Reclame

Haken #198: Kleine kerst truien haken (Club Geluk)

Kerst truien haakpatroon club geluk Nederlands
Reclame

Kerst truien haakpatroon club geluk Nederlands
Het boek ‘Kleine kerst truien haken’ van Club Geluk heb ik al vanaf februari in huis. Ik kwam het tegen op bol.com en het was zo goedkoop dat ik het maar besteld heb. In dit artikel meer informatie over het boek en laat ik al wat truitjes zien die ik heb gehaakt.

Haakboek ‘Kleine kerst truien haken’ van Club Geluk

Zoals ik al vertelde heb ik dit boek al gekocht in februari. Voor € 6,90 kocht ik het boek ‘Kleine kerst truien haken’ op bol.com. Ik kon het gewoon niet laten om het niet te bestellen voor dit geld. In het haakboek staan 24 patronen van verschillende kersttruien.
kleine kerst truien haken club geluk review haakboek

Aan de slag met de basis van kerst truien haken

Elke trui is in de basis hetzelfde. Toen ik het patroon voor het eerst zag, wist ik niet gelijk hoe dit moest. En daar kan ik dus niet tegen ;-). Mijn eerste truitje haakte ik dus op de dag van bezorging in februari.

Toen ik niet gelijk uit het haakpatroon kwam, ben ik maar begonnen aan het hoofdstuk technieken. Normaal sla ik deze altijd over… gelukkig vond ik hier een duidelijk uitleg wat er werd bedoel met vv en gv. Dit zijn een verlengde vaste en een gespleten vaste. In het boek staan ook duidelijk illustraties van deze steken en hoe deze worden gebruikt bij de gehaakte truien.

Advertentie

Bij het haken van de eerste trui was het nog goed kijken hoe alles zat, maar na een paar toeren had ik het helemaal door en was het haken van een truitje eigen best makkelijk.

Verschillende kerst truien haken

Trui met ijsbeer
Als eerste trui ging ik, voor in mijn ogen, een makkelijke trui. De trui met op de voorkant een ijsbeer.

Voor deze trui gebruikte ik:

 • Licht blauw garen, Yarn and colors Ice Blue 063
 • Wit garen, Yarn and colors White 001
 • Rood garen, Yarn and colors Burgundy 029
 • Restje zwart garen
 • Haaknaald 3 mm

En ik had gelijk. Deze trui was in de basis makkelijk om te haken (later bij het tweede truitje kwam ik er achter dat ik toch wat foutjes had gemaakt). Ook de ijsbeer was een ‘piece of cake’. Wel hield ik mij niet helemaal aan het patroon. De muts vond ik erg raar, bij elke toer heb ik aan het begin één losse toegevoegd. Ook heb ik de kleine losse onderdelen op de trui gelijmd. Dit vind ik zelf altijd mooier.
kerst truien haken club geluk haakboek

Trui met geborduurd hert
Na de ijsbeer wilde ik ook wel eens een geborduurd truitje proberen te maken. Dit werd de versie met het hertje. Het hertje vond ik zo schattig.

Advertentie

Voor deze trui gebruikte ik:

 • Licht groen garen, Yarn and colors Jade Gravel 073
 • Groen garen, Yarn and colors Aventurine 079
 • Voor het borduren, restje garen wit, zwart, bruin en licht bruin
 • Haaknaald 3 mm

Bij deze trui kwam ik er achter dat ik bij de trui met de ijsbaar toch wat foutjes had gemaakt. De kraag klopte niet en het onderste deel van de trui zou ik eigenlijk gehaakt moeten hebben in gekruiste vasten. Dat laatste had van mij wel wat duidelijker aangegeven mogen worden in het boek, vooral ook op de pagina van het desbetreffende truitje.

De basis van deze trui haakte ik (denk ik 😉 ) nu helemaal foutloos. Het borduren van het hert was erg leuk om te doen.
haakpatroon kerst trui klein hert club geluk

Gestreepte trui
Tijd om een beetje mijn eigen trui te maken. Voor mijn eigen trui gebruikte ik het basis haakpatroon van de trui. Ik maakte mijn trui roze met witte strepen.

Voor deze trui gebruikte ik:

 • Lichtroze garen, Yarn and colors Peony Pink 038
 • Wit garen, Yarn and colors White 079
 • Haaknaald 3 mm
Advertentie

Het begin van de trui deed ik volgens het basis patroon van de trui in het roze. Omdat ik roze met witte strepen trui wilde maken, besloot ik toer 12 t/m 27 met gewone vasten te haken, niet gekruiste vasten. Dan zijn de strepen strakker.

In de trui en de mouwen van de trui maakte ik toer 13 t/m 15, 18 t/m 20 en 23 t/m 25 wit. De kleurwissels zitten aan de achterkant van de trui, deze zijn er dus wel, maar zie je niet.
haken club geluk review kerst truien

Korte review haakboek ‘Kleine kerst truien haken’ van Club Geluk

Uiteindelijk heb ik met heel veel plezier deze truitjes gehaakt. Vooral bij mijn eerste truitje vond ik het patroon best lastig. Gelukkig stond er een goede uitleg van de steken in het boek. Zonder dat was ik er denk ik ook niet uitgekomen. Het haakboek bevat veel verschillende truitjes maar bied zeker ook de mogelijkheid om je eigen varianten truitjes te maken.

Het haakboek ‘Kleine kerst truien haken’ van Club Geluk kan ik zeker aanrader om te kopen (zeker voor de prijs € 6,90 waarvoor ik het kocht in februari). Maar reken er in het begin op dat je misschien wel even goed moet opletten met haken en de uitleg goed moet lezen :-). Maar ja, dat ligt misschien wel aan mij, want ‘kleding’ haken doe ik eigenlijk nooit.

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Haken #197: Haakboek Kawaii haken voor groene vingers
Haken #196: Hein het Hert, kerst, gratis haakpatroon
Haken #195: Luna de lapjeskat, gratis haakpatroon
Haken #194: Ozosnel, het paard van Sinterklaas, gratis haakpatroon
Haken #193: Sami de hond (Corgi), GRATIS haakpatroon
Haken #192: Karel de oranje kater, gratis haakpatroon
Haken #191: Kim de Koe gehaakt met acrylgaren, gratis haakpatroon
Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

Eén reactie

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.