Haken #73: Jack Russel Noa (Haakpatroon MyKrissieDolls)

Haken jack russel haakpatroon mykrissiedolls
Reclame

Haken jack russel haakpatroon mykrissiedolls
Vandaag laat ik weer een hondje zien dat ik heb gehaakt uit het boek ‘Mijn hondjes van sokkenwol’ van MyKrissieDolls. Ik haakte Jack Russel Noa. In dit artikel vertel ik alles over het haakpatroon, wat ik heb gebruikt en deel ik mijn ervaringen en tips.

Patroon Jack Russel Noa

Het patroon van Noa staat in het boek ‘mijn hondjes van sokkenwol’ deel 1 van MyKrissieDolls. Ik ben echt fan van dit boek, steeds pak ik het boek om een nieuw hondje te haken. Deel 2 heb ik trouwens nog niet, deze hondjes spreken me gewoon minder aan.

Uit dit boek haakte ik al eerder:

Het haken van volwassen Jack Russel Noa

Benodigdheden voor gehaakte hondje Noa die ik heb gebruikt:

 • Wit garen, royal van Zeeman. Ik gebruikte ongeveer 72 gram.
 • Zwart garen, royal van Zeeman. Ik gebruikte ongeveer 15 gram.
 • Beige garen, royal van Zeeman. Ik gebruikte ongeveer 30 gram.
 • Restje roze garen voor de voetzolen
 • Restje rood garen voor de sjaal
 • Haaknaald 3 mm, ik hou niet van gaten in mijn werk ;-). Dus neem ik vaak een veel te kleine haaknaald.
 • Veiligheidsogen maat 9×12 mm
 • Vulling
 • Sok en grind, om het hondje goed te laten zitten
 • Stopnaald, schaar en steekmarkeerders

Het hoofd haken van Jack Russel Noa

Advertentie

Zoals in het boek staat begon ik met het hoofd. De basis was makkelijk te haken. Hetzelfde geldt voor de oren, wangvlekken en neus. Het lastigste was het in elkaar zetten.

Tip: In de toer waar de ogen komen heb ik in het midden van de toer een koordje gedaan in de middelste vaste van die toer. Dit geeft het midden van het hoofd aan, dit is makkelijk bij het plaatsen van de ogen. Tevens geldt dit als het punt waar de zwarte vlek op het hoofd begint midden op het hoofd van Jack Russel Noa.
Haken jack russel Noa hoofd snuit neus oren

Het haken van de losse onderdelen

Het haken van alle onderdelen ging goed. De poten, armen, lichaam en staart zijn voor mij heel bekend. Deze zijn van het basis patroon. De zwarte vlek komt aan de achterkant van het lichaam.

Bij het lichaam zie je in het midden een draadje. Dit draadje markeert het midden van net lichaam. Dit gebruik ik straks als ijkpunt als ik het hoofd in het midden vast maak.
Haken jack russel losse onderdelen

Het in elkaar zetten van jack Russel Noa

Alle onderdelen maak ik als eerste vast met knopspelden. Ben ik tevreden, dan maak ik alles vast met een stopnaald en garen. Als eerste zette ik het hoofd vast, vervolgens de benen en armen. Als laatste maakte ik de vlek en staart vast.
Haken jack russel haakpatroon makkelijk

Hondensjaaltje haken

Voor de afwerking koos ik dit keer voor een sjaaltje in plaats van een halsband. Het haakpatroon van het sjaaltje staat achterin het boek. Elke keer als ik zo’n sjaaltje haak moet ik altijd goed opletten. Zeker aan het begin en einde van de toer. Om alles beter te zien deed ik op alle drie de hoeken een steekmarkeerder. Voor de afwerking van het sjaaltje koos ik voor witte stiksels.
Haken jack russel hond sjaaltje

Het eindresultaat van het haken van hondje Noa

Advertentie

Hieronder zie je mijn gehaakte Jack Russel Noa. Ik heb nu al diverse hondjes uit het boek gehaakt maar ik moet zeggen dat ik deze niet het leukste vind. Dit komt denk ik omdat ik het witte lichaam met de witte pootjes toch wat saai vind. Gelukkig maakte het sjaaltje het wel wat meer af. In het boek staat ook een haakpatroon waarbij je de puppy’s van Noa kan haken. Deze ga ik zeker ook haken en vind je binnenkort op mijn blog :-).
Haken hond jack russel Noa MyKrissieDolls

Van welk hondenras zou jij graag een hondje haken?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #72: Diverse sleutelhangers haken (gratis patronen)
Haken #71: Cavalier King Charles Spaniël Lady (MyKrissiedolls)
Haken #70: Paardje Piem #3 (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #69: Bram de Beer, gratis eigen haakpatroon
Haken #68: Meneer Oranje (DIY Fluffies haakpatroon)
Haken #67: Kraamcadeautje haken Ooievaar
Haken #66: Liggende beer (gratis haakpatroon)
Haken #65: Gehaakte boodschappentas (Gratis haakpatroon Kruidvat)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

7 reacties

 1. Aww, dat roze sjaaltje is zo leuk! Wat een onwijs leuk hondje zo! Ik blijf me erover verbazen hoe snel en mooi je zoiets weet te maken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.