Haken #38: Koe, patroon van MyKrissieDolls

Haken Koe haakpatroon MyKrissieDolls
Boeh…. Vandaag laat ik een koe zien die ik haakte. Ik deel mijn ervaringen, tips en natuurlijk het resultaat. Dit patroon komt weer uit het boek “mijn knuffels van sokkenwol” waaruit ik al meerdere haakpatronen probeerde. Ik ben fan :-).

Het haakpatroon van de koe

Het patroon van de koe komt uit het boek van “mijn knuffels van sokkenwol” van Kristel van MyKrissieDolls. Deze is ook los te koop op haar site, maar ik kan het boek echt aanraden want al eerder haakte ik Paardje Piem, konijntje Lilly en poesje Mauw met veel plezier.

Wat heb ik gebruikt voor Koe

Bruin garen: Royal van Zeeman, gebruikt 35 gram
Wit garen: Royal van Zeeman, gebruikt 102 gram
Roze garen: Medium van Hema
Zwart garen: Saskia van Wibra
Geel garen: Royal van Zeeman (oude bol)
Haaknaald: 3 mm
Stopnaald
Knopspelden
Veiligheidsogen 10 mm

De oren

De oren leken mij het moeilijkste aan dit patroon, daarom ben ik hiermee begonnen. Eigenlijk ging het met het patroon best oke. Al was de binnenkant van het oor aan de buitenkant van het oor vastmaken nog niet helemaal makkelijk. Toch kwam het goed. Niet perfect maar toch ben ik er wel blij mee :-).

Snuit, hoofd, hoorns en oogvlekken

Na de oren besloot ik het hoofd helemaal af te maken. Het haken van de snuit, het hoofd, hoorns en de vlekken gingen makkelijk. Gewoon standaard vasten in een ring. Dat kan ik ondertussen wel ;-). De hoorns waren een gepriegel dat wel.

Het hoofd in elkaar zetten

Het hoofd in elkaar zetten was goed opletten. Alles moest toch wel op de goede plaats zitten en soms was dat lastig te zien. En ja, ik ben een perfectionist. De koe moet wel hetzelfde worden als het voorbeeld ;-).

Met knopspelden maakte ik eerst de snuit vast. Daarna zette ik de oogvlekken vast op de juiste plaats. Vervolgens ben ik de snuit gaan vastmaken met garen (de oogvlekken had ik toen half losgemaakt). De oogvlekken heb ik daarna rustig vastgemaakt. De ogen gingen makkelijker met vast maken dan gedacht.

Toen de snuit, oogvlekken en de ogen goed vastzaten heb ik het hoofd goed opgevuld en de laatste toeren gemaakt om het hoofd dicht te maken.

Als laatste maakte ik de oren en hoorn vast aan het hoofd.
Haken Koe hoofd

Lichaam

Het lichaam was veel werk met veel en grote toeren maar super makkelijk en ontspannend te haken.

De vlekken

Na het lichaam maakte ik alle 4 de vlekken. Twee grote vlekken voor het lichaam en twee kleine voor op de poten. De twee vlekken voor het lichaam maakte ik gelijk vast.
Haken koe MyKrissieDolls

Benen

Het haken van de benen ging makkelijk. Het was wel meer werk dan gedacht. In één avond had ik maar één pootje af. Het maken van de hoef ging ook goed, ik had dat in model brengen nog nooit gedaan.

Armen

De armen gingen ook helemaal goed. Niks spannends ;-).
Haken koe poten en armen

Staart

De staart was klein, daarom heb ik dezelfde toeren niet geteld maar ben ik gewoon doorgegaan tot ikzelf de staart lang genoeg vond.
Haakpatroon Koe staart

Label

Ik heb even getwijfeld over het label, maar uiteindelijk besluiten om deze toch te maken. En dan maak ik het label nog fout ook :-(, na het maken van het label dacht ik klaar te zijn en maakte ik mijn naam met zwart garen op het label. Daarna maakte ik het label vast aan het oor. Helaas was de bedoeling om nog een label te maken en die aan elkaar vast te maken. Ik wilde het label niet nog een keer losmaken, dus heb het zo maar gelaten.
Haken Koe oor label

Het eindresultaat

Ondanks het kleine foutje ben ik echt heel blij met Koe :-).
Haken Koe haakpatroon MyKrissieDolls Eindresultaat

Nog even een familieportret 😉 met konijntje Lilly en poesje Mauw.
MyKrissiedolls Koe poesje mauw konijntje lilly

Wat ben jij nu aan het haken :-)?

Gerelateerde artikelen:

Haken #37: South Bay omslagdoek
Haken #36: Konijntje Pitsy (gratis patroon in NL)
Haken #35: Hond Siberische Husky Rosie
Haken #34: Knuffeldoekje Olifant van DenDennis
Haken #33: Hond Labrador Retriever Spike
Haken #32: wandhanger ijsbeer
Haken #31: Harold IJsbeer en Evi de Pinguïn
Haken #30: Hond Berner Sennen Balou
Haken #29: mijn tweede omslagdoek Granny steek sjaal

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , , ,

7 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Michelle schreef:

  Ze maakt zulke leuke patronen! Je krijgt al een mooie collectie, dit leuke koe’tje is zeker een mooie aanvulling.

 2. Geke schreef:

  Je koetje is echt super geworden! En zo leuk om de drie samen te zien.

 3. Yova schreef:

  Xenos kun je ook kopen. Afgeprijsd… Heel erg leuk om te zien. Fijne dag veder,

 4. M.Th. schreef:

  Zoals je weet, ben ik een grote fan van jouw gehaakte dieren. Deze is ook weer super! Mijn complimenten. Ze zien er allemaal perfect uit.

 5. Yova schreef:

  Deze koe heb jij heel erg leuk gemaakt. Schattig gedaan. Oormerk met Els naam erop. Compliment Els. Wat ben jij handig in. Geniet met de mooie weer!! 🐣🐣🐣🐣🐣

 6. Romy schreef:

  Oh wauw, deze is zó leuk! Ik laat hem maar niet aan mijn moeder zien, want zij spaart koeien en zou hier direct verliefd op zijn 😉 Geweldig mooi gedaan, zeg! En dat labeltje met jouw naam staat er ook heel leuk bij.

 7. Connie schreef:

  In een woord: geweldig. Wat is ie toch mooi. En de anderen die er bij staan ook! Complimenten!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top