Zoek
Sluit dit zoekvak.

Haken #15: Pasen, konijn

Haken Pasen Konijn gratis patroon
Reclame

Haken Pasen Konijn gratis patroon
Over een kleine maand is het Pasen. Om het huis wat te versieren voor Pasen maak ik deze maand diverse paas items. Vandaag laat ik zien hoe ik dit schattige konijntje heb gehaakt, inclusief ervaringen en tips.

Het haakpatroon van het konijntje

Het haakpatroon van dit konijntje kwam ik tegen op de site van Mrs Hooked, haakpatroon Funny bunny. Het patroon is gratis en in het Nederlands.

Aan de slag met het konijntje

Voor dit kleine haakproject koos ik voor mintkleurige acrylgaren Medium van de Action. Ik gebruikte haaknaald 3,5. Het patroon is makkelijk te lezen en te volgen. Wel waren alle onderdelen heel erg klein en friemelen. Vooral de pootjes en armpje had ik wat moeite mee.

Hoofd
Als eerste maakte ik het hoofd van het konijn. Wat me opviel was dat je de ogen op toer 11 moet doen. Dit vond ikzelf veel te laag in vergelijking met de voorbeeld foto. Daarom koos ik om de ogen bij toer 9 erin te doen. Ik gebruikte wel 8 mm ogen.

Advertentie

Oren
Bij de oren ging ik de mist in. Tenminste dat dacht ik, maar dat was niet zo. Bij toer 4/10 staat V (18 V). Maar dan gaat het patroon weer verder bij toer 8 gevolgd door 9. Hier moet je even opletten. Ik heb toer 8-9-10 helemaal gedaan bij 4/10, en daarna heb ik toer 8-9-10 nogmaals gedaan verder in het patroon.

In elkaar zetten
Het in elkaar zetten van alle losse onderdelen ging vrij goed. Behalve met de pootjes had ik wat moeite. Ik wilde deze natuurlijk op precies dezelfde hoogte en in het midden. Gelukkig na een paar keer proberen kwam het goed.

Eigen inbreng
Omdat ik graag iets van mijzelf wilde toevoegen, heb ik een bloemetje bij de oren van het konijntje toegevoegd. Verder heb ik een kleine pompon gemaakt met wit garen en deze aan de achterkant van het konijntje vastgemaakt.
Haken pasen konijn staartje achterkant

Conclusie en eindresultaat

Het patroon is makkelijk. Het eindresultaat vind ik ook erg schattig :-). Dus wil je iets voor Pasen gaan haken, kan ik je dit patroon zeker aanraden.

Het eindresultaat
Haken pasen konijn eindresultaat beginners

Ga jij je huis versieren voor Pasen?

Gerelateerde artikelen:

Haken #14: Duitse kant-en-klare haakpakketjes
Haken #13: Paardje Piem
Haken #12: Winterse haakpatronen
Haken #11: Mijn favoriete haakpatronen van 2017
Haken #10: Kerst mini wereld
Haken #9: Gehaakte Disney figuren
Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken

Advertentie

Meer artikelen over haken, klik hier >

© Nobody ELSe

14 reacties

  1. Ik wist niet dat er paaskonijnen bestonden. Had eerder slechts van paashazen gehoord. Jouw creatie kan zowel als konijntje en als haasje doorgaan. Ziet er heel schattig uit maar wat een gefriemel, zo klein.

  2. Okay. Beslissing gemaakt. Morgen haal ik haakspullen in huis en maak ik dit konijn. Punt. Elk jaar wil ik namelijk iets leuks en nieuws voor pasen en dit jaar heb ik nog niks gevonden. Dus ga ik het maar zelf maken. Ziet er zo leuk uit!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.