Reclame

Haken #121: Hugo de fitnessbeer (Amigurumi verkleedfeestjes)

Haken Hugo de fitnessbeer Amigurumi verkleedfeestjes
Reclame

Haken Hugo de fitnessbeer Amigurumi verkleedfeestjes
Soms is het gewoon tijd om een nieuw haakboek te kopen. Het was nog een moeilijke keuze, maar ik besloot het haakboek ‘Amigurumi verkleedfeestjes’ te kopen. Hugo is de eerste knuffel die ik haakte uit dit boek. In dit artikel vertel ik alles over het haken van Hugo en dat was niet altijd even makkelijk.

Het haakpatroon Hugo de fitnessbeer

Het haakpatroon van Hugo de fitnessbeer komt uit het boek: ‘Amigurumi verkleedfeestjes, maak 4 vrolijke knuffels met 25 verschillende outfits’. In het haakboek staan 4 basis knuffels, een hond, beer, hert en olifant. Één van deze basis knuffels haak je eerst, daarna haak je één van de 25 verschillende outfits.

Ik koos ervoor om als eerste de beer als basis knuffel te haken. De basis knuffels hebben allemaal qua moeilijkheid 1-2 sterren (makkelijk-gemiddeld). De juiste outfit was nog moeilijk kiezen, maar ik besloot voor de fitnessset te gaan (gemiddeld-moeilijk). Deze outfit leek mij niet de moeilijkste en vooral het vest leek mij heel leuk om te haken. Zo uitgebreid kleding haken voor een knuffel had ik nog nooit gedaan, dus vond het wel spannend of het allemaal zou lukken.

Voor mijn Hugo de fitnessbeer gebruikte ik:

Een geluk in dit haakboek haken ze net als ik graag met Yarn and Color MUST-HAVE. Toch had ik veel kleuren niet in huis dus zocht ik andere kleuren die ik leuk vond. Let op ik haak wel redelijk strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt.

 • Ecru katoengaren, Yarn and Colors Marble, 9 gram
 • Beige katoengaren, Yarn and Colors Cream, 52 gram
 • Lichtblauw katoengaren, Yarn and Colors Ice blue, 31 gram
 • Lichtgrijs katoengaren, Yarn and Colors Silver, 7 gram
 • Groen katoengaren, Yarn and Colors Glass, 61 gram
 • Restje donkergrijs garen
 • Haaknaald 2 mm
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 7 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden
 • Karton
 • Houten kralen voor aan de capuchon

De basisknuffel haken, de beer

Advertentie

Als eerste ging ik aan de slag om de basis beer te haken. Hierbij begon ik met de benen. Het ging voor mij gelijk mis en ik vond het al zo spannend om te binnen ;-).

In het boek staat echt alles heel duidelijk aangegeven in tekst en foto’s. Alleen haak ik net iets anders waardoor mijn benen niet mooi recht naar voren wezen als ik mijzelf hield aan het patroon. Ik heb toen een deel uitgehaald en opnieuw gehaakt. Daarbij goed op de stand van de benen gelet. Het verbindingsstuk zit hopelijk dus wel op dezelfde plek maar met een ander aantal vasten vanaf het afhechten van de benen.

Het lichaam, de trui en het hoofd waren prima te haken. Ook de armen en oren had ik zo gehaakt. De foto’s bij het haakpatroon maken zoveel duidelijk. Dit vind ik echt een pluspunt van het boek.

Het in elkaar zetten van de beer vond ik wel spannend. De oren en armen moeten natuurlijk precies op de juiste plek zitten voor het vest met capuchon. Anders past deze niet. Hopelijk heb ik het goed gedaan. Maar daar komen we maar op één manier achter! Snel beginnen aan de kleding. Zo’n zin in!
Basis beer hugo Amigurumi verkleedfeestjes haakboek

Gehaakte kleding: Fitnessset

Het short
Het haken van het short ging makkelijker dan ik dacht. Gelukkig paste het short gelijk, deze heb ik gehaakt met dezelfde haaknaald als de basis beer. Bij het short staan weer duidelijke foto’s waardoor er geen twijfel was hoe te haken :-).

Advertentie

De hoofdband
De hoofdband was nu eens makkelijk te haken. Dat was wel even fijn na al dat goed opletten bij de andere onderdelen.
Amigurumi verkleedfeestjes haakboek kopen

Het vest
En nu dan het kledingstuk waar ik het meest naar had uitgekeken om te haken, het vest. Het haken van het vest ging eigenlijk beter dan verwacht. Het haakpatroon is heel duidelijk met foto’s zoals eerder aangegeven. De foto’s ondersteunen het haakpatroon erg goed.

Het haken van het vest was wel een klus. Dat had ik niet zo in de gaten toen ik begon. Ten eerste is het vest met capuchon best groot. Ten tweede heeft het vest super leuke details zoals het koord door de voorkant van de capuchon, de strepen in de capuchon en de leuke boord aan de onderkant. Maar die moeten natuurlijk wel allemaal gehaakt worden. Maar dit deed ik met plezier.

Met mijn eerste gehaakte vest ben ik echt heel blij. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering. Maar de beer is zo schattig met het vest.

Halter en drinkflesje
De halter en drinkfles heb ik niet gehaakt. Dit omdat ik niet zo van losse onderdelen hou bij een knuffel en deze onderdelen geen toevoeging op mijn beer vond.

Het eindresultaat van Hugo de fitnessbeer

Advertentie

Het haken van dit haakpatroon vond ik niet erg makkelijk. Ik zou dit boek dan ook zeker niet aanraden voor de beginnende haker. Heb je al wat vaker amigurimi gehaakt dan moet het zeker goed komen. Het haakpatroon is erg duidelijk en er staan bij het haakpatroon echt duidelijke begeleidde foto’s. Echt super fijn.

Op het eindresultaat van Hugo de fitnessbeer ben ik eigenlijk best wel trots. Nog nooit had ik een vest gehaakt en deze vind ik toch echt wel goed gelukt. Hugo vind ik ook echt super schattig. Ik ga zeker meer knuffels haken uit dit boek!
Amigurumi verkleedfeestjes hugo fitnessset

Amigurumi verkleedfeestjes knuffels haken met kleding

Haakboek Amigurumi verkleedfeestjes voorbeelden uitleg ideeen

Amigurumi verkleedfeestjes haakboek review

Advertentie

Hugo beer haakboek Amigurumi verkleedfeestjes

Heb jij wel eens knuffels gehaakt die kleding aanhebben die je aan en uit kan doen?

Gerelateerde artikelen

Haken #120: Ada Lam (Pica Pau deel 2)
Haken #119: Bonny Papegaaiduiker (Pica Pau)
Haken #118: Levi de leeuw (Zoomigurumi 10)
Haken #117: Javier Geit (Pica Pau deel 2)
Haken #116: Rendiertje Mia (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #115: Murray zeeotter (Pica Pau)
Haken #114: American Stafford Nala, haakpatroon MyKrissiedolls
Haken #113: Mees de Pinguïn, gratis haakpatroon
Haken #112: Boxer Bruno, haakpatroon MyKrissiedolls
Haken #111: Bao de giraf (Zoomigurumi 10)
Haken #110: Hoesje voor een flesje (gratis haakpatroon)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

13 reacties

 1. Wat is je beer leuk geworden!
  Ik heb de droombeer van Wolplein gehaakt. Heeft ook kleertjes er bij.
  Daarbij is ook een ruimte gehouden waar het staartje uitsteekt.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.