Haken #36: Konijntje Pitsy (gratis patroon in NL)

Haken konijn pitsy gratis haakpatroon
Reclame

Haken konijn pitsy gratis haakpatroon
Vandaag eens geen hondje ;-), ik haakte tussen de hondjes door konijntje Pitsy. Leuk voor Pasen! Het gratis haakpatroon is van La Crocheteria. In dit artikel vertel ik over het patroon, wat ik gebruikte en mijn ervaringen.

Het patroon van konijntje Pitsy

Het gratis haakpatroon kun je vinden op de site van La Crocheteria. Het patronen is in heel veel talen verkrijgbaar zelf in het Nederlands. Super handig!

Wat ik heb gebruikt voor mijn konijntje Pitsy

 • Garen Promo Zeeman, bruin. Ik gebruikte 33 gram
 • Garen Medium Action, licht groen. Ik gebruikte 8 gram
 • Garen Medium Action, roze. Ik gebruikte 4 gram
 • Restje fluffy garen Xenos, wit. Voor randje jurk.
 • Haaknaald 3mm
 • Lintje voor jurkje (strikje)
 • Veiligheidsoogjes maat 6 mm
 • Vulling
 • Stopnaald en steekmarkeerder

De beentjes, het lichaam en het hoofd

De benen, het lichaam en het hoofd worden aan één stuk gehaakt. Dit vind ik vooral lastig bij de benen. Ik haakte eerst 1 been en daarna het tweede been, die haakte ik vervolgens aan elkaar volgens het patroon. Alles staat duidelijk omschreven, maar ik blijf dat lastig vinden. Gelukkig is het gelukt.
Haken konijn pitsy poten
Het lichaam haken ging voorspoedig. Het lichaam en de benen heb ik stevig opgevuld.
Haken konijn pitsy poten zeeman promo
Na het lichaam kwam het hoofd. Het hoofd zag er in het begin niet goed uit, maar na de toeren zonder meerderen trok dit helemaal goed bol :-). De ogen en de neus maakte ik na toer 50. Dit vind ik altijd wel spannend, het moet netjes in het midden, maar volgens mij is dat wel gelukt :-).
Haken konijn pitsy hoofd lichaam benen

Armen

De armen had ik zo gehaakt. Ik heb de armen nog niet gelijk vastgemaakt. Straks met het jurkje kijken of ze goed zitten.
Haken konijn pitsy armen pasen

Oren

Het haken van de oren was even opletten, maar het ging uiteindelijk goed. Wel even opletten bij toer 1, want daar staat een totaal van 18 steken. Maar dat is eigenlijk 19. Gelukkig staat er ook een duidelijk diagram bij getekend. Verder wordt er met foto’s in het haakpatroon heel duidelijk uitgelegd hoe je de oren in elkaar zet 🙂
Haken konijn pitsy oren

Jurk

Advertentie

Een jurk had ik nog nooit gehaakt :-). Gelukkig ging het goed. Al zitten er wel een paar foutjes in. De rand onder aan het jurkje heb ik met fluffy garen van Xenos gedaan. Ik koos voor 1 vaste en 1 losse in één steek, ipv 1 vaste en 2 losse.
Haken konijn pitsy jurkje action Medium

Finishing touche

Als laatste maakte ik met een wit lintje nog een strikje op het jurkje. Onderaan maakte ik met hetzelfde lintje nog een lijntje. Een beetje mijn eigen draai :-). Ik vind dit extra schattig.
Haken konijn pitsy jurkje strikje

Het eindresultaat

Het konijntje vind ik super schattig. Ik ben er heel blij mee, ondanks een paar foutjes :-). Het patroon is zeker een aanrader! Heel duidelijk.
Haken konijn pitsy eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Haken #35: Hond Siberische Husky Rosie
Haken #34: Knuffeldoekje Olifant van DenDennis
Haken #33: Hond Labrador Retriever Spike
Haken #32: wandhanger ijsbeer
Haken #31: Harold IJsbeer en Evi de Pinguïn
Haken #30: Hond Berner Sennen Balou
Haken #29: mijn tweede omslagdoek Granny steek sjaal
Haken #28: Kersthert Tobi
Haken #27: Mijn eerste omslagdoek, Duitse St. Jacobsschelp patroon
Haken #26: Konijntje Lilly

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

7 reacties

 1. Dit is echt zo’n schattig patroon! Heel leuk dat je ook zelf dingen hebt toegevoegd zoals het strikje en het deel met de fluffy garen maakt het helemaal af.

 2. Wauw, wat een leukerd! Ik vind het konijntje zó leuk en schattig geworden. Prachtig gedaan weer (en die foutjes zijn echt niet te zien!).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.