Reclame

Haken #34: Knuffeldoekje Olifant van DenDennis

Haken Knuffeldoekje baby DenDennis
Reclame

Haken Knuffeldoekje baby DenDennis
Een tijdje geleden kocht ik fluffy garen bij de Xenos, zie Xenos shoplog. Lang getwijfeld wat ik er mee wilde maken. Ik vind het namelijk super mooi garen, heel zacht, maar het is lastig haken. Toen ik op de site van DenDennis een knuffeldoekje zag leek deze me heel geschikt. Vandaag vertel ik je er alles over!

Het haakpatroon

Het haakpatroon van het knuffeldoekje met de olifant kun je gratis vinden op de site van DenDennis. Het haakpatroon heet ‘the elephant snuggle’.

Wat ik heb gebruikt:

  • 3 bollen fluffly garen van Xenos, kleuren wit, grijs en licht groen
  • Haaknaald 5,5 mm (zelf gebruik ik Clover haaknaalden)
  • Medium garen van Action, oude restjes groen en licht grijs
  • Haaknaald 3 mm
  • Steekmarkeerders
  • Vulling
  • Zwart borduurgaren voor de ogen

Doekje, Het begin is altijd lastig

In het patroon begin je met het doekje. Met goede moed begon ik met het fluffy garen. In het begin was het weer lastig te zien. Ook de kleurwissels waren niet zo makkelijk. Toch ging het best goed met behulp van steekmarkeerders. Geel is een hoek, blauw is een zijkant. Zo kan ik beter zien waar ik ben en of ik 1 of 2 losse moet maken.
Haken knuffeldoekje Elephant snuggle denDennis
Het haken ging steeds makkelijker en het doekje schiet lekker op. Het scheelt ook heel veel dat je tussen de steken waar de losse zitten nieuwe steken maakt. Het hoeft niet in de steken van de vorige toer. Dat blijf ik lastig vinden met fluffy garen om goed te zien.
Haken knuffeldoekje fluffy garen xenos
Omdat ik met een grover garen en grotere haaknaald werkte, heb ik 8 toeren gemaakt.
Haken knuffeldoekje olifant

Hoofd olifant

Eigenlijk wilde ik het olifantje ook met fluffy garen haken, maar dat deed ik toch maar niet. Het hoofd van de olifant haakte ik daarom met medium garen van de Action. Het patroon is echt makkelijk te volgen. En wat ik ook erg fijn vind is dat er geen kleine toeren zijn met weinig steken.
Haken denDennis Haakpatroon olifant

Het eindresultaat

Mijn eerste project met fluffy garen is af en ik ben er blij mee. Het effect van fluffy garen vind ik mooi en vooral zacht. De olifant maakt het knuffeldoekje af. En het patroon is makkelijk en super duidelijk.

Let op: als ik mijn haakwerkjes cadeau geef, waarschuw ik altijd dat onderdelen los kunnen gaan en vertel ik wat voor garen het is. Kunnen ouders zelf kijken of het kind er mee kan spelen of dat het geschikt is als decoratie.
Haken knuffeldoekje eindresultaat

Haken elephant snuggle DenDennis haakpatroon
Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #33: Hond Labrador Retriever Spike
Haken #32: wandhanger ijsbeer
Haken #31: Harold IJsbeer en Evi de Pinguïn
Haken #30: Hond Berner Sennen Balou
Haken #29: mijn tweede omslagdoek Granny steek sjaal
Haken #28: Kersthert Tobi
Haken #27: Mijn eerste omslagdoek, Duitse St. Jacobsschelp patroon
Haken #26: Konijntje Lilly

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

  1. Heel leuk, Els en goed dat je de ouders van de kindjes die een knuffel van jou cadeau krijgen, waarschuwt voor eventuele loslatende onderdelen en/of wat voor garen je gebruikt hebt.

  2. Wat een leuk en heerlijk zacht knuffeldoekje! Hij is zo mooi geworden. Slim ook om altijd even tegen ouders te zeggen dat eventueel onderdelen kunnen losraken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL