Haken #20: Paardje Piem nr2, het sprookjespaard

Haken paardje piem sprookjespaard
Reclame

Haken paardje piem sprookjespaard
Vandaag laat ik mijn tweede paardje Piem zien wat ik heb gehaakt. Dit is meer een sprookjespaard geworden :-). Dit paardje Piem is heel anders geworden dan mijn eerste paardje piem door gebruik van andere kleuren, ander garen en andere haaknaald :-). Ben je benieuwd naar mijn nieuwe ervaringen met paardje Piem?

Mijn eerste paardje Piem

Mijn eerste paardje Piem maakte ik in januari. Dit gehaakte paardje was geïnspireerd op mijn vroeger verzorgpony Lucky. Het haakpatroon van paardje Piem kocht ik op de site Mykrissiedolls.nl.
Paardje piem paard haken eindresultaat

Wat gebruikte ik voor Piem het sprookjespaard

Omdat bij het maken van Piem nr 1 ik heel fijn garen had gekozen, koos ik er nu voor om dikker garen te gebruiken. Dat vind ikzelf veel fijner haken. Ik koos voor een roze bol met een glitter draadje er doorheen (100gr = 320 meter). Deze bol had ik nog liggen. Ik gebruikte daarvan 55 gram. De rest van het garen is Action garen Medium. Ik gebuikte haaknaald 3,5. Mijn favoriete haaknaald :-).

Het hoofd van Piem

Met dikker garen en een grote haaknaald ging het haken van het hoofd een stuk makkelijker als bij mijn eerste paardje. Ook de veiligheidsogen bevestigen was nu geen probleem :-).
paard haken piem hoofd roze

Lichaam

Advertentie

Het haken van het lichaam ging erg makkelijk. Ik merkte alleen wel dat er soms tussen de steken helaas toch “grote” gaten ontstonden. Helaas had ik toch een kleiner haaknaald moeten nemen, want dit vind ik niet zo mooi. Het lichaam heb ik weer opgevuld met vulwol en een sok met grint. Zodat het paardje goed blijft zitten.
paard haken piem lichaam roze

Benen, armen en hoefijzer

Had ik bij het eerste paardje Piem me niet helemaal gehouden aan het patroon, heb ik dit keer het patroon precies gevolgd qua kleuren. Het in elkaar zetten van de losse onderdelen ging nu ook beter dan bij mijn eerste paardje. Ik had nu natuurlijk een voorbeeld. Ik vind het paard zo echt nog heel lelijk ;-).
paard haken piem lichaam

De oren, bles en hoofdstel

Deze onderdelen gingen vrij makkelijk. Deze onderdelen maken het hoofd gelijk een stuk mooier. De bles is alleen niet zo perfect als ik zou willen. Ik had deze liever symmetrisch gezien. Nu is deze wat ongelijk.
paard haken piem roze hoofd

De manen en de staart

De manen en de staart zijn iets langer dan bij Lucky paardje nr 1. Dit vond ik voor een sprookjespaard beter staan.
paard haken piem eindresultaat Hoofd

Paardje Piem, het eindresultaat

En dit is paardje Piem nummer 2. Ik ben er blij mee :-). Ik vind deze zachte roze kleur met grijs en wit een fijne combinatie. Het paardje zit ook netter in elkaar dan paard nummer 1. Ik denk ook wel dat er nog een derde paard gaat volgen. Maar eerst weer iets anders haken :-).
paard haken piem eindresultaat
Paardje Piem nummer 2 is wel echt een stuk groter dan mijn eerdere paardje. Dit vind ik wel leuker. Toch blijft nummer 1 Lucky mijn favoriet :-).
paard haken piem groot klein

Welke paardje Piem vind jij leuker?

Advertentie

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Haken #19: Neil de Narwal en Wendy de walvis
Haken #18: Zeemeermin
Haken #17: Buideltasje/cadeautasje
Haken #16: Pasen, eendje
Haken #15: Pasen, konijn
Haken #14: Duitse kant-en-klare haakpakketjes
Haken #13: Paardje Piem
Haken #12: Winterse haakpatronen
Haken #11: Mijn favoriete haakpatronen van 2017
Haken #10: Kerst mini wereld

Meer artikelen over haken, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

6 reacties

  1. Lucky is mijn favoriet! De roze is groter en ik vind de kleine Lucky daardoor schattig.
    Maar….wanneer je Lucky niet gekend hebt, is de tweede natuurlijk ook erg leuk.

  2. Ik vindt paardje 2 heel leuk omdat de details door de lichte kleuren beter te zien zijn, maar paardje Lucky is ook schattig omdat hij natuurlijk op Lucky lijkt. Ze zijn gewoon een heel leuk paardenstel!!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.