Reclame

Haken #130: Leopold de Pauw (Het beste van Zoomigurumi)

haken haakpatroon pauw Leopold Zoomigurumi
Reclame

haken haakpatroon pauw Leopold Zoomigurumi
Soms is het gewoon tijd om een nieuw haakboek te kopen. Laatst kocht ik ‘Het beste van Zoomigurumi’. In één boek 30 haakpatronen van allemaal knuffels. Als eerste besloot ik Leopold de Pauw te gaan haken.

Het haakboek ‘Het beste van Zoomigurumi’

Het haakboek ‘Het beste van Zoomigurumi’ bevat 30 verschillende haakpatronen die al eens in een Zoomigurimi boek (deel 1 t/m 10) hebben gestaan. Ik kocht het boek voor € 25,-. Zelf had ik deel 9 & 10 al. Dus helaas had ik wel al wat patronen dubbel. Dit waren er wel meer dan gedacht. In totaal had ik al 9 patronen. Ik had het boek in de voorverkoop gekocht dus ik wist nog niet welke patronen erin stonden. Toch heb ik het boek niet teruggestuurd. 21 nieuwe patronen voor € 25,- is nog niet veel geld.

En toen kwam het kiezen, welk patroon zou ik als eerste haken van de 30 haakpatronen… het werd Leopold de Pauw. Deze heeft een moeilijkheidsgraad van 3 sterren (moeilijk).

Voor mijn Leopold de pauw gebruikte ik:

Let op ik haak wel strak, het kan dus dat je meer grammen nodig hebt.

 • Blauw katoengaren, Yarn and Colors Nordic blue, 11 gram
 • Donkerblauw katoengaren, Yarn and Colors Navy Blue, 45 gram
 • Groen katoengaren, Yarn and Colors Lettuce, 36 gram
 • Geel/Oranje katoengaren, Yarn and Colors Mustard, Restje
 • Wit katoengaren, Yarn and Colors White, restje
 • Haaknaald 3 mm
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 10 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden

Starten met haken van Leopold de pauw

Advertentie

Let op! Het voorbeeld in het boek is met gekruiste vasten gehaakt. Dan maak je je vasten net iets anders. Dit is niet moeilijk maar gewoon even wennen. Je kunt ook gewone vasten gebruiken, maar dan zien je steken er gewoon iets anders uit.
In dit filmpje wordt alles heel duidelijk uitgelegd: Vasten als kruisjes haken

Staart, rugveren en kuif
Het haakpatroon begint eigenlijk bij het lichaam, maar ik begon met de kleinere onderdelen. Ik weet namelijk van mijzelf dat ik die het minst leuk vind om te haken. Zeker ook als de kleinere onderdelen vaker gehaakt moeten worden ;-). Ik startte met het haken van de staart. Bij het onderdelen van de kleine cirkels, sluit ik de cirkels wel met een halve vaste. Zelf vind ik dat het dan een mooiere ronde vorm wordt.

Ondanks de vele onderdelen van de staart, vond ik deze toch wel erg leuk om te haken vooral door het kleurrijke eindresultaat. Het in elkaar zetten van de staartveren was nog wel een klusje om dit netjes te doen, maar gelukkig is dat best goed gelukt.

De rugveren en de kuif waren ook zo gehaakt. Toen ik alle veren had gehaakt begon ik te twijfelen over de kleur van de pauw zelf. In plaats van blauw koos ik ervoor deze in de donkerblauw te haken. Daarom haakte ik één rugveer extra in lichtblauw en de kuif maakt ik met een blauw puntje in plaats van een donkerblauw puntje.
Haken pauw Zoomigurum onderdelen veren

Ogen, snavel, hoofd en lijfje
De ogen en snavel waren makkelijk te haken. Het hoofd ook. Na het haken van het hoofd heb ik gelijk de ogen vastgemaakt. De nek was bij mij namelijk best smal en ik was bang als ik de ogen pas vastmaakte na het haken van de nek dat ik de veiligheidsogen niet meer vast kreeg. Doordat de ogen bij mij eerder vastzaten moest ik bij het maken van de rug extra goed opletten dat de rug mooi uitgelijnd was met het midden van de ogen (waar de snavel komt)

Advertentie

In het boek staan 2 opties om de pauw makkelijker te kunnen laten staan. Ik koos voor mijn eigen optie, in de buik van de pauw deed ik een zakje met grint en dat werkte erg goed.
Haken pauw Zoomigurum haakpatroon lichaam

Alles in elkaar zetten
Eigenlijk was het in elkaar zetten van de pauw leuk om te doen. Per veer wordt Leopold leuker en leuker. Alleen bij de staart vond ik het even lastig om de veren vast te maken zodat ze ook netjes bleven staan, maar het is gelukt. De veren heb ik aan de bovenkant met een paar steekjes aan elkaar vastgemaakt.

Het eindresultaat

Het haken van Leopold de pauw was erg leuk om te doen. Ik heb al veel dieren gehaakt, maar nog nooit een pauw. Ik ben er erg blij mee. Het haakpatroon kan ik dan ook zeker aanraden om ook te gaan haken :-). Qua moeilijkheid gaven ze 3 sterren aan (moeilijk) maar eigenlijk vond ik dat wel meevallen. Dit is mijn eerste gehaakte dier uit het boek ‘Het beste van Zoomigurumi’, maar er volgen er vast nog meer :-).
Haken pauw Leopold Haakpatroon Zoomigurum

Haken leopold de pauw Zoomigurum

Heb jij ook haakboeken van Zoomigurumi?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Haken #129: Alexia het Konijn, gratis haakpatroon
Haken #128: Becca het Hert in poolset (Amigurumi verkleedfeestjes)
Haken #127: Mandje in rotansteek, gratis haakpatroon
Haken #126: George vogelbekdier (Pica Pau)
Haken #125: Kora de rode panda (Zoomigurumi 9)
Haken #124: Luisa Olifant (Pica Pau deel 2)
Haken #123: Welsh Corgi Amy, aangepast haakpatroon MyKrissiedolls

Meer artikelen over haken, klik hier >
In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

2 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.