Haken #41: Koji, de baby draak

Haken Koji baby draak patroon uitleg ervaring
Reclame

Haken Koji baby draak patroon uitleg ervaring
Uit het boek “Unicorns, dragons and more fantasy amigurumi” maakte ik Koji, the baby Dragon. Deze staat ook op de cover van het boek en ik vond deze zo schattig! Vandaag vertel ik over mijn ervaringen met het patroon en hoe ik de draak maakte.

Het haakpatroon van Koji

Het haakpatroon komt uit het boek “unicorns, dragons and more, fantasy amigurumi”. Een pdf kocht ik op Amigurumipatterns.net. Het boek is in inmiddels ook te koop op bol.com in het Nederlands.

Mijn gebruikte materialen

 • Donkergroen, Royal Zeeman, ong. 80 gram gebruikt
 • Okergeel, Royal Zeeman
 • Bruin, Royal Zeeman
 • Rood/oranje, medium Action
 • Licht groen, restje, onbekend
 • Haaknaald 3 mm
 • Veiligheidsogen ovaal, 12 mm
 • Vulling

Hoofd/lichaam

Ik begon met het hoofd die overgaat in het lichaam. Bij het hoofd was het nog wel goed tellen ivm de neus. Juiste plek moest er geminderd en gemeerderd worden.

De ogen moeten na toer 22 worden vastgezet dit heb ik iets later gedaan zodat ik beter kon zien of ze in het midden zaten.

Staart

Advertentie

Na het lichaam begon ik met de staart. Deze was makkelijk te haken. Alleen de juiste plek vastmaken op het lichaam vond ik moeilijk. In het boek staan echt veel foto’s maar toch vond ik het moeilijk te zien. Hier komt mijn drang om het beestje precies hetzelfde te maken als het voorbeeld naar boven :-).

Stekels

Wat was dat een gepriegel…. de grote stekels waren al lastig maar de kleinste ;-). Gelukkig toch gelukt.

Oren en buik

De oren en buik waren prima te haken, alleen de juiste plaats vastzetten vond ik weer lastig. Op de foto zie je dan ook dat deze nog met spelden vastzitten. Zo kan ik ze later nog verplaatsen.
Haken draak koji lichaam hoofd

Voorpoten

De basis van de voorpoten heb ik iets anders gedaan. In het patroon stond aangegeven om de laatste toer te sluiten door de buitenste lussen aan te trekken. Ik heb ervoor gekozen om het pootje dubbel te vouwen en de tegenliggende vasten aan elkaar vast te maken. Zo vind ik de voorpoten mooier aan het lichaam vastzitten.

Achterpoten

De basis van de achterpoten heb ik precies zo gemaakt als het patroon. Het voetkussen heb ik alleen 1 toer groter gemaakt. Hetzelfde als toer 4 van de basis van het achterpoot. Dit omdat mijn licht groene garen iets minder dik was dan mijn donker groene garen.

Tenen

De tenen waren weer een gepriegel, maar als je er 12 moet, gaat het steeds beter :-).
Haken draak koji poten

Vleugels

Advertentie

Als laatste maakte ik de vleugels. De vleugels heb ik met ijzerdraad wel wat steviger gemaakt. Door het ijzerdraad komen ze ook makkelijker in model. Weer erg fijn werk, maar ze maken de draak wel helemaal af :-).
Haken draak koji vleugels

Het eindresultaat

Met het eindresultaat ben ik erg blij. Voor een makkelijk patroon (in het boek werd dit aangegeven) vond ik het patroon toch best lastig soms door de kleine onderdelen. Ook alles op de goede plaats bevestigen vond ik soms moeilijk te zien. Uiteindelijk is het best goed gelukt vind ik zelf, maar niet precies hetzelfde ;-).
Haken draak koji eindresultaat haakpatroon

Haken draak koji eindresultaat makkelijk beginner

Hou je van fantasie dieren?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #40: Stoer mandje (incl. Gratis patroon)
Haken #39: Hond Rottweiler Boris
Haken #38: Koe, patroon van MyKrissieDolls
Haken #37: South Bay omslagdoek
Haken #36: Konijntje Pitsy (gratis patroon in NL)
Haken #35: Hond Siberische Husky Rosie
Haken #34: Knuffeldoekje Olifant van DenDennis
Haken #33: Hond Labrador Retriever Spike

Meer artikelen over haken, klik hier >

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

6 reacties

 1. Hij is erg lief, hahaha het is dat ik het echt niets vind, dat amiguru haken, maar anders, ik hou wel van een aantal fantasy dieren, zeker wel… en de draak, dat is mijn moeder in de Chinese Astrologie 😉

  X

 2. Ik kan me voorstellen dat het met de vele kleine details nog best een uitdagend patroon was. Toch is het draakje geweldig leuk geworden. Zo schattig voor bijvoorbeeld op een kinderkamer 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.