Reclame

Haken #29: mijn tweede omslagdoek Granny steek sjaal

Haken omslagdoek granny square patroon
Reclame

Haken omslagdoek granny square patroon
Mijn eerste gehaakte omslagdoek ging best goed. Ik maakte toen een omslagdoek met behulp van de st. Jacobsschelpsteek. Omdat ik nog een omslagdoek wilde zocht ik nog een makkelijk patroon. Dit keer kwam ik uit op de driehoek granny sjaal. Vandaag vertel ik alles over mijn tweede gehaakte omslagdoek.

Het patroon

Het patroon van de driehoek granny sjaal is erg bekend. Ik vond het uitgetekende patroon op de site van Happy in red. Toch heb ik hem voor mijzelf aangepast, hieronder zie je hoe ik de sjaal heb gehaakt. Het verschil is dat ik 4 losse gebruik bij begin toer en in haar patroon zijn het er maar 3.
Haken omslagdoek gratis haakpatroon granny

Wat heb ik gebruikt

Voor deze omslagdoek gebruikte ik net zoals bij mijn eerste omslagdoek weer mini cake garen van Xenos. Deze kostte me € 3,99 per bol. Ik gebruikte uiteindelijk 2 hele bollen. Deze kleuren van dit garen passen heel goed bij mijn winterjas, donker blauw met roze details. Ik haakte met haaknaald 4 mm.

De eerste toeren

Advertentie

Het patroon is echt super makkelijk. Het is echt steeds hetzelfde. Daarom haakt het erg fijn. Het enige wat ik lastig vond, is steeds het einde van elke toer. Daarin moeten 3 stokjes in de eerste steek van de vorige toer. Ik vond het moeilijk om de goede steek te vinden. Daarnaast heb ik 4 in plaats van 3 losse gedaan bij elke nieuwe toer, zo bleef de sjaal rechter.

Na een avondje haken had ik al een klein begin.
Haken omslagdoek Xenos mini cake begin

Heerlijk doorhaken

Het patroon haakt zo makkelijk weg dat ik na een paar lange avonden de eerste bol mini cake garen op had. Wat hou ik van de deze kleuren :-).
Haken omslagdoek makkelijk granny square

Na de eerste bol ging ik verder met de tweede bol. Het haken ging nog steeds vlot. Het patroon dat ontstaat vind ik erg strak.
Haken omslagdoek granny square kleurverloop

Rand om omslagdoek

Toen mijn tweede bol bijna op was heb ik gekeken of ik de sjaal breed genoeg vond. Met het restende garen heb ik nog een rand om mijn omslagdoek gehaakt. Ik koos voor een simpele rand van 3 toeren vasten.
Haken omslagdoek rand vasten

Het eindresultaat

Advertentie

Met deze sjaal ben ik erg blij. De kleuren van het garen passen perfect bij mijn winterjas. Verder hou ik wel van het simpele haakpatroon. Niet alleen omdat het er mooi uitziet vind ik, maar ook omdat het heerlijk ontspannen haakt.
Haken omslagdoek granny sjaal

Probeer jij ook altijd kleuren te matchen met kleding?

Gerelateerde artikelen:

Haken #28: Kersthert Tobi
Haken #27: Mijn eerste omslagdoek, Duitse St. Jacobsschelp patroon
Haken #26: Konijntje Lilly
Haken #25: Mijn tweede sjaal, de confetti sjaal
Haken #24: Poesje Mauw
Haken #23: Mijn eerste sjaal, granietsteek
Haken #22: Vlaggetjes slinger incl. gratis patroon
Haken #23: Mijn eerste sjaal, granietsteek
Haken #21: Diverse haakpakketjes uit Nederlandse winkels
Haken #20: Paardje Piem nr2, het sprookjespaard

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

 1. Het het super geworden, mag ik je een tip geven, ook hier… doe gewoon een speldje/markeerder in de losse aan het begin van de nieuwe toer, dan weet je altijd, ook als je er 4 doet, precies waar je in moet steken om te keren 😉 Doe ik ook nog…. steeds, als dat nodig is 😉 Zelfs met de sneeuwvlokken, hahaha

  Ik doe gewoon een haarspeldje… ik heb niet eens markeerders.

  Goed, ik heb net twee setjes sneeuwvlokken gehaakt en ben nu met dreamcatchers bezig, van de week even verder afmaken 😉

  X

 2. Dit heb je zeker heel mooi gemaakt. Ik vind deze kleuren heel mooi gedaan.

  Ik kom je alvast fijne feestdagen en voorspoedig 2019 wensen.
  Groetjes J&F.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.