Haken #28: Kersthert Tobi

Haken kersthert tobi gratis haakpatroon
Reclame

Haken kersthert tobi gratis haakpatroon
Het einde van het jaar staat natuurlijk in het teken van de feestdagen. Ik vind het leuk om het huis te decoreren. Voor kerst heb ik iets nieuws gehaakt. Ik haakte Tobi het kerst hert. In dit artikel mijn ervaring met het patroon en laat ik mijn eindresultaat zien.

Tobi, het kerst hert

Het patroon van Tobi kon je gratis vinden op de site van Stephi, helaas niet meer online :-(. De foto van haar hert sprak me enorm aan. Zo lekker vrolijk door de ogen :-). Het patroon verder leek me erg makkelijk door de steken die erin gebruikt worden, namelijk alleen losse, vasten, stokjes en halve vasten. Soms vind ik het gewoon heerlijk om niet iets moeilijks te haken.

Materialen die ik heb gebruikt

Voor dit hert heb ik gebruik gemaakt van garen die ik nog had liggen.
– Licht bruin en wit, Zeeman Royal garen
– Rood, beige en zwart, Hema Medium garen
Op de garen staat geschikt voor haaknaald 4-5, maar ik heb gekozen om haaknaald 3,25 mm te gebruiken. Ik hou nog steeds niet van gaten in mijn haakwerk ;-). Ik haak ook best strak.

Starten met haken van het hert

Het hoofd
Als eerste begon het patroon met het hoofd. Het hoofd zelf was makkelijk te haken, toch vond ik het hoofd moeilijk in model te krijgen zoals op de voorbeeld foto. De ogen, neus, oren en muts waren prima te haken. Bij de muts heb ik wel één rij vasten extra gedaan met wit garen. Ik vond een bredere witte rand mooier.

Het gewei
Het gewei was iets lastiger. 6 vasten in een ring blijf ik lastig vinden. Wat een gepriegel ;-). In het lange stuk van het gewei zaten zelfs halve vasten… deze heb ik vervangen voor vasten. Halve vasten op halve vasten dat lukt me gewoon niet netjes. Om wel vorm in het gewei te krijgen heb ik er een ijzerdraad in gedaan.
Haken kersthert tobi hoofd gewei kerstmuts

Advertentie

Het lichaam
Het lichaam begon bij de nek. Dat ben ik eigenlijk niet echt gewend. Het opvullen van het lichaam vond ik dan ook niet zo handig. Ik vul lichamen van beestjes graag op met een beetje grint (in een zakje). Zodat het beestje goed blijft zitten. Het grint doe ik dan onderin het lichaam, maar als je bij de nek begint, moet je die nog dicht maken. Het touwtje aan de bovenkant heb ik laten zitten om het hoofd goed vast te kunnen maken.
Haken kersthert tobi lichaam

De staart, armen en pootjes
De armen en de staart waren makkelijk om te haken en waren snel klaar. De pootjes waren een ander verhaal want… ik kwam er niet uit. Even een hulplijn ingeschakeld en het klopte dat ik het niet snapte. In het patroon van de pootjes halen ze voorste en achterste lus door elkaar. Na de extra hulp kwam het helemaal goed :-).
Haken kersthert tobi armen pootjes

De sjaal
De sjaal maakte het hert af. In het patroon gebruiken ze 3 kleuren, wit, donker bruin en rood, maar omdat ik geen donker bruin had heb ik gekozen voor rood, wit en rood. Ik heb me niet helemaal aan het patroon gehouden. Ik koos ervoor om nog een rij halve vasten te doen na de laatste toer in het patroon. Zo werd het rood van de sjaal aan beide kanten even breed. Ook heb ik kleine kwastjes aan de uiteinden van de sjaal gemaakt :-).
Haken kersthert tobi sjaal

En dit is mijn Tobi het hert geworden. Deze krijgt met kerst een mooi plekje in huis :-).
Haken kersthert tobi gehaakt eindresultaat

Ga jij nog iets haken speciaal voor kerst?

Gerelateerde artikelen:

Haken #27: Mijn eerste omslagdoek, Duitse St. Jacobsschelp patroon
Haken #26: Konijntje Lilly
Haken #25: Mijn tweede sjaal, de confetti sjaal
Haken #24: Poesje Mauw
Haken #23: Mijn eerste sjaal, granietsteek
Haken #22: Vlaggetjes slinger incl. gratis patroon
Haken #23: Mijn eerste sjaal, granietsteek
Haken #21: Diverse haakpakketjes uit Nederlandse winkels
Haken #20: Paardje Piem nr2, het sprookjespaard

Meer artikelen over haken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. Royal op 3,25? Vrouw dat je de draad erdoor krijgt, hahahaha En dan nog strak haken ook.. knap hoor!

    Nee, niet voor kerst, ben bezig voor Sint, voor mijn kleinzoon, nog een shell blanket, alleen papa weet het en overgrootoma, en er komt nog een uil, op verzoek van dochter voor kleinzoon… geel rood… Daarna geen idee!

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.