Reclame

Haken #16: Pasen, eendje

haken pasen eend gratis haakpatroon
Reclame

haken pasen eend gratis haakpatroon
Vandaag mijn laatste artikel voor Pasen van dit jaar.Ik laat nog een klein schattig haakproject zien dat ik heb gemaakt. Ik haakte een klein eendje.

Het haakpatroon van het eendje

Het gratis haakpatroon van de eend vond ik op de site van lilleliis.com. Dit patroon is te downloaden in verschillende talen waaronder in het Nederlands. Dat is dus super handig en fijn :-).

Aan de slag met het kleine schattige eendje

Voor dit kleine haakproject koos ik voor restjes garen in de kleuren geel, oranje, rood en blauw. Ik gebruikte haaknaald 3 mm. De ogen zijn veiligheidsogen van 6 mm.

Advertentie

Hoofdje en lichaam van eendje
Als eerste begon ik met he hoofdje van het eendje. Voordat ik het hoofd helemaal afmaakte heb ik de veiligheidsogen toegevoegd tussen de 11de en 12de toer. Het bekje heb ik na de 13de toer vastgemaakt. Om daarna het hoofdje af te maken. Het maken van het lichaam ging heel makkelijk. Deze wordt gehaakt in de standaard manier van vasten in een ring.
haken eend pasen hoofd

De pootjes en vleugeltjes
De pootjes en de vleugeltjes gingen iets lastiger. De pootjes waren gewoon heel klein. De vleugeltjes bestonden uit halve stokjes en stokjes. Die blijf ik toch lastig vinden.
Pootjes eendje haken klein

Het eindresultaat
Het patroon is heel duidelijk en goed te volgen. Mijn eendje lijkt dan ook zeker op het voorbeeld. Ik vind mijn eendje iets slordig gehaakt. Zeker de vleugeltjes zijn niet perfect. Toch ben ik blij met mijn eendje :-).
haakpatroon pasen eendje gratis

Heb jij al iets voor Pasen zelfgemaakt?

Gerelateerde artikelen:

Haken #15: Pasen, konijn
Haken #14: Duitse kant-en-klare haakpakketjes
Haken #13: Paardje Piem
Haken #12: Winterse haakpatronen
Haken #11: Mijn favoriete haakpatronen van 2017
Haken #10: Kerst mini wereld
Haken #9: Gehaakte Disney figuren
Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken

Meer artikelen over haken, klik hier >

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

15 reacties

  1. Oh, wauw. Zo mooi! Ik zie er ook helemaal niets slordig aan, zoals je zegt. Ik wou dat ik het geduld had om dit ook te maken, want zulke gehaakte diertjes vind ik altijd té schattig!

  2. Oh, wauw. Zo mooi! Ik zie er ook helemaal niets slordig aan, zoals je zegt. Ik wou dat ik er het geduld voor had om het zelf ook te maken want ik vind die gehaakte diertjes altijd té schattig!

  3. Aww wat een schatje! Ik weet zeker dat als ik hem aan mijn moeder laat zien dat ze hem wel na wilt maken (die houd ook van schattige dingen, net zoals ik haha 😉 )

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.