Haken #19: Neil de Narwal en Wendy de walvis

Haken haakpatroon walvis Narwal
Reclame

Haken haakpatroon walvis Narwal
Vandaag weer eens een groot haakproject, ik haakte een walvis of eigenlijk meer een Narwal omdat ze een hoorntje heeft. Ik had stiekem nog nooit van een Narwal gehoord ;-). In dit artikel vertel ik je over het patroon en mijn ervaringen.

Het haakpatroon

Het haakpatroon kocht ik op Etsy bij Bunnies&Yarn, “Neil the Narwhal and Wendy the Whale”. Het patroon kostte € 4,84. Toen ik de afbeelding op Etsy zag van Neil en Wendy was ik gelijk verliefd en wilde ik deze gaan maken. Als je het patroon koopt, krijg je het vervolgens gelijk in je mail. Super makkelijk.

Gebruikte materialen voor één walvis/narwal

Voor mijn gemaakte walvis gebruikte ik het volgende garen:

  • Roze: Zeeman super soft, 40 gram gebruikt
  • Wit: Zeeman Royal
  • Grijs: Action medium garen
  • Zwart: restje garen, alleen gebruikt voor de wimpers
  • Haaknaald 3,5 mm (zelf gebruik ik Clover haaknaalden)
  • Vulling, heel veel 😉
  • Veiligheidsoogjes maat 11 mm

Het hoofd en lichaam walvis

Als eerste begon ik met het hoofd. Lekker makkelijk vasten in een ring. Ik heb wel geprobeerd om zo min mogelijk het meerderen te verbergen door in de even haakronden steken te schuiven.

Advertentie

Het vullen van het lichaam/hoofd kostte een hoop vulling :-). Maar ik wilde de vorm wel echt goed hebben. Het dichtmaken van de laatste ronden vond ik wel even lastig nog. Ik blijf minderen in ronden met weinig steken moeilijk vinden, maar het is gelukt :-).

Het super soft garen van Zeeman heb ik nog nooit gebruikt, ik weet niet of het zo hoort maar het is niet echt gelijkmatig gekleurd zoals je ziet in het lichaam. In het begin stoorde mij het, maar inmiddels toen het lichaam af was vond ik het wel iets hebben.
Haken walvis Narwal hoofd lichaam

De staart

De staart vond ik het lastigste onderdeel van de hele walvis/narwal. Ik maakte eerst 2 losse vinnen die vervolgens aan elkaar vastgemaakt worden tot een staart. Dit is uiteindelijk wel gelukt, want in het patroon zitten ook veel foto’s ter verduidelijking. Super fijn.
Haken walvis Narwal staart

Vinnen en hoorn

De vinnen en hoorn waren erg makkelijk te haken. Eigenlijk heeft Wendy geen hoorn omdat ze een walvis is, maar ik wilde er toch een narwal van maken :-).
Haken walvis Narwal hoorn vinnen

Het in elkaar zetten van Wendy de narwal

Het in elkaar zetten van alle onderdelen ging eigenlijk best goed. Alleen de staart goed plaatsen vond ik wat lastig. Ik heb ook het idee dat ik deze iets te hoog vast heb vastgemaakt.

Het eindresultaat

Met het eindresultaat ben ik blij :-). Ik ga zeker ook een tweede walsvis/narwal haken. Het patroon haakt zo makkelijk weg en is erg duidelijk. Zeker een aanrader om te kopen.
Haken walvis Narwal beginner eindresultaat

Had jij al eens eerder van een Narwal gehoord?

Advertentie

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Haken #18: Zeemeermin
Haken #17: Buideltasje/cadeautasje
Haken #16: Pasen, eendje
Haken #15: Pasen, konijn
Haken #14: Duitse kant-en-klare haakpakketjes
Haken #13: Paardje Piem
Haken #12: Winterse haakpatronen
Haken #11: Mijn favoriete haakpatronen van 2017
Haken #10: Kerst mini wereld
Haken #9: Gehaakte Disney figuren
Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Heel tof! Ik ben nu bezig met babydekentjes breien en hoop ook binnenkort te gaan haken. Ik zit door mn zwangerschap veel thuis en zo heb je toch wat te doen he haha

  2. Wat een ontzettend leuk patroontje en het resultaat ziet er prachtig uit! Ik vind het ook wel wat hebben dat de wol niet overal dezelfde tint heeft 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.