Reclame

Haken #118: Levi de leeuw (Zoomigurumi 10)

Haken Levi de leeuw Zoomigurumi 10
Reclame

Haken Levi de leeuw Zoomigurumi 10 Levi de leeuw is de derde knuffel die ik haakte uit het haakboek Zoomigurimi 10. Ik koos Levi uit omdat ik dit echt een schatig leeuwtje vind. In dit artikel vertel ik over het haakpatroon, wat ik precies gebruikte (garen in grammen) en deel mijn ervaringen.

Haakpatroon van Levi de leeuw

Het haakpatroon van Levi de leeuw staat in het boek Zoomigurumi 10. Eerder uit dit boek haakte ik al:
Ruff de eekhoorn
Bao de giraf
In het boek vind je ook nog haakpatronen van bijvoorbeeld een uil, konijn, mier, krokodil, wasbeer, hond, muis, miereneten, kangoeroe, gorilla, koala en een krab.

Het haakpatroon van de leeuw heeft een moeilijkheidsgraad van 3 van de 3 sterren. 3 sterren staat voor moeilijk. Ik ben benieuwd. De giraf had bijvoorbeeld 1 ster en vond ik best moeilijk. De eekhoorn had 3 sterren en deze vond ik juist makkelijk.

Voor mijn Levi de leeuw gebruikte ik:

Advertentie

Let op ik haak wel strak.

 • Zeeman Royal okergeel, 25 gram
 • Wibra Saskia licht bruin, 12 gram
 • Action Medium rood, 9 gram
 • Action Medium roze, 3 gram
 • Restje zwart garen
 • Haaknaald 3 mm
 • Vulling
 • Veiligheidsoogjes 8 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Knopspelden
 • Ijzerdraad voor in de staart

Starten met haken van Levi de leeuw

Voorbenen, achterbenen en staart
Het patroon begint met haken van de benen en staart. Het haken van de voeten was even opletten, maar het effect van hoe de tenen gehaakt worden is wel erg leuk. In de staart voegde ik ook nog een stukje ijzerdraad toe zodat ik deze straks in model kan brengen.

Deze poten en staart worden later gelijk aan het lichaam vastgemaakt. Dit gebeurt op een andere manier dan ik gewend ben, de haaknaald gaat door beide tegenoverliggende steken en dan door de toer van het lijf. Daarom heb ik de twee tegenoverliggende steken gemarkeerd met een steekmarkeerder zodat ik steeds de goede steken gebruik.
Haken leeuw zoomigurimi haakpatroon benen start

Het lichaam, hoofdje en neus van de leeuw
Bij het haken begon ik bij het lichaam, al snel moest ik de achterbenen, staart en voorbenen vastmaken aan het lichaam. Dit ging erg makkelijk zeker ook door de duidelijke foto’s in het boek. Dat was erg fijn. Ook zitten deze nu ook zeker op de juiste plek doordat in het patroon precies staat wanneer je de poten en staart moet vasten maken bij welke steken.

Na het lichaam komt gelijk het hoofd. Dit is dus een geheel. Het haken van het hoofd was ook makkelijk. Ik had alleen moeite met de neus. Mijn neusje is net iets groter en de mond ook. Ik kreeg het gewoon niet precies zo als het voorbeeld. Daar kan ik echt van balen, maar ja, let it go. Nu is het nog niet veel, het lijkt net een alien ;-), hopelijk met oren en manen wordt de leeuw een stuk leuker.
Haken levi de leeuw haakpatroon

Advertentie

De oren
De oren zijn prima te haken. Leuk detail is de binnenkant van het oor. Deze wordt gemaakt met een paar steekjes met roze garen.

De manen
De manen maken het leeuwtje echt af :-). Het haken was even goed opletten en lezen. Vooral het begin van de eerste rij vond ik even lastig te begrijpen. Maar toen ik dat doorhad gingen de tweede en derde rij makkelijk. In het boek staat ‘naai de manen niet op het hoofd’, toch heb ik deze manen wel met een paar steken vastgemaakt.
Haken levi de leeuw manen oren haakpatroon

Het eindresultaat van Levi de leeuw

Het haken van Levi de leeuw vond ik erg leuk om te doen. Hoe de benen en staart aan het lichaam worden gemaakt heb ik nog nooit gedaan, maar vond ik wel een fijne manier omdat ze zo gelijk op de juiste plaats zitten en je minder losse onderdelen aan het einde moet vastmaken.

De manen vond ik ook verrassend hoe je deze moest haken en dat maakt het gewoon extra leuk vind ik dan. Niet zo saai.

Mijn leeuwtje is uiteindelijk best leuk geworden. Het snuitje had ik net wat netter moeten maken, maar ik kreeg het gewoon niet zo mooi voor elkaar als het voorbeeld. Toch ben ik blij met het eindresultaat en vond ik het leuk om dit leeuwtje te haken. Makkelijk was het patroon zeker niet, maar ook niet moeilijk, gewoon even goed opletten. Dan komt het goed.
Haken leeuw haakpatroon klein makkelijk

Advertentie

haakpatroon leeuw lev1 zoomigurumi 10

Gerelateerde artikelen

Haken #117: Javier Geit (Pica Pau deel 2)
Haken #116: Rendiertje Mia (Haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #115: Murray zeeotter (Pica Pau)
Haken #114: American Stafford Nala, haakpatroon MyKrissiedolls
Haken #113: Mees de Pinguïn, gratis haakpatroon
Haken #112: Boxer Bruno, haakpatroon MyKrissiedolls
Haken #111: Bao de giraf (Zoomigurumi 10)
Haken #110: Hoesje voor een flesje (gratis haakpatroon)

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

3 reacties

 1. Grappig leeuwtje. Toen ik de foto van de pootjes zag, vroeg ik me al af waarom daar zoveel steekmarkers in zaten. Nu begrijp ik dat dit gewoon een slimmigheidje is.

  Fijne maandag, Margaret

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.