Reclame

Haken #93: Olifant Nina (haakpatroon MyKrissieDolls)

Haken Olifant Nina haakpatroon MyKrissieDolls
Reclame

  Haken Olifant Nina haakpatroon MyKrissieDolls
Mijn favoriete haakpatronen ontwerpster is toch wel Kristel Droog van MyKrissieDolls. Ik heb al veel haakpatronen van haar gemaakt, maar nog nooit Olifant Nina. Daarom besloot ik deze te haken. In dit artikel vertel ik precies wat ik heb gebruikt, hoe ik het patroon aanpaste en mijn eigen jurkje maakte en deel tips en ervaringen.

Haakpatroon olifant Nina

Het haakpatroon van olifant Nina kun je los kopen op de site van MyKrissieDolls. Ik heb al erg veel patronen van MyKrissieDolls gehaakt en ik vind ze allemaal duidelijk en makkelijk geschreven. Olifant Nina heb ik wel wat aangepast naar eigen smaak. Wat ik heb veranderd zal ik hieronder vertellen zodat je Nina ook zo kunt maken als je wilt.

Wat heb ik gebruikte voor mijn olifant Nina

 • Grijs garen, Zeeman Royal, 99 gram (let op, ik haak strak, dus misschien heb je meer nodig)
 • Beige garen, Wibra Saskia, 8 gram
 • Wit garen, Zeeman Royal, 10 gram
 • Roze garen, Hema medium, 20 gram
 • Haaknaald 3 mm
 • Zwart borduurgaren voor de wimpers
 • Tulle voor het rokje
 • Rouge voor op de wangen
 • Vulling
 • Veiligheidsogen, 11 mm
 • Stopnaald, knopspelden en steekmarkeerders

Aan de slag met haken

Hoofd
Het haakpatroon begint bij het hoofd. Het hoofd is makkelijk te haken. Na toer 18 haalde ik losse stukjes garen door de magische ring, deze knip ik straks door en kam ik uit voor het pluizerig plukje op het hoofd. Tussendoor deed ik tussen de toeren waar in de ogen moeten komen een markering. Als het hoofd af is, kan ik die toeren voor de ogen zo makkelijk terug vinden. Met borduurgaren maakte ik nog de wimpers bij de ogen

Advertentie

Het lichaam
Het haken van het lichaam is ook weer erg makkelijk. Om een jurkje te maken paste ik wel het kleurenschema aan.
Toer 17 t/m 21: Roze, toer 18 alleen in de achterste lus
Toer 22-23: Wit
Toer 24 t/m 26: Roze
Toer 27-28: Wit
Toer 29 t/m 31: Roze
Toer 32-33: Wit
Toer 34 t/m 37: Roze
Toer 38: Grijs alleen in de achterste lus
De rest van de toeren deed ik weer met grijs garen in beide lussen.
In de voorste lus van toer 38 haakte ik nog een toer met roze halve vasten.
Haken olifant Nina lichaam hoofd

Slurf, benen, armen, oren en staart
Het haken van de slurf, benen, armen, oren en staart was makkelijk. Hierbij volgde ik precies het haakpatroon op de kleuren na. Het begin van de voeten en armen maakte ik bruin.
Haken olifant nina losse onderdelen MyKrissieDolls

Het rokje van de jurk maken
In toer 18 haakte ik alleen in de achterste lus. In de voorste lussen maakte ik het tulle van de rok vast. Dit deed ik door stukjes tulle te knippen van ongeveer 15 cm lang en 5 cm breed. Deze stukjes vouwde ik door het midden (dan is het stukje nog 7,5 cm lang). Met een haaknaald om het midden van de tulle trok ik één stukje door het voorste lusje van toer 18. Dan ontstaat er een lusje van tulle, haal daar doorheen het uiteinde van het stukje tulle. Dan zit het stukje tulle goed vast.
Haken rok jurk van tulle maken uitleg

Olifant Nina in elkaar zetten
Na de rok zette ik de oren, slurf, armen, benen en staart vast. Eerste zette ik alle losse onderdelen vast met knopspelden. Toen ik tevreden was, heb ik alles met de stopnaald en draden vastgemaakt.
Haken olifant jurk rok patroon

Het eindresultaat olifantje Nina

Het plukje haar op het hoofd kamde ik met een plastic kam pluizig. Op de wangen deed ik wat rouge. Toen was Nina echt klaar :-).
Haken olifant Nina haakpatroon eindresultaat

Haak jij graag dieren?

Gerelateerde artikelen

Advertentie

Haken #92: Frans de feestbeer, gratis haakpatronen
Haken #91: Rat (haakpatroon Bobbi Eden)
Haken #90: Such simple sjaal (gratis haakpatroon)
Haken #89: Pica Pau Robin Eenhoorn
Haken #88: Connie de Koala, gratis eigen haakpatroon
Haken #87: Tippentop monster Timothy
Haken #86: Chihuahua Diva (haakpatroon MyKrissieDolls)
Haken #85: Vosje Victor (patroon MyKrissieDolls)

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

7 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.