakte de helm helemaal af :-).

Zwaard en schild
Meestal haak ik de losse onderdelen niet bij de knuffels uit dit haakboek, maar het zwaard en schild kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een ridder. Deze onderdelen waren ook weer prima te haken met de duidelijke foto’s in het haakboek.

Tuniek
De tuniek had ik al eerder gehaakt bij Duncun de hond in regenset, dan is het een regenjas. Bij de ridder is de tuniek alleen net even anders. Allereerst draagt hij deze net omgekeerd, de sluiting zit aan de achterkant. Verder bestaat de tuniek uit twee kleuren, grijs en wit. Dit is in het begin heel erg opletten, maar maakt de tuniek wel extra leuk.

Bij Duncan zijn regenjas had ik helaas geen geel klittenband om de sluiting te maken. Dus koos ik voor drie houten knoopjes (houtje touwtje knopen). Bij de tuniek van de ridder had ik helaas ook geen juiste kleur klittenband dus besloot ik de sluiting aan de achterkant te maken met 3 kleine knoopjes. In de tweede flap maakte ik in de tweede toer dan ook gaten voor de knopen. Bovenop de 3de, 12de en 22de vasten van de eerste toer maakte ik in de 2de toer van de flap lossen. In de derde toer maakte ik wel gewoon 24 vasten. In de losse boog maakte ik dus ook een vaste :-). Zo sluit de tuniek ook zonder klittenband. Mijn knoopjes die ik gebuikte zijn erg klein. Dus met 1 losse paste dit prima. Kijk even over je een groter gat nodig hebt voor je knopen.

Het eindresultaat van Hugo de beer in Ridderset

Ray de olifant in de Pyjamaset en Duncan de hond in de Regenset waren, net zoals Ridder Hugo, 3 sterren (moeilijk). Bij de olifant had ik dan ook erg veel moeite om deze goed te haken. Bij Duncan ging het alweer makkelijker en bij Ridder Hugo kreeg ik alles gelijk goed voor elkaar. Naar mijn gevoel snap ik het haakboek en de haakpatronen steeds beter. Dat is erg fijn. Hugo de beer in Ridderset kan ik daarom zeker ook aanraden om te haken. Ik heb echt genoten van het haken van de helm, tuniek, zwaard en schild. Ondanks dat de haakpatronen in het boek erg duidelijk zijn omschreven en met duidelijke foto’s, zijn ze wel soms wat lastig. Dus voor echte beginners, raad ik dit haakboek nog steeds niet aan.
Gehaakte ridder beer hugo Amigurumi verkleedfeestjes

Hugo de beer ridderset Amigurumi verkleedfeestjes

Amigurumi verkleedfeestjes haakboek ridder beer

Hugo de Beer in fitnessset en Ridderset
Amigurumi verkleedfeestjes haakboek beren

Alle 5 de knuffels die ik uit het haakboek ‘Amigurumi verkleedfeestjes, maak 4 vrolijke knuffels met 25 verschillende outfits’ tot nu toe heb gehaakt.
Amigurumi verkleedfeestjes haakboek review

Wat vind jij van Hugo de beer in Ridderset?

Gerelateerde artikelen:

Haken #152: Thomas Manenwolf (Pica Pau deel 2)
Haken #151: Reggie de muis (Het beste van Zoomigurumi)
Haken #150: Hans grizzlybeer (Pica Pau)
Haken #149: Haakboek ‘Babybloemen 2 haken’
Haken #148: Pedro Varken (Pica Pau)
Haken #147: Philip Kreeft (Pica Pau deel 2)
Haken #146: Hamish de hamster (Het beste van Zoomigurumi)
Haken #145: Duncan de hond in regenset (Amigurumi verkleedfeestjes)
Haken #144: Het minivolkje (Haakboek Het minivolkje)
Haken #143: Satsuki Kat (Pica Pau deel 2)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

2 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL