Haken #51: Lieveheersbeestje Stip (gratis patroon)

Haken lieveheersbeestje stip MyKrissieDolls gratis haakpatroon
Reclame

Haken lieveheersbeestje stip MyKrissieDolls gratis haakpatroon
Al een tijdje wilde ik lieveheersbeestje Stip haken van MyKrissieDolls. Bij de Action kwam ik precies de juiste kleuren katoengaren tegen dus dat was een mooie reden om deze te kopen en te beginnen met haken. Vandaag vertel ik alles over het patroon, het gebruikte garen (gebruikt in grammen) en geef ik tips en laat het eindresultaat zien.

Het gratis haakpatroon van Lieveheersbeestje Stip

Het haakpatroon van dit schattige lieveheersbeestje maakte onderdeel van de Pre Summer Party ‘19. Het patroon is geschreven door mijn favoriete schrijfster van haakpatronen MyKrissieDolls. Het gratis patroon is te downloaden op de site van MyKrissieDolls. Onder het kopje ‘Zelf toevoegen’.

Spullen die ik heb gebruikt voor mijn lieveheersbeestje

Voor dit lieveheersbeestje gebruikte ik katoen garen wat ik kocht bij de Action, € 0,39 per bolletje. Ze staan op de foto bij de intro foto. De bolletjes garen zijn iets groter, die op de foto zijn al gebruikt :-).

 • Action Alison & Mae Fine cotton katoen garen, kleur zwart, ik gebruikte ongeveer 37 gram
 • Action Alison & Mae Fine cotton katoen garen, kleur rood, ik gebruikte ongeveer 18 gram
 • Action Alison & Mae Fine cotton katoen garen, kleur creme, ik gebruikte ongeveer 12 gram
 • Action Alison & Mae Fine cotton katoen garen, kleur groen, ik gebruikte een paar gram
 • Restje wit katoen garen
 • Haaknaald 3 mm
 • Veiligheidsogen 7 mm
 • Vulling
 • Nepwimpers
 • Zwarte sok en fijn grind om het lijfje mee op te vullen zodat deze beter blijft staan
 • Rouge voor de wangetjes en een kwastje

Hoofd

Het beige hoofdje had ik snel gehaakt, gewoon herkenbare steken met vasten in een ring. Alles weer duidelijk geschreven zoals ik gewend ben van patronen van MyKrissieDolls. De ogenwimpers heb ik trouwens niet met borduurgaren maar met nepwimpers gemaakt.
Haken lieveheersbeestje wimpers aliExpress

Muts, voelsprieten en stippen op de muts

Advertentie

De muts en voelsprieten van het lieveheersbeestje haakte ik met zwart katoen. Met zwart haken is altijd lastig. Probeer daarom altijd te werken met daglicht of een goede lamp, zodat je de steken goed kunt zien. Het haken van de muts, voelsprieten en stippen ging verder goed. De witte stippen sluitte ik de laatste toer met een hv. Dit vind ik altijd mooier, de cirkel wordt dan naar mijn gevoel ronder.

Lijf

Het lijfje maakte ik in plaats van antraciet, ook zwart. Het haken ging prima met veel licht. Het is een makkelijk patroon tot nu toe. Na het haken vulde ik het lichaam op met een sok vol met klein grind, zo blijft het lieveheersbeestje beter staan. Daarna maakte ik het lijf vast aan het hoofd.
Haken lieveheersbeestje stip lijf hoofd

De vleugels

De vleugels haken was ook goed te doen. Alleen de vleugels op de juiste plek vastmaken vond ik wel wat lastig. Maar het is toch gelukt.
Haken lieveheersbeestje vleugels Mykrissiedolls
Daarna volgde de middenstip en de twee witte driehoekje bij de vleugels. Ik deed mijn best, maar het is niet zo netjes gelukt, helaas. De stippen gingen wel prima, kleine dingen vastnaaien blijft niet zo’n leuk werk.
Haken lieveheersbeestje Stip vleugels stippen achterkant

De muts afmaken

Na de vleugels was de muts aan de beurt om vast te maken. De muts schoof makkelijk op het hoofdje. Daarna heb ik die met een paar steken vast gemaakt. Ik maakte ook gelijk de witte stippen en voelsprieten vast.
Haken lieveheersbeestje hoofd voelsprieten

De armen en het klavertje vier

Als laatste maakte ik de armen en het klavertje vier. De armen haken waren makkelijk, vergeet ze alleen niet een beetje op te vullen. Dat staat niet in het patroon :-). Voor de finishing touch deed ik nog wat rouge met een kwastje op de wangetjes.
Haken lieveheersbeestje armen klavertje vier

Het eindresultaat Lieveheersbeestje Stip

Al met al ben ik best blij met mijn lieveheersbeestje Stip, niet perfect maar wel schattig :-). Ik ben blij dat ik Stip gehaakt heb.
Haken lieveheersbeestje stip gratis haakpatroon eindresultaat

Wat is jouw favoriete winkel om garen te kopen?

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Haken #50: Mijn eerste muts, een Beanie (super simpel)
Haken #49: Wendy’s Heerlijke Omslagdoek
Haken #48: Cory, groot konijn met super bulky garen (gratis haakpatroon)
Haken #47: Midnight walk omslagdoek (gratis haakpatroon)
Haken #46: Franse Bulldog Luna, EXTRA groot
Haken #45: Bobby, the dinocorn
Haken #44: Aapje Ankie, patroon MyKrissieDolls
Haken #43: Otter (gratis haakpatroon)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

11 reacties

 1. Hoezo niet perfect? alleen jij ziet dat, anderen niet, ik niet in elk geval, ze is leuk! Als het al een ze is… vind ik wel 😉

  Prachtig en nog altijd, ik doe jou dit niet na.

  X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.