Haken #47: Midnight walk omslagdoek (gratis haakpatroon)

Haken omslagdoek midnight walk gratis haakpatroon
Reclame

Haken omslagdoek midnight walk gratis haakpatroon
Daar gaan we weer… ik waagde me toch weer aan een omslagdoek. Ik maakte de ‘Midnight walk’ met het gratis haakpatroon van Pysselofix. Benieuwd? Lees dan gauw verder :-).

Het haakpatroon van ‘Midnight walk’ omslagdoek

Het haakpatroon van deze omslagdoek vind je op de site van Pysselofix. Het patroon is in het Amerikaans Engels en bevat veel foto’s.

Wat ik gebruikte voor mijn ‘Midnight walk’ omslagdoek

 • Colorsplash cake garen van de Action, 2,5 bollen (100% katoen, 142 g, ongeveer 300 gram per bol). Ik koos drie verschillende kleuren cake garen die ik heb uitgezocht zodat ze mooi in elkaar overlopen.
 • Haaknaald 4,5 mm
 • Steekmarkeerders
 • Stopnaald
 • Schaar

Beginnen, de eerste toeren

Zoals je misschien wel weet heb ik een haat-liefdes verhouding met omslagdoeken en sjaals. Op een of andere manier blijf ik dat gewoon moeilijk vinden, vooral het begin. Zo ook de eerste toeren van deze sjaal. Ik moet dan echt even goed opletten en een paar keer een toer uithalen. Ik ben zelfs opnieuw begonnen na 12 toeren omdat er toch iets niet klopte. Vooral het begin, de punt en einde van een toer vind ik lastig. Gelukkig heeft het patroon van de eerste toeren wel duidelijke foto’s.

Op de foto de eerste 8 toeren. Hierna moet ik toer 5 t/m 8 herhalen tot juiste lengte.
Haken omslagdoek midnight walk Action garen colorsplash cake

Een nieuwe steek

Advertentie

In toer 6 zat voor mij een nieuw soort steek, fphdc. Op youtube zocht ik een filmpje met een uitleg: Front post half double crochet. Hier kon ik zien hoe ik deze steek deed. En ik kan zeggen. Ik vind het effect zo mooi.
Haken omslagdoek midnight walk randje

De lastige toer

De toer die ik het lastigst vond was toer 7, de toer met de boogjes. Het patroon heeft veel foto’s maar toch zag ik het niet gelijk goed. Daarom kwam ik er later achter dat ik de eerste toeren van de sjaal wat foutjes heb gemaakt in de punt van de omslagdoek. Maar opnieuw uithalen heb ik toen niet meer gedaan :-). Nadat ik het doorhad haakte het haakpatroon lekker weg.
Haken omslagdoek midnight walk hoeken en punt

Verloop van het Action colorsplash cake garen

Zoals staat bij ‘wat ik gebruikte’ kocht ik 3 bollen colorsplash cake garen bij de Action. De eerste bol met geel, oranje en roze. De tweede bol was meer blauw en paars en de derde bol waarvan ik de helft hebt gebruikt was blauw en groen. Ik gebruikte de bollen in de volgorde dat mijn omslagdoek loopt van geel, naar oranje, rood, roze, paars, blauw en groen. Zo kreeg ik een soort regenboog omslagdoek. En ik ben echt fan van dit garen, het kleurverloop vind ik zo mooi :-).
Haken omslagdoek midnight walk kleurverloop garen Action

De laatste toeren

In het patroon eindig je met toer 8, daaraan worden de kwastje gemaakt. Ik koos ervoor om te eindigen met toer 6. Ik maakte geen kwastjes aan mijn omslagdoek. Dat vind ik wel mooi, maar niet handig met de manier waarop ik een omslagdoek graag draag.
Haken omslagdoek midnight walk rand om sjaal

Het eindresultaat

Mijn omslagdoek is ongeveer 135 cm breedte bij 60 cm lang. Met het kleurverloop ben ik erg blij. Na het moeilijke begin (wat aan mezelf lag) haakte het haakpatroon lekker weg en was het heerlijk haken. Dit haakpatroon kan ik zeker aanrader.

Wat vind je van het eindresultaat?
Haken omslagdoek midnight walk eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Haken #46: Franse Bulldog Luna, EXTRA groot
Haken #45: Bobby, the dinocorn
Haken #44: Aapje Ankie, patroon MyKrissieDolls
Haken #43: Otter (gratis haakpatroon)
Haken #42: Hond Beagle Bram (MyKrissieDolls)
Haken #41: Koji, de baby draak
Haken #40: Stoer mandje (incl. Gratis patroon)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

10 reacties

 1. Hoi, ik vind deze omslagdoek prachtig, zou ik hier het patroon van kunnen krijgen of kopen?
  Met vriendelijke groetjes
  Linda grobbe

 2. ik vind het een mooie omslagdoek ik gebruik altijd de fenna van wibra deze wol heeft ook zo,n mooie kleurverloop en ik heb een vraagje kan ik het haakpatroon van deze sjaal van je krijgen .groet ineke.

 3. Wat een prachtig resultaat zo met dat kleurverloop. En een tof patroon. Ga toch eens bij de Action kijken of ik de bollen kan kopen.

 4. Heel mooi, Els, ook het kleurverloop. Ziet er ingewikkeld uit en maakt me meteen onzeker om eraan te beginnen. Al zou ik ook wel zo’n resultaat willen boeken?

 5. Jaaaaaaaaaaa kijk.. nu heb je me.. hahaha zodra ik thuis ben, even kijken en zien, printen bla… deze is inderdaad mooi, ook hoe de jouwe is geworden, en ook hier, oefening baart kunst!Hoe vaker je het doet, des te sneller snap je het begin en weet je of je even over moet of niet. Hier is dat hetzelfde hoor 😉 Als gaat de skull shawl, precies andersom, begin je in de punt, en werk je naar de breedte toe.

  x

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.